Πολ Σκόουλς – Μια ποδοσφαιρική διάνοια ετών 47 (vids)

Πολ Σκόουλς – Μια ποδοσφαιρική διάνοια ετών 47 (vids)

O Πολ Σκόουλς κλείνει σήμερα 16 Νοεμβρίου τα 47 του χρόνια, και to10.gr ξαναφέρνει στις μνήμες σας τις καλύτερες ποδοσφαιρικές πινελιές μιας ποδοσφαιρικής ιδιοφυϊας.

Πριν 47 ολόκληρα χρόνια ήρθε στο κόσμο τούτο μια ποδοσφαιρική διάνοια ονόματι Πολ Σκόουλς. Ο κοκκινομάλλης δυναμικός μέσος αγωνίστηκε στην θέση του αμυντικού χαφ και στην 15ετη καριέρα του δίδαξε καλύτερα από τον καθένα τη συγκεκριμένη θέση.

Παρότι γεννήθηκε με άσμα και μια ασθένεια στα γόνατα, δεν τα παράτησε ποτέ και δεν άκουσε κανέναν ακόμη και τον  Σερ Άλεξ ο οποίος την πρώτη φορά που τον είδε ξεστόμισε: «Δεν έχει ελπίδα. Είναι κοντοπίθαρος!».

Έγινε ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς μέσους στην ιστορία του ποδοσφαίρου και τα σήκωσε όλα… 11 φορές πρωταθλητής στην Πρέμιερ, 2 Τσάμπιονς Λιγκ, 3 FA CUP & 2 League Cup.

Έτσι με αφορμή τα 47 κεράκια που σβήνει σήμερα ο Πολ Σκόουλς, to10.gr έψαξε και σας παρουσιάζει τα καλύτερα τέρματα που πέτυχε ο άλλοτε θρύλος της Γιουνάιτεντ στο διάβα της λαμπρής του καριέρας.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ 0-1 2010

Ένα γκολ σε «νεκρό χρόνο» με το οποίο οι «κόκκινοι διάβολοι» έφυγαν με ένα σπουδαίο διπλό από την έδρα της μισητής συμπολίτισσας. Ο Εβρά έκανε την σέντρα ο Σκόουλς βρέθηκε αμαρκάριστος στο σημείο του πέναλτι, και με μια εκπληκτική κεφαλιά δείγμα της κλάσης του χάρισε μια δραματική νίκη στην ομάδα του.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 2-0 1998

Ο Σκόουλς σφράγιζε μια σημαντική εντός έδρα νίκη επί της Λίβερπουλ στις αρχές της σεζόν 1998/99, τέσσερις ημέρες μετά την συντριβή από την Άρσεναλ στο Χάιμπουρι.Η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με 1-0 με το πέναλτι του Ντένις Ίρβιν, με τον Πολ Σκόουλς να βάζει τέλος στις ελπίδες των «reds» για κάτι καλό στο ματς με ένα εκπληκτικό αριστερό σουτ το οποίο κατέληξε στο γάμα της εστίας. 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ – ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ 4-1 2007

Ο μέσος της Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ στην ευρεία νίκη επί της Μπλάκμπερν τον Μάρτιο του 2007 σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν καθώς οι «μπέμπηδες» διασταυρώναν με την Τσέλσι για τον τίτλο της Πρέμιερ. Αφού πρώτα ξάπλωσε δύο αμυντικούς της Μπλάκμπερν για να κάνει εύκολα το 1-0.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ – ΕΒΕΡΤΟΝ 3-0 2002

Οι αμυντικοί της Έβερτον του άφησαν λίγα μέτρα χώρο και το μετάνιωσαν. Ο Σκόουλς εξαπέλυσε έναν κεραυνό με την μπάλα να προσγειώνεται στην εστία των «ζαχαρωτών».

MIΝΤΛΕΣΜΠΡΟ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ 3-4 2000

Σε ένα ματς θρίλερ στο οποίο σημειώθηκαν επτά τέρματα η Γιουνάιτεντ κατάφερε να φύγει με το διπλό από την έδρα της Μίντλεσμπρο. Ο Γκάρι Νέβιλ έδωσε την πάσα στο Σκόουλς και αυτός με ένα τηλεκατευθηνόμενο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας ένα από τα πιο όμορφα γκολ στην καριέρα του.

ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΝΕΤ 0-4 2000

Πριν πετύχει το εκπληκτικό τέρμα απέναντι στη Μίλντεσμπρο ο Πολ Σκόουλς είχε προσθέσει ένα ακόμη φανταστικό τέρμα στη συλλογή του. Στον εκτός έδρας αγώνα με τη Μπράντφορντ ο Μπέκαμ βρήκε εξαιρετικά τον Σκόουλς από το κόρνερ, και εκείνος με ένα φανταστικό βολέ πέτυχε ένα γκολ- ποίημα.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 3-1 2000

Ένα από τα highlights στην καριέρα του Πολ Σκόουλς με θύμα του τον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ άλλαξαν 17 πάσες προτού ο Σκόουλς παίξει το ένα δύο με τον Σέριγχμαμ για να κρεμάσει τον Αντώνη Νικοπολίδη με ένα απίθανο σκαφτό.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 1-0 2008

Ο Πολ Σκόουλς πέτυχε το τέρμα που έδωσε το «χρυσό» εισιτήριο στην Γιουνάιτεντ για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2008. Η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του μέσου της Μάντσεστερ και αυτός έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Με έναν μονοκόμματο σουτ από τα 30 μέτρα έστειλε την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ του Βίκτορ Βαλντές και τους «μπέμπηδες» στον τελικό της Μόσχας.

AΣΤΟΝ ΒΙΛΑ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ 0-3 2006

Τα Χριστούγεννα του 2006 σίγουρα θα μείνουν χαραγμένα στην μνήμη όχι μόνο του Πολ Σκόουλς, αλλά και όλων των φιλάθλων της Πρέμιερ Λίγκ. Ο Σκόουλς σημείωσε το καλύτερο γκολ της καριέρας του στη Γιουνάιτεντ στη νίκη με 3-0 επί της Άστον Βίλα, επιδεικνύοντας την απίστευτη τεχνική του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ