Κριστιάνο Ρονάλντο – Το απόλυτο top10 των γκολ της καριέρας του (vids)

Κριστιάνο Ρονάλντο – Το απόλυτο top10 των γκολ της καριέρας του (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε αισίως τα 801 τέρματα και to10.gr με αφορμή αυτό το εκπληκτικό επίτευγμα ανέλαβε την δύσκολη αποστολή να ξεχωρίσει τα δέκα καλύτερα από αυτά, τα οποία έκαναν το κοινό να μείνει με ανοιχτό το στόμα και να υποκλιθεί στην τεράστια κλάση του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Kριστιάνο Ρονάλντο… ή αν προτιμάτε μια μηχανή των γκολ. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα στην νίκη της Γιουνάιτεντ επί της Άρσεναλ και έφτασε τα 801 τέρματα στην καριέρα του.  

Ο άσος των «κόκκινων διάβολων» σκοράρει 40+ γκολ για 20 συνεχόμενες σεζόν, όλα αυτά την στιγμή που βαδίζει στα 36 του χρόνια, μια ηλικία στην οποία άλλοι κρεμάνε τα παπούτσια τους όμως, αυτός συνεχίζει να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο…  

Το10.gr με αφορμή αυτό το εκπληκτικό επίτευγμα ανέλαβε την δύσκολη αποστολή να ξεχωρίσει τα δέκα καλύτερα από αυτά, τα οποία έκαναν το κοινό να μείνει με ανοιχτό το στόμα και να υποκλιθεί στην τεράστια κλάση του Κριστιάνο Ρονάλντο.

1) Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης 2018  

Ένα γκολ πρωτοσέλιδο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αγωνιζόμενος με την Ρεάλ Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην μετέπειτα ομάδα του Γιουβέντους… το τερμάτισε. Με ένα φοβερό και τρομερό ψαλιδάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπουφόν πετυχαίνοντας ένα τέρμα που θα μείνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Άλλωστε όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος «Πιθανότατα το καλύτερο γκολ της καριέρας μου».  

2) Σαμπντόρια – Γιουβέντους 2019  

Ο Πορτογάλος πέτυχε το 1-2 για την Γιούβε θυμίζοντας… Μάικλ Τζόρνταν. Ο CR7, μετά από σέντρα από τα αριστερά, πήδηξε με εντυπωσιακό άλμα, έμεινε στον αέρα και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα της Σαμπντόρια, χαρίζοντας μας ένα πανέμορφο στιγμιότυπο δείγμα της αθλητικότητας του. Μετά το τέλος του αγώνα, ανάλυση του Sky Italia έδειξε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήδηξε 71 εκατοστά από το έδαφος και τη στιγμή που έκανε την κεφαλιά ήταν στα… 2,56 μέτρα, δηλαδή 12 εκατοστά πάνω από το ύψους του οριζόντιου δοκαριού!  

3) Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2013  

Ίσως το καλύτερο τέρμα με κεφαλιά που έχει πετύχει ο Πορτογάλος και σίγουρα μια κεφαλιά η οποία βάζει υποψηφιότητα ως η καλύτερη που έχουμε δει ποτέ. Ο Ντι Μαρία έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Cr7 σηκώθηκε 78 εκατοστά για να στείλει την μπάλα στο πλεκτό.   

4) Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2012

Ένα γκολ που ο Ρονάλντο και οι υποστηρικτές θα θυμούνται για πάντα, σε αντίθεση με τον Πικέ ο οποίος δεν θα ήθελε να συμβεί ποτέ. Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδεχόταν στις 29 Αυγούστου του 2012 υποδεχόταν την μισητή αντίπαλο της Μπαρτσελόνα με τον Κριστιάνο Ρονάλτνο να πετυχαίνει ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς. Πιο συγκεκριμένα με το σκορ στο 1-0 υπέρ της «Βασίλισσας» ο Κεντίρα έκανε την βαθιά μπαλιά ο Πορτογάλος τσίμπησε την μπάλα με απίθανη λόμπα πάνω από τον Πικέ, για να νικήσει τον Βαλντές για το 2-0 της Ρεάλ εν μέσω αποθέωσης.  

5) Πόρτο – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2009  

Ένα από τα καλύτερα τέρματα του ο Πορτογάλος το έχει σημειώσει στα πάτρια εδάφη. Τον Απρίλιο του 2009 κόντρα στην Πόρτο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ρονάλντο αποτελείωνε τους συμπατριώτες του με μια «οβίδα» στο 6ο λεπτό από τα 36 μέτρα και με την μπάλα να πιάνει ταχύτητα 103 χιλιόμετρα την ώρα, υπέγραψε την πρόκριση των «κόκκινων διάβολων»

6) Ράγιο Βαγιεκάνο – Ρεάλ Μαδρίτης 2012  

Ένα ακόμη τακουνάκι του Κριστιάνο Ρονάλντο το οποίο, έχει μείνει στην ιστορία είναι αυτό απέναντι στη Ράγιο Βαγιεκάνο. Εκτέλεση κόρνερ, σύγχυση στη μικρή περιοχή με την μπάλα να στρώνεται στον Πορτογάλο ο οποίος, με πλάτη στο τέρμα και από το ύψος του πέναλτι εκτελεί με αυτό τον τρόπο αφήνοντας «ξερούς» τους πάντες…  

7) Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης 2014  

Στις 13 Ιανουαρίου ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατακτούσε την Χρυσή Μπάλα και πέντε ημέρες αργότερα έλεγε το δικό του ευχαριστώ με έναν γκολ highlight. Η Μπέτις φιλοξενούσε τους «μερέγχες» και στο 10ο λεπτό ο Ρονάλντο πήρε την μπάλα μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής και εξαπέλυσε μια… ρουκέτα η οποία κατέληξε στον ουρανό των διχτύων του δύσμοιρου γκολκίπερ Άντερσεν.  

8) Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2011 

Ένα υπέροχο τέρμα του Cr7 το οποίο χάρισε τίτλο. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα διασταύρωναν τα ξίφη τους στον τελικό του Κοπά ντελ Ρει στο γήπεδο του Μεστάγια με τον Πορτογάλο να έμελε να είναι αυτός που με το τέρμα του σημάδεψε τον τελικό. Με τις δύο ομάδες να έχουν οδηγηθεί στην ημίωρη παράταση ο Ρονάλντο θα απογειωθεί για να καρφώσει την μπάλα στον ουρανό της εστίας των «μπλαουγκράνα» λίγο πριν το τέλος του πρώτου 15λεπτού, γράφοντας το 1-0 που έμεινε μέχρι το τέλος.  

9) Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2009 

Στις 5 Μαϊου του 2009 ο Κριστιάνο Ρονάλντο πετύχαινε ένα εκπληκτικό τέρμα με εκτέλεση φάουλ από τα 40 μέτρα κόντρα στην Άρσεναλ, για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πορτογάλος πήρε την καθιερωμένη φόρα του και εξαπέλυσε μια τρομερή οβίδα, αφήνοντας τον Αλμούνια «άγαλμα».  

10) Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 2014   

Ένα γκολ μοναδικής εκτέλεσης και σκέψης. Με το παιχνίδι να βρίσκεται στις καθυστερήσεις ο Ρονάλντο καταφέρνει να δώσει τον βαθμό της ισοπαλίας στην «Βασίλισσα» με ένα τακουνάκι…ποίημα.  

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ