Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης – Η Μαδρίτη χωρισμένη στα δύο

Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης – Η Μαδρίτη χωρισμένη στα δύο

Η Μαδρίτη ξανά στα δύο, Ρεάλ και Ατλέτικο κοντράρονται σε ένα ακόμη ντέρμπι Madrileno. Η αρνητική παράδοση του Αντσελότι απέναντι στον Σιμεόνε και τα «όπλα» της Βασίλισσας, σε ένα ντέρμπι που μπορεί να κρίνει πολλά για τον τίτλο.

Ντέρμπι Μαδρίτης Νο 277. Ρεάλ και Ατλέτικο διασταυρώνουν για ακόμη μια φορά τα ξίφη τους απόψε το βράδυ(22.00) με την πόλη της Μαδρίτης να χωρίζεται ξανά στα δύο.  

Ένα παιχνίδι που κυκλώνεται στα ημερολόγια και των δύο ομάδων, μια μάχη ανάμεσα στους «μερένχες» και τους «ροχιμπλάνκος». Ωστόσο η δυναμική με την οποία φτάνουν στο ντέρμπι οι δύο μονομάχοι είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. 

Από την μια πλευρά η πρωτοπόρος Ρεάλ του Κάρλο Αντσελότι η οποία προελαύνει τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Η «Βασίλισσα» έπειτα από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα στην αρχή της σεζόν, έχει αφήσει το πόδι… στο γκάζι τρέχοντας ένα σερί εννέα νικών σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ για να βρούμε την τελευταία της ήττα θα πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στις 3 Οκτωβρίου, όταν και είχε ηττηθεί από την Εσπανιόλ(2-1). 

Από την άλλη πλευρά το σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε προέρχεται από την σπουδαία πρόκριση στους «16» του Champions League επί της Πόρτο, όμως η πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα δεν είναι ανάλογη. Oι τακτικές του Σιμεόνε τον έχουν δεχθεί δριμεία κριτική με την ομάδα να μην θυμίζει σε τίποτα το σύνολο, που την περσινή χρονιά κατέκτησε την κορυφή του Ισπανικού πρωταθλήματος, κάτι που αποτυπώνεται και στον βαθμολογικό πίνακα, βρισκόμενη στο -10 από την πρωτοπόρο Ρεάλ. 

Ο Σιμεόνε έχει πάρει τον αέρα του Αντσελότι    

Μπορεί αυτή την στιγμή η Ρεάλ να κάνει επίδειξη δύναμης στην Ισπανία, ωστόσο ο Κάρλος Αντσελότι απέναντι στους «ροχιμπλάνκος» μετρά μονάχα πληγές. Για μερικά χρόνια η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είχε καταφέρει να γίνει ο κακός δαίμονας του 62χρονου τεχνικού.  

Πιο συγκεκριμένα την διετία 2013-2015 ο Αντσελότι κόντρα στην Ατλέτικο έβρισκε πάνω σε τοίχο. Πέντε ήττες, τρεις ισοπαλίες και μόλις τρεις νίκες για τον «αλενατόρε», ο οποίος είχε πονέσει αρκετά από τον Τσόλο Σιμεόνε.  

Σίγουρα ο Ιταλός τεχνικός θέλει να εκμεταλλευτεί τον μομέντουμ της ομάδας του και να νικήσει τον κακό… δαίμονα του. 

Μπενζεμά και Βινίσιους τα «όπλα» της Ρεάλ  

Οι Μαδριλένοι παρουσιάζονται πιο αποτελεσματικοί την φετινή σεζόν και αυτό οφείλεται κυρίως στην φόρμα των δύο επιθετικών τους. Μπενζεμά και Βινίσιους σκοράρουν ακατάπαυστα έχοντας σημειώσει παρέα 22 τέρματα η αν προτιμάτε το 78% των τερμάτων της Βασίλισσας. Φυσικά αυτά τα νούμερα εκτοξεύουν την επιθετική γραμμή της Ρεάλ.  

Η χημεία τους αλλά πολύ περισσότερο η εκτελεστική τους δεινότητα δίνει λύσεις στον Αντσελότι. Οι δύο τους έχουν αναλάβει το βαρύ φορτίο στο σκοράρισμα και ηγούνται της προσπάθειας, ώστε οι «μερένχες» να φτάσουν σε τίτλους και διακρίσεις και μέχρι στιγμής τα πηγαίνουν περίφημα…  

Πρόωρη στέψη η παράταση… στην αγωνία  

Αν και βρισκόμαστε ακόμη στα μισά της σεζόν, μια νίκη της Ρεάλ στο ντέρμπι της Κυριακής θα εκτοξεύσει την διαφορά ανάμεσα στους δύο μισητούς αντιπάλους στο +13, μετατρέποντας έτσι σε ακλόνητο φαβορί την ομάδα του Φλορεντίνο Πέρεθ. Όμως η ιστορία μας έχει δείξει πως ο Ντιέγκο Σιμεόνε και το δημιούργημα του αρέσκονται στο να λειτουργούν κάτω από το καθεστώς πίεσης ως και… απελπισίας. Άλλωστε το έχει ομολογήσει και ο αρχηγός της ομάδας Κόκε: «Είμαστε η Ατλέτικο αν δεν υποφέρουμε δεν είμαστε ο εαυτό μας».  

Τελευταία φορά που συναντήθηκαν Ρεάλ και Ατλέτικο ήταν στις 7 Μαρτίου όταν και αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, με την λήξη της σεζόν να βρίσκει τους «ροχιμπλάνκος» πρωταθλητές δύο βαθμούς μπροστά από την μισητή συμπολίτισσα. Όμως σε αυτό το ντέρμπι τα δεδομένα είναι διαφορετικά η Ρεάλ θέλει την νίκη για να χαθεί στο βάθος της βαθμολογίας και από την άλλη η Ατλέτικο να ψαλιδίσει την διαφορά… κυνηγώντας τις όποιες ελπίδες της για τον τίτλο μέχρι το τέλος.  

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ