Η μισή… Ευρώπη στα πόδια του Βλάχοβιτς (vids)

Η μισή… Ευρώπη στα πόδια του Βλάχοβιτς (vids)

O Nτούσαν Βλάχοβιτς ο οποίος πραγματοποιεί την πιο εντυπωσιακή σεζόν στην καριέρα του, συνεχίζοντας να «πυροβολεί» όσο λίγοι το 2021 στην Ευρώπη έχει καταφέρει να μπει στο μικροσκόπιο κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ.

Στο σωματότυπο μοιάζει με τον Λούκα Τόνι. Στην συχνότητα με την οποία βρίσκουν το πλεκτό είναι ίδιοι. Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς είναι ένα πραγματικό θωρηκτό το οποίο διαλύει τα πάντα στο πέρασμα του. Το αίμα του στο χορτάρι «βράζει» και το πάθος του ξεχειλίζει σαν σωστός Βαλκάνιος.

Ο 21χρονος φορ της Φιορεντίνα δεν σταματά να «πυροβολεί» την φετινή σεζόν, με το όνομα του την δεδομένη χρονική στιγμή να είναι το πιο… καυτό στην αγορά.

Την ώρα που η ομάδα της Φλωρεντία πασχίζει να του ανανεώσει το συμβόλαιο… αυτός συνεχίζει το βιολί του έχοντας πάρει από το χέρι τους «βιόλα», οδηγώντας τους στην έξοδο προς την Ευρώπη. Ο νεαρός φορ σπάει όλα τα κοντέρ την φετινή σεζόν, με τους αριθμούς του να είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Μέχρι στιγμής ο Βλάχοβιτς μετρά 15 τέρματα σε 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και οδηγεί την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ του ιταλικό πρωταθλήματος, με τον συνολικό του απολογισμό μέσα στο 2021 να φτάνει τα 32 τέρματα σε 41 παιχνίδια… αποτελώντας τον μεγαλύτερο «φονιά» που πατά στα γήπεδα της Ευρώπης.

Και όσο οι άνθρωποι της Φιορεντίνας «τρέμουν» στην ιδέα του ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αποχωριστούν το μεγάλο τους αστέρι, τόσο αυτός συνεχίζει να βγάζει τα «φονικά» του ένστικτά, έχοντας βαλθεί να σπάσει όλα τα κοντέρ την φετινή σεζόν, δείχνοντας πως με τις συγκεκριμένες εμφανίσεις του σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν από το «Αρτέμιο Φράνκι».

Έγραψε ιστορία πριν καν ενηλικιωθεί  

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς άρχισε από πολύ μικρός  να ξεδιπλώνει το ταλέντο στο χορτάρι. Σε ηλικία 13 ετών βρέθηκε στις ακαδημίες της Μπέογκραντ και με τις εμφανίσεις του δεν άργησε να προσελκύσει το ενδιαφέρον κορυφαίων κλάμπ της χώρας. Η Παρτιζάν ήταν αυτή που πρόλαβε τους υπόλοιπους υποψήφιους διεκδικητές, και τον πρόσθεσε στο δυναμικό της.

Σε ηλικία 16 ετών πραγματοποιεί την παρθενική του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα, με την ποδοσφαιρική μοίρα να τον φέρνει αντιμέτωπο με την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά την Μπέογκραντ. Ο Σέρβος χρειάστηκε μονάχα 360 αγωνιστικά λεπτά, ώστε να ανοίξει λογαριασμό με την ομάδα της Παρτιζάν, όντας ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας.

Η πρόκληση της Φιορεντίνα… και η εκτόξευση 

Φυσικά οι εμφανίσεις του νεαρού φορ με τα χρώματα της Παρτιζάν, δεν θα μπορούσαν να τον κρατήσουν για πολύ ακόμη κάτοικο Σερβίας. Το όνομα του Βλάχοβιτς είχε προστεθεί σε αρκετά μπλοκάκια ομάδων, με την Φιορεντίνα το καλοκαίρι του 2018 να τον κάνει δικό της έναντι δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως ήταν λογικό ο νεαρός Σέρβος ο οποίος αγωνιζόταν για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα του, χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής. Ο Βλάχοβιτς βρέθηκε στην δεύτερη ομάδα των βιόλα εκεί που έπρεπε να αποδείξει πως αξίζει μια θέση για την πρώτη ομάδα… και αυτό έκανε.

Σε ηλικία 18 ετών σκόραρε 20 τέρματα με την Πριμαβέρα του συλλόγου, και η άνοδος του στην πρώτη ομάδα ήταν πλέον… θέμα χρόνου. Το ξεκίνημα του με την πρώτη ομάδα δεν ήταν το ιδανικό. Ο νεαρός φορ της ομάδας της Φλωρεντίας βρισκόταν έξω από τα νερά του, με τον ίδιο ωστόσο, μέρα με την μέρα να βρίσκει τα πατήματα του με αποτέλεσμα να βοηθά όλο και περισσότερο την ομάδα του.

Προάγγελος της φετινής εκπληκτικής χρονιάς, ήταν η περσινή με τον 21χρονο επιθετικό να «ματώνει» τα δίχτυα 21 φορές σε 40 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, «φωνάζοντας» πως δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη περίπτωση ποδοσφαιριστή.

«Μήλον της Έριδος» για όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς αποτελεί το σπουδαιότερο περιουσιακό στοιχείο των «βιόλα». Οι άνθρωποι της Φιορεντίνα θέλουν να τον «δέσουν» για πολλά χρόνια ακόμη στην πόλη της Φλωρεντία, ωστόσο γνωρίζουν και οι ίδιοι πως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο… όταν μιλάμε για τον πιο καυτό όνομα που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή στην πιάτσα των ατζέντηδων.

Από την μεριά του ο Σέρβος φαίνεται πως έχει πάρει την απόφαση του, να ανοίξει τα φτερά του και να αποτελεί σύντομα κομμάτι, ενός top – class Ευρωπαϊκού κλάμπ, εδραιώνοντας έτσι την παρουσία του στην ποδοσφαιρική ελίτ.

Ομάδες όπως η Γιουβέντους, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπάγερν Μονάχου προστέθηκαν πρόσφατα στους υποψήφιους «μνηστήρες».

Οι άνθρωποι της Φιορεντίνα βλέποντας πως αργά η γρήγορα θα χρειαστεί να αποχαιρετήσουν το μεγάλο τους αστέρι, αξιώνουν τον Βλάχοβιτς με το αστρονομικό ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Σε κάθε περίπτωση πάντως σύντομα ο νεαρός επιθετικός θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, με την ομάδα η οποία θα επενδύσει σε αυτόν δύσκολα να βγαίνει χαμένη…

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ