Έρλινγκ Χάαλαντ: Τα… όργια που τον έστειλαν στην «αγκαλιά» του Πεπ και της Σίτι (vids)

Έρλινγκ Χάαλαντ: Τα… όργια που τον έστειλαν στην «αγκαλιά» του Πεπ και της Σίτι (vids)

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι πλέον ο νέος αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο πριν πάρει τον δρόμο για το Μάντσεστερ είχε προλάβει να γράψει τη δική του ιστορία με τη φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η Μάντσεστερ Σίτι πυροδότησε τη βόμβα με το όνομα Έρλινγκ Χάαλαντ. Οι «πολίτες» ολοκλήρωσαν μια από τις πιο «ηχηρές» μεταγραφές παγκοσμίως, καθώς εντάσσει στο δυναμικό τους έναν από τους πιο ελπιδοφόρους επιθετικούς στον κόσμο.

Ο 21χρονος,ύψους 1.94μ. Νορβηγός παίρνει τον δρόμο για το Μάντσεστερ, ευελπιστώντας να γίνει ο παίκτης αναφορά στην επίθεση της ομάδας του Πεπ, δοκιμάζοντας παράλληλα και τις δυνάμεις του στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Πριν όμως ο Χάαλαντ υπογράψει στους πρωτοπόρους της Αγγλίας έγραψε τη δική του ιστορία με τη φανέλα της Ντόρτμουντ.

1)Ντεμπούτο με χατ τρικ! 

Ο Νορβηγός μετακόμισε στη Ντόρτμουντ τον Ιανουάριο του 2020, αφού πρώτα έκανε «θραύση» με την Αυστριακή Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ. Και η ορμή του αυτή δεν σταμάτησε μόλις πέρασε τα γερμανικά σύνορα, καθώς ο τότε 19χρονος, απλά συνέχιζε να «σερφάρει» στα αντίπαλα δίχτυα!

Το ημερολόγιο έγραψε 18 Ιανουαρίου δοκιμαζόταν στην έδρα της Αούσμπουργκ. Το ματς δεν εξελισσόταν ιδανικά για τους Βεστφαλούς μιας και ο φωτεινός πίνακας έδειχνε 3-1 υπέρ των γηπεδούχων.

Τότε μπήκε ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Τρία λεπτά και τρεις επαφές αργότερα, πανηγύρισε το πρώτο του σουτ με το νέο του κλαμπ. Επόμενο σουτ, ίδιο αποτέλεσμα, με τη Μπορούσια να προηγείται με 4-3 μόλις 14 λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς! Σε μια ανεπανάληπτη παράσταση.

Ήταν ο έβδομος παίκτης που σημείωσε χατ-τρικ στην Μπουντεσλίγκα στο ντεμπούτο του, αλλά ο πρώτος που το έκανε ως αλλαγή.

2)Τέσσερα γκολ σε ένα ματς! 

Το να σκοράρει ο Έρλινγκ Χάαλαντ με την φανέλα της Ντόρτμουντ είχε γίνει συνήθεια…

Ο Νορβγός απολάμβανε το ποδόσφαιρο στη Γερμανία και αυτό έβγαινε στο χορτάρι. Ο νεαρός φορ σκόραρε κατά ριπάς, και αυτό το επιβεβαίωσε και κόντρα στην Χέρτα Βερολίνου τη σεζόν 2020/21.

Την ημέρα που ανακοινώθηκε ως το «Golden Boy» για το 2020 ως ο καλύτερος παίκτης της Ευρωπαϊκής U21 της Ευρώπης, ο Έρλινκγ Χάαλαντ οδήγησε την ομάδα του στην ολική επαναφορά.

Η Ντόρτμουντ βρέθηκε να χάνει με 1-0 στο ημίχρονο στην πρωτεύουσα, όμως εκείνος σκοράροντας δύο φορές στα πρώτα τέσσερα λεπτά μετά την επανεκκίνηση, έφερε τα πάνω κάτω.

Σε διάστημα ενός τετάρτου φοβερός πιτσιρικάς έκανε το 3-1, συγκεκριμένα στο 62′! Στη συνέχεια, πέτυχε και τέταρτο γκολ μόλις 32 λεπτά μετά το το πρώτο του για να «σφραγίσει» τη νίκη για την ομάδα του σκορ με 5-2.

Να σημειωθεί ότι αυτό δεν ήταν το πιο γρήγορο παιχνίδι με τέσσερα γκολ στην καριέρα του Έρλινγκ Χαάλαντ με τέσσερα γκολ. Αυτό έγινε στα πρώτα 21 λεπτά της νίκης όταν ως ποδοσφαιριστής της Μόλντε του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, «έγραψε» το με 4-0 επί της Μπραν, η οποία ήταν πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα της Νορβηγίας.

3) Βραβείο τελικού Κυπέλλου DFB 

Είναι πολύ σπάνιο οι προσωπικές διακρίσεις ενός παίκτη να ξεπερνούν αριθμητικά όσα έχει κερδίσει με τις ομάδες του.

Ωστόσο στη περίπτωση του Χάαλαντ συμβαίνει. Ο Νορβηγός σταρ έχει κερδίσει αρκετά ατομικά βραβεία, έχει καταρρίψει ρεκόρ όμως από πλευράς τίτλων παραλίγο να τελειώσει τη θητεία… μέχρι που αποφάσισε να το πάρει πάνω του.

Αυτός και ο Jadon Sancho διέλυσαν τη Λειψία στο Βερολίνο στον τελικό του 2021, σκοράροντας αμφότεροι από δύο φορές, για το τελικό 4-1! Το δεύτερο πλασέ του Έρλινγκ Χάαλαντ «τελείωσε» κάθε πιθανότητα επιστροφής της αντίπαλης ομάδας, καθώς είχε διαμορφώσει το σκορ στο 3-1, με τον 21χρονο φορ έτσι να πανηγυρίζει το πρώτο του τρόπαιο με τη φανέλα της Ντόρτμουντ.

4)Το εκπληκτικό βολέ σε εκείνο το ντέρμπι 

Ο συχνότητα με την οποία σκόραρε ο Χάαλαντ σε ντέρμπι ήταν πάντα υψηλή, τέσσερις φορές κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, τέσσερις σε δύο νίκες πρωταθλήματος κόντρα στη Λειψία, ενώ σκόραρε και στις τρεις αναμετρήσεις κόντρα στη Σάλκε, και ένα από αυτά ήταν ίσως το καλύτερο και το πιο αξιομνημόνευτο με τη φανέλα της Ντόρτμουντ.

Ένα φοβερό ψαλιδάκι το οποίο ήταν «αέρινο», λες και αψηφούσε τους νόμους της βαρύτητας!.

«Ένα ωραίο γκολ» αρκέστηκε να πει απλά ο πάντα συγκρατημένος επιθετικός. Ο αρχηγός Μάρκο Ρόις όμως απηχούσε περισσότερο αυτό που σκέφτονταν οι περισσότεροι: «Το γκολ αυτό ήταν συγκλονιστικό»

Ένα τελείωμα από τον Χάαλαντ για το οποίο θα τον θυμούνται περισσότερο στη Βεστφαλία.

5) Πρώτος σκόρερ του Champions League 

Κανένας παίκτης της Ντόρτμουντ δεν κατάφερε ποτέ να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο UEFA Champions League/European Cup – ούτε καν όταν το κέρδισε το 1996/97 – μέχρι να εμφανιστεί ο Χάαλαντ.

Συνολικά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ο Έρλινγκ Χάλαντ έχει σημείωσε 23 γκολ σε μόλις 19 συμμετοχές.

Παράλληλα έγινε ο νεότερος και ταυτόχρονα ο ποδοσφαιριστής που έφτασε ταχύτερα από οπ0ιονδήποτε άλλον τα 20 γκολ στο Champions League. Συγκεκριμένα χρειάστηκε μόλις 14 αγώνες και μόλις επτά μήνες μετά τα 20ά του γενέθλια.

Κάπως έτσι τερμάτισε στην κορυφή των σκόρερ της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων. Εν συνεχεία αναδείχθηκε και κορυφαίος επιθετικός της σεζόν 2020/21 στο Champions League.

Σίγουρα με όλα αυτά τα τρομερά επιτεύγματα ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει καταφέρει να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ