ΠΑΣ Γιάννινα: Το «τίμημα» μιας επιτυχημένης χρονιάς

ΠΑΣ Γιάννινα: Το «τίμημα» μιας επιτυχημένης χρονιάς

Οι Ηπειρώτες μετά την επιτυχημένη σεζόν που πέρασε έρχεται κατά 10/12 αλλαγμένος.

Στην Ελλάδα είναι συχνό φαινόμενο όταν μια μικρομεσαία ομάδα πετυχαίνει μια πολύ πετυχημένη σεζόν βασικά στελέχη της να πηγαίνουν σε μεγαλύτερες ομάδες.

Το παράδειγμα όμως του ΠΑΣ Γιάννινα την σεζόν 2021-22 είναι αυτό που λένε στα πανεπιστήμια «case-study».Οι Ηπειρώτες την φετινή σεζόν θα είναι αλλαγμένοι σε ποσοστό 83,3% αφού από την βασική 11αδα έφυγαν για…άλλες πολιτείες οι 8 και ο αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας, ο Ηρακλής Μεταξάς που θα κάθεται στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης.

Διαβάστε επίσης: Παίκτη-έκπληξη ζήτησε ο ΠΑΣ Γιάννινα από τον Ολυμπιακό

Η σεζόν… παράδειγμα!

Η αρχή αυτής της ιστορίας αρχίζει νωρίς το καλοκαίρι του 2021 όταν στο τέλος της χρονιάς εκείνης, η οποία ήταν η πρώτη μετά το μονοετές διάλλειμα που η ομάδα την περίοδο 2019-20 βρισκόταν στην Superleague 2 o ΠΑΣ με τότε προπονητή τον Αργύρη Γιαννίκη χάνει παίχτες που τον βοηθήσαν πάρα πολύ στην επίτευξη της όγδοης θέσης.

Παίχτες όπως ο Καρτάλης, ο Παμλίδης και ο Ελευθεριάδης αφήνουν την Ήπειρο για να κατηφορίσουν στην Νότια Ελλάδα και ο ομογενής προπονητής δεν ανανεώνει το συμβόλαιο του ψάχνοντας μια καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα αλλά και στην Γερμανία.

Η…τελειοποίηση του σχεδίου!

Η διοίκηση του ΠΑΣ δεν το έβαλε κάτω. Αρχικά συμφωνεί με τον Ελληνογερμανό Ηρακλή Μεταξά για τον πάγκο του και στην συνέχεια συμφωνεί με παίχτες όπως ο Περέα, ο Λοντίγκιν και ο Πίρσμαν για να επιτευχθεί η παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.

Με βασική αρχή το 4-4-2 οι Γιαννιώτες καταφέρνουν μέχρι τον Νοέμβρη ο στόχος της παραμονής να έχει επιτευχθεί με βασικά θεμέλια την τακτική προσήλωση και το άμεσο ποδόσφαιρο.

Ταυτόχρονα παίχτες όπως ο Λοντίγκιν και ο Πίρσμαν το καλοκαίρι έμεναν ελεύθεροι και ήδη ομάδες από το πάνω ράφι τους «γλυκοκοίταζαν».

Στο τέλος της σεζόν ο ΠΑΣ καταφέρνει όχι απλά να σωθεί στην κατηγορία αλλά να τερματίσει στην 6η θέση που του έδινε την ευκαιρία να παίξει στα playoffs. Εκεί όχι απλά δεν τα παράτησε αλλά ήταν από τις ομάδες που πρωταγωνίστησαν σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Το τέλος όμως αυτής της ομάδας είχε ήδη δρομολογηθεί.

Η «κατεδάφιση» ξεκίνησε από… τα άκρα!

 

Η αρχή έγινε στις αρχές Μαΐου όπου ο δεξιός μπακ Μανώλης Σάλιακας υπογράφει ως ελεύθερος στην Γερμανική Σανκτ Πάουλι με σκοπό να εδραιωθεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο επόμενος είναι ο βασικός αριστερός μπακ Μάρβιν Πίρσμαν που ανακοινώνεται ως ελεύθερος από τον Άρη που του δίνει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Europa Conference League.

Το μεγάλο χτύπημα ήρθε από την Τρίπολη!

Και αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, το μεγάλο χτύπημα ήρθε στις 9 Ιουνίου. Ο αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας, Ηρακλής Μεταξάς ανακοινώνεται από έναν από τους αναγωνιστές της ομάδας των Ιωαννίνων, τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο ομογενής προπονητής δεν σταματάει εκεί. Παίρνει μαζί του τον Στάνκο και τον Γκαρντάφσκι στην Αρκαδία τους 2 πιο συνεπείς τακτικά παίχτες όπως ο ίδιος δήλωσε.

Λοντίγκιν και Κάργας οι …επόμενοι!

Όμως καλή επαρχιακή ομάδα χωρίς να δώσει παίχτες σε ομάδα που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει.

 

Ο Περέα των +2.4 εκατ. ευρώ σε μια χρονιά!

Αλλά μέσα σε όλα αυτά ήρθε και μια πώληση η οποία είναι δώρο θεού. Ο Κολομβιανός σέντερ φορ Χουάν Χοσέ Περέα πωλείται με 2.5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό ρεκόρ για τον σύλλογο στην γερμανική Στουτγκάρδη όταν το προηγούμενο καλοκαίρι είχε αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό με μόλις 100 χιλιάδες.

Η νέα μέρα!

Σήμερα με τον νέο προπονητή τον κύριο Αθανάσιο Στάικο καλείται η ομάδα του ΠΑΣ να ξανακτίσει μια ομάδα κυριολεκτικά από το μηδέν σε μια συνθήκη που επικρατεί μονίμως τα τελευταία 2 χρόνια.

Αυτό είναι το βαρύ «τίμημα» που πληρώνει τοις μετρητοίς ο ΠΑΣ. Να χάνει σχεδόν όλους τους πρωταγωνιστές του σε μια ομολογουμένως φανταστική σεζόν για τους Ηπειρώτες.

Επιμέλεια: Αντώνης Τσεσμελής

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ