Ζοσέ Μουρίνιο: Είναι «placebo» για την Ρόμα ή όντως την μεγαλώνει;

Ζοσέ Μουρίνιο: Είναι «placebo» για την Ρόμα ή όντως την μεγαλώνει;

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, συμπληρώνει το φετινό καλοκαίρι δύο χρόνια στον πάγκο της Ρόμα, οδηγώντας τους «τζιαλορόσι» σε δύο σερί ευρωπαϊκούς τελικούς και στην κατάκτηση του Conference League. Αρκούν αυτά για να πούμε πως η Ρόμα «μεγαλώνει»;

Ρόμα και Ζοσέ Μουρίνιο συμπληρώνουν (αισίως;) δύο χρόνια «σχέσης» το φετινό καλοκαίρι. Ήταν Ιούλιος του 2021, όταν ο «Special One» φόρεσε τη φόρμα των Ρωμαίων, επιστρέφοντας στην Ιταλία 11 χρόνια μετά το μεγαλύτερο επίτευγμα της προπονητικής του καριέρας, το τρεμπλ του 2010 με την Ίντερ.

Από τότε, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει οδηγήσει την Ρόμα στον πρώτο της τίτλο μετά από 14 χρόνια (UEFA Europa Conference League 2021/22) και συνολικά σε δύο σερί τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αφού φέτος έφτασε μέχρι την πηγή του UEFA Europa League αλλά δεν κατάφερε να πιεί από το νερό της (ήττα 4-1 πέναλτι, Σεβίλλη).

Διαβάστε επίσης: Έκπληξη για τον Ολυμπιακό από την Ισπανία – «Κοντά σε Βιθέντε Ιμπόρα»

Εξαιτίας της μέχρι τέλους πορείας των «τζιαλόροσι» σε δύο σερί ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο κόσμος της Ρόμα βλέπει (δικαιολογημένα;) στο πρόσωπο του Πορτογάλου τεχνικού, εκείνον που θα επιστρέψει τον σύλλογο στο κορυφαίο επίπεδο αλλά και στις εγχώριες επιτυχίες, ξεκαθαρίζοντας, πως θέλουν τον Μουρίνιο επικεφαλή για χίλια χρόνια, με πανό που ανάρτησαν στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν κόντρα στη Σπέτσια.

Ο ασφαλέστερος καθρέφτης που μας βοηθά να βγάλουμε συμπεράσματα, είναι ο βαθμολογικός πίνακας της Serie A. Σίγουρα, οι ευρωπαϊκές πορείες είναι σημαντικές αλλά εξάγουν μεμονωμένα συμπεράσματα, η διάρκεια σου προσφέρει ολοκληρωμένα. Αυτό που απεικονίζουν οι βαθμολογικοί πίνακες της Seria A για τις σεζόν 2021/22 και 2022/23 είναι πως η Ρόμα είναι στάσιμη. Στα δύο πρωταθλήματα με τον 60χρονο τεχνικό στον πάγκο τους, οι «λύκοι» της Ρώμης έχουν τερματίσει στην 6η θέση, με τους ίδιους βαθμούς (63β.), με το ίδιο ρεκόρ ( 18Ν – 9Ι – 11Η), φτάνοντας στην τελευταία αγωνιστική για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για το UEFA Europa League (πέρσι δεν χρειάστηκε) της επόμενης περιόδου και έχοντας τα ίδια αποτελέσματα τις 5 τελευταίες αγωνιστικές του ιταλικού πρωταθλήματος ( 1Ν – 2Ι – 2Η).

Βαθμολογικός πίνακας Serie A 2022/23

 

Βαθμολογικός πίνακας Serie A 2021/22

 

Το φετινό μισθολόγιο της Ρόμα ( 86.3εκ Ευρώ) είναι το 4ο υψηλότερο του ιταλικού ποδοσφαίρου. Τα χρήματα τις περισσότερες φορές δεν παίζουν μπάλα, ωστόσο βοηθούν να καταλάβουμε τους στόχους των συλλόγων. Κι αν η Ρόμα, δεν έφτανε μέχρι τον τελικό του Europa League, τότε αδιαμφησβήτητα η ομάδα του Μουρίνιο θα έκανε μία χρονιά κατώτερη των περιστάσεων. Όμως, οι πορείες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λειτουργούν κάποιες φορές ως καμουφλάζ και ποτέ δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ