ΟΦΗ: Ο Νταμπράουσκας τον έκανε ξανά να… «δαγκώνει» (pics, vids)

ΟΦΗ: Ο Νταμπράουσκας τον έκανε ξανά να… «δαγκώνει» (pics, vids)

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας παίρνει από το χέρι τον ΟΦΗ και τον οδηγεί ξανά στην απόκτηση πρωταγωνιστικού ρόλου στον ελληνικό χώρο, υποτάσσοντας ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη...

Ο ΟΦΗ συνεχίζει να «τρομάζει» τους «μεγάλους» του ελληνικού πρωταθλήματος στη φετινή Super League, στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Η ομάδα του Νταμπράουσκας επιβλήθηκε χθες (2/10) και την ΑΕΚ στο «Γεντί Κουλέ» με 2-0, υποχρεώνοντας της στην πρώτη της ήττα εντός συνόρων για φέτος και την πρώτη μετά από 15 σερί παιχνίδια!

Στο μυαλό των ανθρώπων του ΟΦΗ και δη του Λιθουανού «μαέστρο» μετά το τέλος της αναμέτρησης, δεν είναι μόνο η νίκη, αλλά και η εικόνα που παρουσιάζουν οι Κρητικοί στο πρωτάθλημα και ειδικότερα απέναντι στις λεγόμενες μεγάλες ομάδες.

 

Ο «Όμιλος» έφτασε με την χθεσινή νίκη τις τρεις στη Super League και αν κανείς κοιτάξει ποιες ήταν οι άλλες δύο, θα καταλάβει πολλά.

Η πρώτη του νίκη ήρθε στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος απέναντι στον Άρη (3-2), ενώ η δεύτερη ξανά εντός έδρας, απέναντι στον ΠΑΟΚ (1-0). Ταυτόχρονα έχει πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας από τις έδρες του Παναιτωλικού και της Λαμίας, ενώ ένα βαθμό έχει πάρει και στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Ηράκλειο.

Τόσο με την γενικότερη καλή του παρουσία, όσο και με τους 12 βαθμούς σε 7 αγωνιστικές, ο ΟΦΗ δηλώνει έτοιμος για το κάτι παραπάνω τη φετινή χρονιά, δηλαδή την είσοδο του στα Play Offs.

Ο Λιθουανός τεχνικός έχει βρει το «κλειδί» της ομάδας του, βγάζοντας τους τον καλύτερο εαυτό, ειδικότερα στα σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια.

Η πρώτη «δήλωση» για τις προθέσεις του ΟΦΗ, ήταν μόλις στην πρώτη αγωνιστική, όταν «ξέρανε» τον Άρη με γκολ στις καθυστερήσεις, ενώ κάτι ανάλογο είχε κάνει με την άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης, τον ΠΑΟΚ, όταν ξανά στις καθυστερήσεις είχε πάρει το τρίποντο.

Χθες, με την επικράτηση επί της ΑΕΚ, συμπλήρωσε το απόλυτο απέναντι στις μεγάλες ομάδες με τις οποίες έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα. Οι Κρητικοί κατάφεραν απέναντι στην ομάδα του Αλμέιδα να πάρουν μια άνετη νίκη, παίζοντας ανά διαστήματα κυριαρχικό ποδόσφαιρο, απέναντι στην καλύτερη ομάδα του περσινού πρωταθλήματος.

Ποια είναι όμως η ομάδα του Νταμπράουσκας;

Αυτό είναι το όνομα που κρύβεται πίσω από όλα στον ΟΦΗ του τελευταίου 1,5 χρόνου. Ο Βάλντας Νταμπράουσκας ανακοινώθηκε από την διοίκηση της κρητικής ομάδας, τον Οκτώβριο του 2022, δηλαδή σχεδόν έναν χρόνο πριν.

Τη στιγμή που ο Λιθουανός πρώην τεχνικός της Χάιντουκ Σπλιτ και της Λουντογκόρετς μεταξύ άλλων, ανέλαβε τον ΟΦΗ, η ομάδα βρισκόταν σε τραγική κατάσταση. Πιο αναλυτικά, η ομάδα είχε φτάσει μέχρι την 9η αγωνιστική, έχοντας πάρει μόλις ένα τρίποντο.

Ήττες από Ατρόμητο, Παναθηναϊκό, Παναιτωλικό, Αστέρα και Ολυμπιακό και ισοπαλίες με ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία. Επομένως, στις πρώτες 9 αγωνιστικές, μετρούσε 6 βαθμούς, δηλαδή 6 λιγότερους από αυτούς που έχει φέτος σε 7 αγωνιστικές!

Εκείνο ήταν το σημείο που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Βάλντας Νταμπράουσκας, με τον Λιθουανό να κάνει ντεμπούτο απέναντι στον Άρη (1-1).

Το ξεκίνημα του όμως δεν ήταν το ίδιο απλό. Έπρεπε να φτάσει στον δεύτερο γύρο ώστε να ξεκινήσει τη θετική του πορεία, με τις ισοπαλίες σε Λεωφόρο (1-1) και Τούμπα (0-0) να δίνουν άλλο τόνο στην ομάδα, ώστε να παραμείνει με άνεση στην κατηγορία και να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί.

Εν τέλει ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 9η θέση με 26 βαθμούς και στα Play Out ήταν η κορυφαία ομάδα με +15 βαθμούς!

SUPER LEAGUE / 2023 – 2024 / ΟΦΗ – ΑΕΚ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στο καλοκαίρι και στο σήμερα του ΟΦΗ

Η παραμονή του Νταμπράουσκας στο «τιμόνι» της ομάδας ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρη, όταν τελείωσαν οι περινές υποχρεώσεις και ετοιμαζόταν ο σχεδιασμός.

Ο Λιθουανός πλέον μπορούσε να φτιάξει την δική του ομάδα και το έκανε με επιτυχία από το μέχρι τώρα αποτέλεσμα. Έφερε στην ομάδα σημαντικά ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο, με τον Νταν Γκλάζερ, τον Μπάουμαν, τον Γκαγέγκος, τον Λαμπρόπουλο και τον Ριέρα να αποτελούν μερικά εξ αυτών.

Πλέον με τον στόχο να είναι ολοφάνερα η εξάδα, ο ΟΦΗ κοιτάζει στα μάτια τους μεγάλους αντιπάλους του, έχοντας στο πλάι του, το απόρθητο του «Γεντί Κουλέ».

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ