Δεν είναι μόνο η διαφορά από ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, είναι και το 22-2

Δεν είναι μόνο η διαφορά από ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, είναι και το 22-2

Το πρώτο σημαντικό διάστημα στο πρωτάθλημα έκλεισε για τον Ολυμπιακό με κάτι παραπάνω από θετικό πρόσημο. Επανέφερε τις… εργοστασιακές ρυθμίσεις και τα «ζόρια» στους «απέναντι».

Η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου μας έχει διδάξει πως αν μια ομάδα ξέρει πολύ καλά να παίρνει κεφάλι στην βαθμολογία και να δημιουργεί δεδομένα που δύσκολα αλλάζουν οι διώχτες της, είναι ο Ολυμπιακός.

Παραδοσιακά όταν ο Ολυμπιακός βρισκόταν πρώτος στην βαθμολογία το «κυνήγι» για τους «απέναντι» ήταν δύσκολο και επίπονο, σχεδόν πάντα χωρίς αποτέλεσμα. Κάπως έτσι το φετινό πρώτο μικρό δείγμα στο πρωτάθλημα και τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μετά από 7 αγωνιστικές (6 για ΠΑΟ και ΑΕΚ που παίζουν την Κυριακή τα ματς της 1ης αγωνιστικής) κρίνονται άκρως θετικά για τους «ερυθρόλευκους». Θα έλεγα πιθανότατα και παραπάνω από τις προσδοκίες που υπήρχαν, κυρίως για το ποδόσφαιρο που παίζει ήδη η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ολυμπιακός που πηγαίνει στην μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος ξέροντας πως έχει πετύχει αγγίζοντας το 100% κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Διαβάστε επίσης: Η Ρεάλ τρελαίνει κόσμο: Ο 17χρονος που θα κάνει θραύση στη Euroleague

Όποιος νομίζει ότι είναι εύκολο αυτό που έχει πετύχει μια ομάδα που παίζει τρία ματς την εβδομάδα και αποτελείται από νέους παίκτες και νέο προπονητή, μια ομάδα που «χτίζεται» από την αρχή από το καλοκαίρι, τότε κάνει λάθος. Ρίξτε μια ματιά απέναντι για να δείτε πόσο ζόρικα είναι όταν έχεις και ευρωπαϊκά ματς ενδιάμεσα, όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ που είναι μάλιστα έτοιμες ομάδες από πέρσι. Πήγε περίπατο το αδιανόητο ξεκίνημα των πρασίνων στο περσινό ξεκίνημα, ήδη έχουν χάσει από την ΑΕΚ στην έδρα τους και έχουν σώσει την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στα χασομέρια. Η ΑΕΚ που σε κάθε ματς δέχεται γκολ, αδιανόητο για τέτοιο επίπεδο ομάδας, έχει ήδη μείνει στο -8.

Το ζητούμενο βεβαίως πάντα για τον Ολυμπιακό δεν ήταν τι έκαναν οι άλλοι. Αλλά τι κάνει αυτός. Και μέχρι τώρα τόσο ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ όσο και οι παίκτες του έχουν πετύχει στο απόλυτο, και αυτό δεν φαίνεται μόνο στα αποτελέσματα αλλά και στον ενθουσιασμό που υπάρχει στον κόσμο. Ο κόσμος που φεύγει γεμάτος από το γήπεδο, που βλέπει ξανά με ανυπομονησία και μεγάλες προσδοκίες την ομάδα του να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Ακόμη και στην άδικη ήττα από τους Γερμανούς κανείς δεν μπορεί να πει πως ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε μπάλα. Μια ομάδα με πλάνο, αρχές, ιδέες, ταλέντο, ποιότητα και λύσεις σε όλες τις γραμμές της. Γιατί δεν είναι μόνο η μεσοεπιθετική γραμμή των Πειραιωτών που αναμφίβολα είναι από τις ποιοτικότερες των τελευταίων χρόνων. Είναι και το ανασταλτικό κομμάτι. Και η απάντηση δίνεται από τους αριθμούς. Μόλις 2 γκολ έχει δεχθεί ο Ολυμπιακός στα 7 ματς πρωταθλήματος και γενικά η παρουσία του ανασταλτικά έχει περιορίσει κατά πολύ τα προβλήματα για τον Πασχαλάκη.

Έχοντας με διαφορά την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός διαθέτει με διαφορά ξανά και την καλύτερη επίθεση, με 22 γκολ. Και αυτό είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα της δουλειάς που γίνεται από μια ομάδα που έχει πιάσει από την αρχή την κορυφή και κάθε αγωνιστική που περνάει απλά μεγαλώνει την διαφορά. Στο +5 από τον ΠΑΟΚ, στο +6 από τον ΠΑΟ και στο +8 από την ΑΕΚ. Στην χειρότερη μετά και τα Κυριακάτικα ματς ΠΑΟ και ΑΕΚ η διαφορά θα είναι 3 και 5 βαθμοί αντίστοιχα.

Σημαντική όπως και να έχει κυρίως για την ψυχολογία ενώ η επανέναρξη του πρωταθλήματος μας βρίσκει με ντέρμπι αιωνίων στο Καραϊσκάκη και την ΑΕΚ στην Τρίπολη. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την πορεία των πραγμάτων, με σιγουριά όμως μπορούμε να πούμε πως έως τώρα το πλάνο Κορδόν και Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει πάρει άριστα. Και η αίσθηση που υπάρχει δείχνει ξεκάθαρα πως τα καλύτερα έρχονται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ