Κωνσταντινέα ξημερώματα, δίνεις δικαιώματα

Κωνσταντινέα ξημερώματα, δίνεις δικαιώματα

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κωνσταντινέας στην Πάολα συμμετέχει στο «εθνικό πένθος» που κήρυξε ο Τσίπρας.

Μπορεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος εξαιτίας της τεράστιας καταστροφής στην περιοχή της Μάνδρας, όπου θρηνούμε 20 νεκρούς, όμως ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας θεώρησε ότι ο καλύτερος τρόπος να συμμετάσχει στο εθνικό πένθος ήταν να πάει χτες το βράδυ και να το κάψει σε νυχτερινό κέντρο μέχρι τις 5.30 τα ξημερώματα, χωρίς αυτό να τον εμποδίσει λίγο αργότερα να βγει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ως τιμητής των άλλων και υποστηρικτής της άποψης ότι φταίνε όλοι οι εκτός από την κυβέρνηση.

Περίεργη αντίληψη για το τι συνιστά «εθνικό πένθος» έχει ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας. Βίντεο και φωτογραφίες που φέρνει στη δημοσιότητα to10.gr τον δείχνουν να γλεντάει για τα καλά σε νυχτερινό μαγαζί όπου εμφανίζονται η Πάολα, ο Γιώργος Μαζωνάκης και ο Στέλιος Ρόκκος εν μέσω του τριήμερου πένθους που έχει κηρύξει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τα θύματα της τεράστιας καταστροφής που συντελέστηκε στη Μάνδρα.

Ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας συμμετέχει με πάθος στον λουλουδοπόλεμο, γλέντησε με την παρέα του και απόλαυσε τις ομορφιές της Πάολα. Ή όχι; Ο Πέτρος Κωνταντινέας που συμμετείχε με πάθος σε κάθε λογής… δίκες, που ύψωνε το δάχτυλο σε όσους διαφωνούσαν μαζί του, που κατηγορούσε και υποστήριζε πως πρεσβεύει το σωστό και δίκαιο. Όλα αυτά σε μια εξαιρετική δύσκολη στιγμή για την χώρα. Τα λουλούδια και τα γλέντια του Πέτρου Κωνσταντινέα άραγε ποιος τα πληρώνει; Σε ποιον πάει ο λογαριασμός; Θα βγει δαπάνη στη διαύγεια;

Κοινώς, ενώ όλη η κυβερνητική παράταξη θα έπρεπε να εργάζεται σκληρά και να δίνει το μήνυμα ότι προσπαθεί να αντεπεξέλθει στην τεράστια καταστροφή, ο κ. Κωνσταντινέας αποφάσισε να απολαύσει τη νυχτερινή ζωή της Αθήνας και μάλιστα την ημέρα κατά την οποία προστέθηκαν άλλα τρία θύματα στον τραγικό κατάλογο των νεκρών από τις πλημμύρες.

Τα πράγματα κάνει ακόμη χειρότερα το γεγονός ότι ο κ. Κωνσταντινέας πήγε από το συγκεκριμένο νυχτερινό μαγαζί στο στούντιο του ΣΚΑΪ, όπου εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά μαζί με τη δήμαρχο Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη και τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Σκρέκα. Εκεί ο κ. Κωνσταντινέας, αντί να παραδεχτεί τις κυβερνητικές ευθύνες για τα έργα υποδομής και για τη μη ετοιμότητα της κρατικής μηχανής, προτίμησε να αρχίσει να φωνασκεί κατηγορώντας τη δήμαρχο ότι ευθύνεται αλλά και τη ΝΔ και εξυμνώντας τις υποτιθέμενες δράσεις της Ρένας Δούρου.

Να πούμε βέβαια τα πράγματα με το όνομά τους. Προφανώς για την καταστροφή στη Μάνδρα είναι μεγάλες οι ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εφόσον μπάζωσε ρέματα και δεν προώθησε υποδομές. Και τέτοιες ευθύνες προφανώς έχει και η τωρινή δήμαρχος Μάνδρας. Όμως, αυτό δεν ακυρώνει τις κυβερνητικές ευθύνες, όπως και της προερχόμενης από τον ΣΥΡΙΖΑ περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.
Για έργα που καθυστερούν χρόνια τώρα και δεν επιταχύνθηκαν, για υποσχέσεις αντιπλημμυρικής προστασίας που δεν τηρήθηκαν, για απουσία ετοιμότητας για άμεση απάντηση στο πρόβλημα.

Ωστόσο, ο κ. Κωνσταντινέας προτίμησε από τα παλαμάκια και το μεράκλωμα στα μπουζούκια να πάει απευθείας σε μια εκπομπή για να κραυγάζει και να κατηγορεί οποιονδήποτε άλλον εκτός από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια, σε τόνο και με ύφος που καμία σχέση δεν αρμόζουν σε βουλευτή.

Με κραυγές, αλαζονεία και το δάχτυλο προτεταμένο. Διακόπτοντας τους πάντες και αναγκάζοντας ακόμη και τον οικοδεσπότη Γ. Αυτιά να προσπαθεί να τον συγκρατήσει. Μάλλον δεν είχε αποβάλει ο οργανισμός του το αλκοόλ.

Αυτό είναι το κυβερνητικό ήθος; Αυτό είναι το «εθνικό πένθος»; Αυτή είναι η κοινή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα; Πολύ αμφιβάλλουμε.

Για την ιστορία, απλώς να θυμίσουμε ότι ο κ. Κωνσταντινέας, που δεν είχε στη Μεσσηνία κάποια ιστορική σχέση, συμπόρευση ή δράση με την Αριστερά και ήταν γνωστός ως διαιτητής, ήρθε στο προσκήνιο της δημοσιότητας μετά από έκρηξη στον φούρνο του, την οποία για χρόνια κάποιοι προσπαθούσαν να τη χρεώσουν στη διαβόητη «εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο». Παρ’ όλα αυτά, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε τελικά να μην παραπέμψει κανέναν για αυτή την υπόθεση, διαψεύδοντας τα διάφορα σχετικά αφηγήματα που είχαν κατασκευαστεί.

Στο μεταξύ, όμως, ο κ. Κωνσταντινέας βρέθηκε στην Ελληνική Βουλή. Και κάνει ό,τι μπορεί για να «τιμήσει» τη βουλευτική του ιδιότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ