Η ανακήρυξη του Σα σε καλύτερο τερματοφύλακα στο Euro U21 2015 και η μετέπειτα… ερυθρόλευκη πορεία του (pics)

Η ανακήρυξη του Σα σε καλύτερο τερματοφύλακα στο Euro U21 2015 και η μετέπειτα… ερυθρόλευκη πορεία του (pics)

Ο Ζοσέ Σα είχε μπει στην καλύτερη ενδεκάδα στο Euro U21 το 2015 και το 10.gr σας παρουσιάζει την πορεία εκείνου και των υπολοίπων δέκα παικτών.

Η χρονιά για τον Ζοσέ Σα κύλησε πολύ καλά, καθώς ήταν βασικός με τον Ολυμπιακό, γεγονός που του έδωσε την ευκαιρία να κληθεί στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία για τα τελικά του Nations League.

Ο Ολυμπιακός επιβράβευσε τον 26χρονο γκολκίπερ για τις καλές του επιδόσεις και τον αγόρασε από την Πόρτο έναντι του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ με συμβόλαιο ενός χρόνου.

Ο Σα πριν τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα το 2015, είχε μπει στην καλύτερη ενδεκάδα του Euro U21, καθώς ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Πορτογαλίας στην πορεία μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Οι περισσότεροι παίκτες της καλύτερης ενδεκάδας εκείνου του τουρνουά έχουν κάνει καλή καριέρα και έχουν ανέβει σημαντικές θέσεις στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Μεταξύ αυτών είναι οι Μπερνάρντο Σίλβα της Μάντσεστερ Σίτι, Βίκτορ Λίντελοφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ράφαελ Γκερέιρο της Ντόρτμουντ.

Πάμε να τους δούμε έναν-έναν:

Ζοσέ Σα (τερματοφύλακας)

Εθνικότητα: Πορτογαλία
Τρέχων σύλλογος: Ολυμπιακός
Οι ομάδες της καριέρας του: Μαρίτιμο, Πόρτο, Ολυμπιακός

Ο Σα ανακηρύχθηκε καλύτερος τερματοφύλακας του τουρνουά, βοηθώντας τα μέγιστα την Πορτογαλία να φτάσει μέχρι τον τελικό.

Και δικαίως έλαβε αυτή την ανταμοιβή, καθώς κράτησε το μηδέν παθητικό σε όλους τους αγώνες, εκτός από αυτό των ομίλων κόντρα στη Σουηδία, την οποία αντιμετώπισε και στον τελικό. Εκεί δεν δέχθηκε γκολ, ενώ απέκρουσε και πέναλτι στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας», με τους Σκανδιναβούς εντέλει να κατακτούν το τρόπαιο (4-2 πέν.)

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του με την εθνική και την Μαρίτιμο, του έδωσαν το… διαβατήριο για την Πόρτο, τη μία από τις δύο μεγάλες ομάδες της χώρας.

Τη μετέπειτα πορεία του όλοι τη γνωρίζουμε, καθώς ο Ολυμπιακός τον είδε πέρσι το καλοκαίρι και δεν δίστασε λεπτό να τον αποκτήσει, δανεικό αρχικά και κανονικά με μεταγραφή φέτος.

Τα καλύτερα για τον Σα με τους «ερυθρόλευκους» και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία σίγουρα βρίσκονται μπροστά, με την ηλικία του να του το επιτρέπει… και με το παραπάνω, 26 ετών γαρ.

Βίκτορ Λίντελοφ (δεξί μπακ)

Εθνικότητα: Σουηδία
Τρέχων σύλλογος:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Οι ομάδες της καριέρας του:
Βαστέρας, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η καριέρα του Λίντελοφ έχει πάρει κυριολεκτικά την ανιούσα τα τελευταία χρόνια, καθώς μετά την άσημη Βαστέρας από τη Σουηδία, ακολούθησαν η Μπενφίκα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το Euro εκείνο έπαιξε καταλυτικό ρόλο για τη μεταπήδηση στην πρώτη ομάδα της Μπενφίκα, ενώ από το 2012 είχε ξεκινήσει να αγωνίζεται στις ακαδημίες της ομάδας.

Φίλιπ Ελάντερ (κεντρικός αμυντικός)

Εθνικότητα: Σουηδία
Τρέχων σύλλογος: Μπολόνια
Οι ομάδες της καριέρας του: Μάλμε, Βερόνα, Μπολόνια

Η αλήθεια είναι πως η καριέρα του Ελάντερ δεν είχε την ανάλογη εξέλιξη με εκείνη του Λίντελοφ, αλλά ήταν στο ρόστερ της εθνικής Σουηδίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018.

Να σημειωθεί επίσης, ότι τον καιρό που διεξαγόταν το Euro U19, το καλοκαίρι του 2015 δηλαδή, ο Ελάντερ υπήρξε μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού, αλλά η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ.

Γιάνικ Βέστεργκααρντ (κεντρικός αμυντικός)

Εθνικότητα: Δανία
Τρέχων σύλλογος: Σαουθάμπτον
Οι ομάδες της καριέρας του: Χοφενχάιμ, Βέρντερ Βρέμης, Γκλάντμπαχ, Σαουθάμπτον

Αν και άρχιζε να παίζει στην εθνική ανδρών από το 2013, κλήθηκε να παίξει στο Euro U21 και μπήκε στην καλύτερη ομάδα.

Πλέον αγωνίζεται στη Σαουθάμπτον, με το φετινό… κοντέρ να μετράει 23 συμμετοχές στην Premier League, 2 στο FA Cup και 1 στο Λιγκ Καπ.

Ράφαελ Γκερέιρο (αριστερός μπακ)

Εθνικότητα: Πορτογαλία
Τρέχων σύλλογος:
Ντόρτμουντ
Οι ομάδες της καριέρας του:
Καέν, Λοριάν, Ντόρτμουντ

Από τα πιο γνωστά ονόματα της λίστας.

Το καλοκαίρι του 2016 πήρε την πρώτη μεγάλη μεταγραφή της καριέρας του για την Μπορούσια Ντόρτμουντ, μετά το πέρασμά του από Καέν και Λοριάν.

Φέτος αγωνίστηκε 32 φορές με τη Ντόρτμουντ, έχοντας 6 γκολ και 6 ασίστ.

Γουίλιαμ Καρβάλιο (κεντρικός μέσος)

Εθνικότητα: Πορτογαλία
Τρέχων σύλλογος: Μπέτις
Οι ομάδες της καριέρας του: Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Φάτιμα, Σερκλ Μπριζ, Μπέτις

Είχε αγωνιστεί με την Πορτογαλία στο Μουντιάλ το 2014 και έναν χρόνο αργότερα κλήθηκε στην U21.

Έχει 55 συμμετοχές με την εθνική, ενώ φέτος με την Μπέτις μέτρησε 43 συμμετοχές και 5 ασίστ σε Ισπανία και Ευρώπη.

Όσκαρ Λεβίτσκι (κεντρικός μέσος)

Εθνικότητα: Σουηδία
Τρέχων σύλλογος: Μάλμε
Οι ομάδες της καριέρας του: Μπάγερν, Χάκεν, Μάλμε

Το 2008 μετακόμισε από τις ακαδημίες της Μπάγερν και έμεινε μέχρι το 2011 στην δεύτερη ομάδα, αλλά δεν κατάφερε να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα.

Στη συνέχεια επέστρεψε στη Σουηδία για τις Χάκεν και Μάλμε, ενώ φέτος μετράει 27 συμμετοχές, με 1 γκολ και 2 ασίστ.

Ιβάν Καβαλέιρο (δεξί εξτρέμ)

Εθνικότητα: Πορτογαλία
Τρέχων σύλλογος: Γουλβς
Οι ομάδες της καριέρας του: Μπενφίκα, Λα Κορούνια, Μονακό, Γουλβς

Έχει μόλις 2 συμμετοχές με την εθνική ανδρών της Πορτογαλίας, ενώ φέτος μέτρησε 29 συμμετοχές με τη Γουλβς, με 5 γκολ και 2 ασίστ.

Δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του και ίσως θα έπρεπε να φύγει από την Premier League, μιας και δεν έχει προσαρμοστεί πολύ καλά.

Μπερνάρντο Σίλβα (επιτελικός μέσος)

Εθνικότητα: Πορτογαλία
Τρέχων σύλλογος: Μάντσεστερ Σίτι
Οι ομάδες της καριέρας του: Μπενφίκα, Μονακό, Μάντσεστερ Σίτι

Ο καλύτερος παίκτης από τη συγκεκριμένη λίστα. Ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, ο οποίος πραγματοποιεί μία εντυπωσιακή καριέρα.

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μπενφίκα και οι συμμετοχές και η πορεία του στην πρώτη ομάδα, του εξασφάλισαν το 2014 για τη μεταγραφή για τη Μονακό.

Το 2017 πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι έναντι του ποσού των 40 εκατ. ευρώ και πλέον η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 80 εκατ. ευρώ και είναι μόλις 24 χρόνων!

Νάθαν Ρέντμοντ (αριστερό εξτρέμ)

Εθνικότητα: Αγγλία
Τρέχων σύλλογος:
Σαουθάμπτον
Οι ομάδες της καριέρας του: Μπέρμιγχαμ, Νόργουιτς, Σαουθάμπτον

Ο Ρέντμοντ σκόραρε σε εκείνη τη διοργάνωση το ένα από τα δύο γκολ της Αγγλίας σε όλο το τουρνουά, με τα «τρία λιοντάρια» να αποκλείονται ως τελευταία στον όμιλό τους με 3 βαθμούς.

H καριέρα του Ρέντμοντ έχει ανοδική πορεία και φέτος δεν έχασε ούτε έναν αγώνα στην Premier League, καθώς είχε 38/38 συμμετοχές (!), 9 γκολ και 6 ασίστ.

Είναι βασικότατο στέλεχος στη Σαουθάμπτον και η ηλικία του είναι πολύ καλή, καθώς είναι 25 χρόνων.

Κέβιν Βόλαντ (επιθετικός)

Εθνικότητα: Γερμανία
Τρέχων σύλλογος: Λεβερκούζεν
Οι ομάδες της καριέρας του: Μόναχο 1860, Χοφενχάιμ, Λεβερκούζεν

Στο Euro U21 του 2015 μέτρησε 2 γκολ και μία ασίστ σε τέσσερις εμφανίσεις με τα «πάντσερ» και ήρθε δεύτερος πίσω από τον Τσέχο, Γιαν Κλίμεντ, στην κούρσα για το Χρυσό Παπούτσι της διοργάνωσης.

Με την εθνική ανδρών έχει 10 συμμετοχές, ενώ φέτος με τη Λεβερκούζεν μέτρησε συνολικά 42 συμμετοχές, με 15 γκολ και 16 ασίστ. Με λίγα λόγια, διένυσε μία εντυπωσιακή χρονιά.

Είναι 26 χρόνων και η χρηματιστηριακή του αξία κυμαίνεται στα 30 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ