Οι πιο ακριβές μεταγραφές αμυντικών στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Οι πιο ακριβές μεταγραφές αμυντικών στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Με αφορμή τη μετακίνηση του Άαρον Γουάν-Μπισάκα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι του ποσού των 55 εκατ. ευρώ, το 10.gr σας παρουσιάζει τις δέκα ακριβότερες μεταγραφές αμυντικών στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Επένδυση στο μέλλον έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθώς απέκτησε τον 21χρονο μπακ της Κρίσταλ Πάλας, Άαρον Γουάν-Μπισάκα, έναντι του ποσού των 55 εκατ. ευρώ.

Ο Μπισάκα, αν και 21 ετών, δεν έχει πάρει ακόμη συμμετοχή στην εθνική Αγγλίας ανδρών, αλλά η εξαιρετική σεζόν που είχε με τους Λονδρέζους στην Premier League, του έδωσε την ευκαιρία να πάρει μία σπουδαία μεταγραφή για το Old Trafford.

Η συγκεκριμένη μεταγραφή δεν είναι η ακριβότερη στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά είναι μία από τις ακριβότερες μεταγραφές αμυντικών στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Με αφορμή λοιπόν τη μετακίνηση του Μπισάκα στους «κόκκινους διαβόλους», ας ανατρέξουμε στις δέκα πιο δαπανηρές μεταγραφές αμυντικών που έχουν γίνει ποτέ, ξεκινώντας από το Νο10 και φτάνοντας στο τέλος στο Νο1.

10. ΝΤΑΒΙΝΣΟΝ ΣΑΝΤΣΕΣ (Από Άγιαξ σε Τότεναμ, 40,8 εκατ. ευρώ)

O Ντάβινσον Σάντσες αποτέλεσε το 2017 την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Τότεναμ, έναντι του ποσού των 40,8 εκατ. ευρώ και αποτελεί μέχρι και σήμερα μία ιδιαίτερα αξιόπιστη επιλογή στη θέση των στόπερ για τα «σπιρούνια».

9. ΕΝΤΕΡ ΜΙΛΙΤΑΟ (Από Πόρτο σε Ρεάλ Μαδρίτης, 46,8 εκατ. ευρώ)

Επένδυση στο μέλλον για τη Ρεάλ, όπως και ο Μπισάκα για τη Γιουνάιτεντ.

Ο 21χρονος Έντερ Μιλιτάο, ήταν μία από τις πρώτες μεταγραφές της «Βασίλισσας» για τη σεζόν 2019-20, ενώ αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή αμυντικού στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.

8. ΤΖΟΝ ΣΤΟΟΥΝΣ (Από Έβερτον σε Μάντσεστερ Σίτι, 53 εκατ. ευρώ)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει επενδύσει πολλά χρήματα στην άμυνα, καθώς έχει αγοράσει τέσσερις αμυντικούς οι οποίοι κόστισαν περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ.

Ο ένας είναι ο Τζον Στόουνς, οι άλλοι τρεις βρίσκονται ψηλότερα στη λίστα.

Την πρώτη του χρονιά στους «πολίτες» ο Στόουνς δεν πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις, ωστόσο τις επόμενες σεζόν βελτιώθηκε αισθητά.

7. ΑΑΡΟΝ ΓΟΥΑΝ-ΜΠΙΣΑΚΑ (Από Κρίσταλ Πάλας σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 55,7 εκατ. ευρώ)

Είναι στο στυλ που θέλει ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, νέος και φέρελπις, ο Άαρον Γουάν-Μπισάκα έκανε τα περισσότερα τάκλιν (129) από οποιονδήποτε αμυντικό στα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα τη σεζόν 2018-19.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις του 21χρονου αμυντικού, του έδωσαν μία θέση στο ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

6. ΚΑΪΛ ΓΟΥΟΚΕΡ (Από Τότεναμ σε Μάντσεστερ Σίτι, 55,7 εκατ. ευρώ)

Κανείς δεν φανταζόταν το 2009 όταν ο Κάιλ Γουόκερ πήρε μεταγραφή από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για την Τότεναμ έναντι του ποσού των 5,5 εκατ. ευρώ, ότι θα γινόταν ένας από τους ακριβότερους αμυντικούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Μία ακόμη επένδυση στην άμυνα από τον Γκουαρντιόλα, ο οποίος αν και φημίζεται για το επιθετικό του ποδόσφαιρο, έχει δώσει τεράστιο βάρος και στην αμυντική λειτουργία της Σίτι.

Ο Γουόκερ έχει κατακτήσει ήδη δύο πρωταθλήματα Αγγλίας, δύο Λιγκ Καπ και ένα FA Cup με την τωρινή του ομάδα.

5. ΝΤΑΒΙΝΤ ΛΟΥΙΖ (Από Τσέλσι σε Παρί Σεν Ζερμέν, 55,7 εκατ. ευρώ)

Το 2014 ο Νταβίντ Λουίζ πήρε μεταγραφή από την Τσέλσι στην Παρί Σεν Ζερμέν και αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφή αμυντικού στην ιστορία της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε στην ομάδα του Παρισιού κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω στο Champions League.

Τον Αύγουστο του 2016 όμως έφυγε και επέστρεψε στην Τσέλσι, κατακτώντας την Premier League και το Europa League.

4. ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΜΕΝΤΙ (Από Μονακό σε Μάντσεστερ Σίτι, 57 εκατ. ευρώ)

Μία ακόμη μεταγραφή σπουδαίου αμυντικού από τον Γκουαρντιόλα, αλλά δεν είναι και η ακριβότερη σε αυτή τη θέση για τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ωστόσο, δύο σοβαροί τραυματισμοί στο γόνατο του Μπέντζαμιν Μεντί ήταν αρκετοί για να τον αναγκάσουν να μην προσφέρει τα αναμενόμενα στην πρωταθλήτρια Αγγλίας.

3. Εμερίκ Λαπόρτ (Από Μπιλμπάο σε Μάντσεστερ Σίτι, 63,5 εκατ. ευρώ)

Η μεταγραφή του Εμερίκ Λαπόρτ είναι η ακριβότερη στην ιστορία της Σίτι, όσον αφορά τη θέση του αμυντικού.

Αν και είναι ήδη 25 χρόνων, ο Λαπόρτ δεν έχει ούτε μία θέση στην εθνική Γαλλίας των ανδρών, παρ’ όλα αυτά φέτος ήταν πρωταγωνιστής για την ομάδα του Γκουαρντιόλα, καθώς ανακηρύχθηκε σε καλύτερο αμυντικό του συλλόγου για τη σεζόν 2018-19.

2. Λούκας Ερνάντες (Από Ατλέτικο Μαδρίτης σε Μπάγερν Μονάχου, 75,8 εκατ. ευρώ)

Βασικός με την πρωταθλήτρια κόσμου στο Μουντιάλ 2018, ο Λούκας Ερνάντες κέρδισε επάξια τη μεταγραφή στην Μπάγερν Μονάχου, η οποία κόστισε κάτι περισσότερο από 75 εκατ. ευρώ.

Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για τον Γάλλο μπακ, και φυσικά «όπλο στη φαρέτρα» της Μπάγερν πλέον, είναι ότι μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία σε δύο θέσεις. Σε αυτή του αριστερού μπακ και σε εκείνη του στόπερ.

1. Βίρτζιλ φαν Ντάικ (Από Σαουθάμπτον σε Λίβερπουλ, 83,6 εκατ. ευρώ)

Η ακριβότερη μεταγραφή αμυντικού στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και με διαφορά μάλιστα.

Τον Δεκέμβριο του 2017 η Λίβερπουλ πραγματοποίησε, όπως έχει αποδειχθεί, μία από τις πιο ουσιώδεις μεταγραφές των τελευταίων δεκαετιών, αυτή του Φαν Ντάικ.

Ο Ολλανδός αμυντικός βοήθησε πάρα πολύ ώστε να πάει το 6ο Champions League στο Anfield, ενώ κατέκτησε και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη (MVP) της Premier League για τη σεζόν 2018-19.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ