Νεμάνια Νίκολιτς: Αυτός είναι ο νέος «Ραντζέλοβιτς» που απέκτησε ο Ολυμπιακός (vid)

Νεμάνια Νίκολιτς: Αυτός είναι ο νέος «Ραντζέλοβιτς» που απέκτησε ο Ολυμπιακός (vid)

Ο Νεμάνια Νίκολιτς είναι και με τη «βούλα» παίκτης του Ολυμπιακού, με τους Ερυθρόλευκους να αποκτούν έναν ακόμα ταλαντούχο ποδοσφαιριστή. Το10.gr παρουσιάζει το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός και το τμήμα scouting της ομάδας συνεχίζουν το «παιδομάζωμα», χτενίζοντας την αγορά για τα μελλοντικά «αστέρια» της ομάδας. Μετά την απόκτηση των Ραντζέλοβιτς και Μάρκοβιτς, οι Ερυθρόλευκοι απέκτησαν για τα επόμενα πέντε χρόνια τον Βόσνιο διεθνή με τις «μικρές» Εθνικές της χώρας, Νεμάνια Νίκολιτς.

Γεννημένος στο Ζβόρνικ, μια πόλη 12.500 κατοίκων, βορειοανατολικά της Βοσνίας- Ερζεγοβίνη, ο Νεμάνια Νίκολιτς, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες της μεγαλύτερης ομάδας της χώρας, της Σεράγεβο. Στην ομάδα της πρωτεύουσας εντάχθηκε στην ηλικία των 13 ετών, παίρνοντας τις πρώτες του παραστάσεις, μένοντας εκεί μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι.

Στις 17 Ιουλίου του 2018, λοιπόν, ο Νίκολιτς υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Μλάντοστ, τριετούς διάρκειας, δίνοντας 25.000 ευρώ στην Σεράγεβο, προκειμένου να αποσπάσει την υπογραφή του παίκτη. Ο Νεμάνια εντάχθηκε στην U-19 της Μλάντοστ, πραγματοποιώντας πέντε συμμετοχές στο πρωτάθλημα των «μικρών», αλλά γρήγορα οι άνθρωποι της ομάδας ανακάλυψαν ότι το ταλέντο του ήταν αστείρευτο, γι΄αυτό και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Το ντεμπούτο του με τους «μεγάλους» το πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο του 2018 σε ένα νικηφόρο παιχνίδι με την Ζβιγιέζντα (0-2), όπου αγωνίστηκε για 80 λεπτά.

Τον περασμένο χειμώνα, ο Νεμάνια βρέθηκε ένα βήμα από τη μετακίνησή του στην ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ, το τμήμα scouting των οποίων, εκφράστηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον Βόσνιο. O 18χρονος δοκιμάστηκε από τους Ουκρανούς, πέρασε επιτυχώς τα τεστ, αλλά οι οικονομικές απαιτήσεις της Μλάντοστ στάθηκαν ικανές ώστε να «φρενάρουν» την μεταγραφή. «Συμμετείχα σε έξι προπονήσεις για τρεις μέρες με την U-19 της Σαχτάρ, παίζοντας και σε δύο παιχνίδια. Φάνηκαν πολύ ευχαριστημένοι με όσα είδαν από μένα. Ύστερα κλήθηκα στην U-21 της Σαχτάρ, όπου αγωνίστηκα σε άλλο ένα παιχνίδι. Παρά το γεγονός ότι ήθελαν να με κρατήσουν, η μεταγραφή μου δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της αποζημίωσης που ζητούσε η Μλάντοστ», αποκάλυψε ο ίδιος ο Νίκολιτς.

Παρά το γεγονός ότι δεν έγινε η «πολύκροτη» μεταγραφή, ο Βόσνιος συνέχισε να παλεύει σκληρά, καθώς το συμβόλαιό του με την Μλάντοστ έληγε το 2021. Ο Νίκολιτς σημείωσε 19 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της χώρας του, τις 16 ως βασικός, συμπληρώνοντας συνολικά 1.468 λεπτά συμμετοχής. Τα στοιχεία που τον ξεχωρίζουν είναι ότι είναι αρκετά ψηλός για μπακ (1,80), όντας δυνατός στις εναέριες μονομαχίες και αρκετά γρήγορος, ανεβοκατεβαίνοντας την δεξιά πλευρά.

Τη φετινή σεζόν άρχισε από την pole position όσον αφορά τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας, ξεκινώντας στη βασική ενδεκάδα και στα πέντε πρώτα παιχνίδια της σεζόν με την Μλάντοστ στο βοσνιακό πρωτάθλημα. Τον περασμένο Ιούνιο, σε ηλικία 18 ετών 3 μηνών και 15 ημερών, έκανε το ντεμπούτο του με την U-21 της Βοσνίας, με τον κόουτς Μαρίνοβιτς να υπολογίζει ιδιαίτερα τον ελπιδοφόρο πλάγιο μπακ. Συνολικά, ο Βόσνιος έχει πραγματοποιήσει ήδη 18 συμμετοχές με τα κλιμάκια των μικρών εθνικών ομάδων, με την εθνικής ανδρών να μην αργεί να του ανοίξει την πόρτα.

Ο Νεμάνια Νίκολιτς αποτελεί το μεγαλύτερο wonderkid της Βοσνίας, «μαγνητίζοντας» το ενδιαφέρον συλλόγων, όπως ο Ερυθρός Αστέρας και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι δύο ομάδες, μάλιστα, τις προηγούμενες μέρες ήταν έτοιμες να κάνουν προσφορά 500.000 ευρώ για τον διεθνή με τις μικρές εθνικές ομάδες, δεξιό οπισθοφύλακα. Οι Σέρβοι και οι Κροάτες αγωνίζονται στα πλέι- οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, δίνοντας στον πιτσιρικά το δέλεαρ της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός από τις δύο ομάδες, στο παιχνίδι μπήκαν και πάλι η Σαχτάρ Ντόνετσκ και η άλλη μεγάλη ομάδα της Σερβίας, η Παρτιζάν.

Ο Ολυμπιακός, όμως, κινήθηκε αστραπιαία και έκανε το colpo grosso, «αρπάζοντας» τον ταλαντούχο αμυντικό από τους επίδοξους μνηστήρες, πληρώνοντας 350.000 ευρώ στους Βόσνιους. Πρόκειται για την ακριβότερη πώληση ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Μλάντοστ. Ο παίκτης βέβαια θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο στην ομάδα του, προκειμένου να γυρίσει ακόμα πιο «ψημένος» του χρόνου στους «ερυθρόλευκους». Από την μεριά του ο Ολυμπιακός εύχεται να βρήκε ένα ακόμα «λαβράκι» μετά τον Ραντζέλοβιτς.

Ακολουθούν στιγμιότυπα του Νεμάνια Νίκολιτς:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ