Ποιο ρεπό; Μαθαίνει αντίπαλο για τους «8» η Εθνική!

Ποιο ρεπό; Μαθαίνει αντίπαλο για τους «8» η Εθνική!

Παρότι σήμερα είναι ημέρα ξεκούρασης, η Εθνική θα μάθει τον αντίπαλο της για την προημιτελική φάση, εφόσον βέβαια περάσει από τους «16».

Ρεπό σήμερα «λέει» το πρόγραμμα της Εθνικής. Μετά την εμφατική νίκη απέναντι στους Ουκρανούς, με το ονειρικό δεύτερο ημίχρονο και τον «οδοστρωτήρα» Γιάννη Αντετοκούνμπο, η Ελλάδα σήμερα ξεκουράζεται.

Ωστόσο, ακόμα και σε μια τέτοια ημέρα το ενδιαφέρον παραμένει υψηλό για την «επίσημη αγαπημένη». Διότι, σήμερα η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα μάθει τον αντίπαλο της για τη φάση των προημιτελικών του Eurobasket.

Διαβάστε επίσης: Οι δυο κινήσεις-ματ της ΑΕΚ στον μεταγραφικό επίλογο

Πιο συγκεκριμένα, παρότι αύριο θα μάθει οριστικά την ομάδα που θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16» της διοργάνωσης, σήμερα θα προκύψει και το ζευγάρι της προημιτελικής φάσης.

Αντίπαλος της Εθνικής στους «16» θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νικητής του αγώνα Τσεχία-Ισραήλ εκτός και αν η ουραγός και αποκλεισμένη Ολλανδία κερδίσει τη Φινλανδία και προκύψει έτσι τριπλή ισοβαθμία όπου θα παίξουν ρόλο οι διαφορές.

Από εκεί και πέρα, ο αντίπαλος για τα προημιτελικά (εφόσον φυσικά η Ελλάδα περάσει από τους «16») θα προκύψει από σήμερα. Ή μάλλον, το υποψήφιο ζευγάρι θα βγει σήμερα.

Η Ελλάδα θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον δεύτερο του ομίλου της Κολωνίας και τον τρίτο του ομίλου της Τιφλίδας. Στον 2ο όμιλο αυτή τη στιγμή «παίζουν» για τη θέση η Σλοβενία, η Γαλλία και η Γερμανία, με τις δύο τελευταίες να έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν στον δρόμο της Ελλάδας.

Αν η Σλοβενία επικρατήσει της Γαλλίας, τότε πηγαίνει αυτομάτως πρώτη στον όμιλο, με τη Γερμανία να μένει δεύτερη. Αν οι Γάλλοι επικρατήσουν του Λούκα Ντόντσιτς και της παρέας του και κερδίσουν οι Γερμανοί τους Ούγγρους, τότε στη δεύτερη θέση θα τερματίσουν οι «τρικολόρ».

Αν η Γαλλία επικρατήσει της Σλοβενίας και η Γερμανία χάσει από την αποκλεισμένη Ουγγαρία, τότε η Σλοβενία θα τερματίσει στη δεύτερη θέση, με το συγκεκριμένο σενάριο να είναι και το δυσκολότερο.

Η Λιθουανία από την άλλη δεν μπορεί να βγει δεύτερη, ενώ σε περίπτωση νίκης της Βοσνίας ίσως χρειαστούν να βγουν τα… κομπιουτεράκια για τις διαφορές.

Στον πρώτο όμιλο, ο νικητής της αναμέτρησης Τουρκία – Ισπανία θα εξασφαλίσει ουσιαστικά και την πρωτιά, με τον ηττημένο να μπορεί να τερματίσει από δεύτερος έως και τρίτος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ