Γαλλία – Σλοβενία 82-88: Ο Ντόντσιτς μας έστειλε τους Γερμανούς – Ραψωδία με 47 πόντους από τον Λούκα

Γαλλία – Σλοβενία 82-88: Ο Ντόντσιτς μας έστειλε τους Γερμανούς – Ραψωδία με 47 πόντους από τον Λούκα

Με τον Λούκα Ντόντσιτς να πετυχαίνει 47 πόντους η Σλοβενία νίκησε τη Γαλλία και τερμάτισε στη πρώτη θέση του δευτέρου ομίλου

Με έναν «διαστημικό Λούκα Ντόντσιτς η Σλοβενία επικράτησε με 88-82 της Γαλλίας και μας στέλνει τη Γερμανία που τερματίζει ότι και να γίνει στη δεύτερη θέση στους «8» του Eurobasket.

To ματς ξεκίνησε με τους Γάλλους στο γκάζι και να προηγούνται με 14-3 στα πρώτα λεπτά. Όμως ο Ντόντσιτς ξύπνησε και γύρισε το ματς (17-20) για να κλείσει η περίοδος με 19-20 υπέρ των Σλοβένων.

Διαβάστε επίσης: Ας μιλήσουμε για τον Δημήτρη Αγραβάνη: Ο «X-Factor» της Εθνικής (vids)

Στη δεύτερη περίοδο τα πάντα περνούσαν από τον σούπερ σταρ της Σλοβενίας, όμως με τρίποντο ο Οκόμπο η Γαλλία προσπέρασε με (32-31). Εκεί μπήκε και ο Γκόραν Ντράγκιτς στην εξίσωση του ματς για να κλείσει το ημίχρονο στο 40-44 υπέρ της Σλοβενίας με τον Λούκα να έχει ήδη 27 πόντους.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε πολύ καλά για τη Γαλλία που κυρίως με τον Γκομπέρ έφτανε σε πολύτιμα καλάθια και προσπέρασε με 57-56 με τον Ερτέλ. Εκεί κράτησε επιθετικά τη Σλοβενία ο Ζόραν Ντράγκιτς όμως με τρίποντο at the buzzer o Οκόμπο έφερε την ισοπαλία στο τέλος της περιόδου με 64-64.

Στο τέλος όμως μίλησε ο Ντόντσιτς και η Σλοβένοι με ένα 6-14 πήγαν στο +10 (70-80). Οι Γάλλοι όμως όχι απλά μείωσαν άλλα έφεραν το ματς στην ισοπαλία με 82-82 αλλά οι Σλοβένοι στο τέλος ήταν καλύτεροι και έφτασαν στη νίκη με 88-82.

Έτσι τερμάτισαν πρώτη στον όμιλο με 2η τη Γερμανία, 3η τη Γαλλία και 4η τη Λιθουανία. Συνεπώς στους «8» αν όλα πάνε κατ ευχήν για την Ελλάδα μπορεί να αναμετρηθεί με τη Γερμανία στο Βερολίνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ