Στο +6 η Καλλιθέα (1-0), νίκες για Ιωνικό (1-0) και Ηλιούπολη (1-0), έπιασε κορυφή η ΑΕΛ (1-0)

Στο +6 η Καλλιθέα (1-0), νίκες για Ιωνικό (1-0) και Ηλιούπολη (1-0), έπιασε κορυφή η ΑΕΛ (1-0)

Η Καλλιθέα εκμεταλλεύτηκε την ήττα των Χανίων από την Παναχαϊκή (2-1) και σε συνδυασμό με την νίκη της επί του Αιγάλεω (1-0) αποσπάστηκε με 6 βαθμούς από την δεύτερη θέση. Νίκες για Ηλιούπολη και Ιωνικό. Έπιασε κορυφή η ΑΕΛ στον Βόρειο Όμιλο, που κέρδισε την Αναγέννηση Καρδίτσας

Νότιος Όμιλος

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εκμεταλλεύτηκε η Athens Kallithea FC την ήττα των Χανίων στην Αγυιά, ξεφεύγοντας με έξι βαθμούς στην κορυφή του Β’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2 μετά και τα ματς της 16ης αγωνιστικής.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός, η επόμενη μέρα: Ο Ράιτ, τα συμβόλαια που «καίνε» και το πλάνο διετίας του Μπαρτζώκα

Στο «Γρηγόρης Λαμπράκης», η Athens Kallithea FC του Αλέκου Βοσνιάδη πήρε μια δύσκολη, όσο και πολύτιμη, νίκη με 1-0 επί του Αιγάλεω. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε με πέναλτι ο Χαβιέ Ματίγια λίγο μετά το ημίωρο. Με το ίδιο σκορ και σκόρερ τον σκόρερ τον Βουκ Λατίνοβιτς, με κεφαλιά στο 14’, η Ηλιούπολη επιβλήθηκε της Καλαμάτας. Η «Μαύρη Θύελλα» ολοκλήρωσε με παίκτη λιγότερο το ματς καθώς αποβλήθηκε ο Μανώλης Τζανακάκης στο 76’.

Με το ίδιο σκορ (2-1) και με τον ίδιο τρόπο (ανατροπή), Παναχαϊκή και Παναθηναϊκός Β’ κέρδισαν Χανιά και Γιούχτα, αντίστοιχα. Στην Αγυιά, τα Χανιά προηγήθηκαν με τον Γιώργο Μάναλη (50’), όμως η ομάδα του Γιάννη Τάτση έφτασε στη νίκη με τους Θεμιστοκλή Πατρινό (60’) και Γιοάν Μπαρέτ (81’) για να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση. Στη Λιβαδειά, ο Γιούχτας άνοιξε το σκορ με τον Αλέξανδρο Λώλη (33’) όμως πέντε λεπτά μετά ο Μπιλάλ Μαζάρ ισοφάρισε για την ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου. Τη νίκη στο «τριφύλλι» έδωσε ο Γιάννης Σαρδέλης στο 55’.

Στη Νεάπολη ο Ιωνικός εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Διαγόρα μακριά από τη Ρόδο, κερδίζοντας με 1-0. Η κεφαλιά του… γερόλυκου Αμπιόλα Ντάουντα στο 38’ έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού που φαίνεται να σιγουρεύει τη θέση της στην πρώτη πεντάδα.

Βόρειος Όμιλος

Τρεις νίκες των γηπεδούχων σε ισάριθμα παιχνίδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (28/1) για την 19η αγωνιστική του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2.

Στο θεσσαλικό ντέρμπι, η ΑΕΛ πήρε το πολύτιμο «τρίποντο» επί της Αναγέννησης Καρδίτσας χάρη σε μια κεφαλιά του Λούκα Αντράντε από το 6ο μόλις λεπτό. Οι Βυσσινοί του Παύλου Δερμιτζάκη έφτασαν τον Λεβαδειακό στην κορυφή της κατάταξης και περιμένουν αύριο ένα δώρο από την ΑΕΚ Β’ που περιμένει τους Βοιωτούς στο Σεραφείδειο.

Με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε και η Κοζάνη του Απόλλωνα Πόντου. Τη διαφορά έκανε η κεφαλιά του Θεοχάρη Ποζατζίδη λίγο πριν το ημίωρο, με τους γηπεδούχους του Άγγελου Διγκόζη να πλησιάζουν την πρώτη πεντάδα και τους «ροσονέρι» να μένουν κολλημένοι στον πάτο της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΟΚ Β’, τέλος, επικράτησε με 2-0 του Μακεδονικού στην Ευκαρπία. Οι «ασπρόμαυροι» ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος και εξαργύρωσαν την υπεροχή τους στο 26ο λεπτό με ένα γκολ που είχε και δόση τύχης. Εξαιρετική ενέργεια του Κωνσταντίνου Γκούμα και γύρισμα από τα αριστερά, με τον Χρήστο Γρομητσάρη να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα του Κλήτωνα Περντρέου.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Γκούμας κράτησε… για τον εαυτό του το 2-0 – τρομερό αριστερό σουτ, στο δεξί «γάμα» της εστίας του Πεντρέου. Η ομάδα του Αλέξη Αλεξιάδη είχε και δοκάρι σε σουτ του Αργύρη Δαρέλα στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου.

Τα αποτελέσματα, το υπόλοιπο πρόγραμμα και η βαθμολογία στον Βόρειο Όμιλο:

Καμπανιακός - Νίκη Βόλου   0-2

ΠΑΟΚ Β’ - Μακεδονικός      2-0

Κοζάνη - Απόλλων Πόντου    1-0

ΑΕΛ - Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0

ΑΕΚ Β’ - Λεβαδειακός       29/1      

ΡΕΠΟ: Αιολικός, ΠΟΤ Ηρακλής

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (16 αγώνες)
1. Λεβαδειακός          36 -15αγ.
2. ΑΕΛ                  36 -17αγ.
3. Μακεδονικός          26 -17αγ.
4. Νίκη Βόλου           24 -14αγ.
5. ΠΑΟΚ Β΄              21 -17αγ.
6. Κοζάνη               21 -17αγ.
7. Αναγέννηση Καρδίτσας 20 -17αγ.
8. ΑΕΚ Β΄               19 -14αγ.
9. ΠΟΤ Ηρακλής          18 -15αγ.
10. Αιολικός             16
11. Καμπανιακός          12 -15αγ.
12. Απόλλων Πόντου        8 -14αγ.
13. Αλμωπός Αριδαίας      0

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στον Νότιο Όμιλο:

Τηλυκράτης - Ολυμπιακός Β΄    2-2

Παναθηναϊκός Β’ - Γιούχτας    2-1

Athens Kallithea FC - Αιγάλεω 1-0

Ηλιούπολη - Καλαμάτα          1-0

Παναχαϊκή - Χανιά             2-1

Ιωνικός - Διαγόρας            1-0

 

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 16 ΑΓΩΝΕΣ)
1. Athens Kallithea FC  36
2. Χανιά                30
3. Ηλιούπολη            29
4. Ιωνικός              28
5. Καλαμάτα             25
6. Διαγόρας Ρόδου       22
7. Αιγάλεω              17
8. Ολυμπιακός Β’        15
9. Γιούχτας             15
10. Παναθηναϊκός Β’      14
11. Παναχαϊκή            13
12. Τηλυκράτης           12

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ