Η Παλαιστίνη ζητά την αποβολή του Ισραήλ από την FIFA (pic)

Η Παλαιστίνη ζητά την αποβολή του Ισραήλ από την FIFA (pic)

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Παλαιστίνης, Τζιμπρίλ Ρατζούμπ, ζήτησε από τη FIFA την αποβολή του Ισραήλ λόγω των όσων γίνονται.

Η ένταση στην Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται με τις εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας να σοκάρουν.

Από αυτό το γεγονός δεν μπορεί σίγουρα να μείνει ανεπηρέαστο το ποδόσφαιρο ωστόσο οι ισραηλινές ομάδες συνέχισαν να μετέχουν κανονικά σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Παλαιστίνης, Τζιμπρίλ Ρατζούμπ, σε συνάντηση στη Μπανγκόγκ ζήτησε από τον πρόεδρο τη FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, να αποβάλει προσωρινά το Ισραήλ, καθώς έκανε λόγο για μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική καταστροφή και γενοκτονία στη Γάζα.

«Ο παλαιστινιακός λαός, συμπεριλαμβανομένης της παλαιστινιακής ποδοσφαιρικής οικογένειας, βρίσκεται σε μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική καταστροφή. Είμαστε μάρτυρες μιας ζωντανής τηλεοπτικής γενοκτονίας που εκτυλίσσεται στη Γάζα.

Η FIFA δεσμεύεται από το καταστατικό, τους πειθαρχικούς και ηθικούς κώδικες της, οι οποίοι απαγορεύουν ρητά την υποστήριξη ενεργειών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο», ήταν κάποια από τα λόγια του προέδρου της παλαιστινιακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Στη συνάντηση βρέθηκε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρο του Ισραήλ, Μοσέ Ζουάρες, ο οποίος τόνισε ότι το Ισραήλ δεν παραβίασε κάποιον κανονισμό (άρα δεν συντρέχει κάποιος λόγος αποβολής), ενώ ανέφερε ότι δεν μπορούν να διεξαχθούν ποδοσφαιρικοί αγώνες σε πολλά μέρη της χώρας.

«Είναι αδικία ότι ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, πρέπει να βρεθούμε να παλεύουμε για το βασικό μας δικαίωμα να είμαστε μέρος του παιχνιδιού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο κράτησε χαμηλό προφίλ και ανέφερε πως το αίτημα θα εξεταστεί από ανεξάρτητη νομική επιτροπή εμπειρογνωμόνων και η απόφαση θα εκδοθεί πριν από τις 20 Ιουλίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ