Αυστραλία – Περού 0-2

Αυστραλία – Περού 0-2

Το Περού επικράτησε με 2-0 της Αυστραλίας με γκολάρες των Καρίγιο και Γκερέρο, έτσι κατέκτησε την τρίτη θέση του 3ου ομίλου και «αφάνισε» τις ελπίδες της παρέας του Τιμ Κέιχιλ για πρόκριση στους «16». Γαλλία και Δανία πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Πρόκειται για έναν από τους ομίλους (3ος) που είχαν το μικρότερο σασπένς σε αυτήν την τελευταία αγωνιστική, έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση μετά τη 2η αγωνιστική. Η Γαλλία είχε εξασφαλίσει την πρόκριση χωρίς καν να πατήσει «γκάζι», ενώ οι Δανοί είχαν τεράστιο προβάδισμα για τη δεύτερη θέση, έναντι της Αυστραλίας. Η τελευταία χρειαζόταν νίκη απέναντι στο Περού, ήττα των Δανών από τους Γάλλους και ανατροπή της διαφοράς δύο τερμάτων υπέρ των Δανών στο βαθμολογικό πίνακα. Τη λες και δύσκολη την αποστολή της.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η παρέα του Τιμ Κέιχιλ… αποφάσισε να κάνει ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα για τον εαυτό της. Ναι μεν μπήκε δυναμικά κόντρα στο (βαθμολογικά αδιάφορο) Περού, όμως το ψυχολογικό βάρος έγινε αβάσταχτο όταν είδε τον Καρίγιο να «εκτελεί» τον Γκαγιέσι για το 1-0 υπέρ των Λατινοαμερικανών στο 18ο λεπτό. Οι Αυστραλοί είχαν στο σθένος και την ποιότητα να πιέσουν για την ισοφάριση, όμως λίγο η καλή ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Ρικάρντο Γκαρέσα, λίγο η αδυναμία των Αυστραλών στα τελειώματα και το 0-1 διατηρήθηκε μέχρι τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

 

Στο δεύτερο μισό οι Περουβιανοί έδειξαν θέληση και αυταπάρνηση για να διατηρήσουν το προβάδισμά τους, αντέχοντας την ασφυκτική πίεση των Αυστραλών και μάλιστα πετυχαίνοντας δεύτερο γκολ στο 50ο λεπτό, αυτή τη φορά με πολύ δύσκολη εκτέλεση του Γκερέρο. Ο «αστέρας» της ομάδας του Ρικάρντο Καρέσα πραγματοποίησε ένα πολύ δύσκολο τελείωμα την ώρα που… σωριαζόταν στο έδαφος, γράφοντας το τελικό 2-0.

 

Το Περού είπε «αντίο» στο Μουντιάλ, αλλά το έκανε με τον τρόπο που ήθελε. Φεύγει περήφανα, μιας και ρεαλιστικό στόχο, ούτως ή άλλως, δεν αποτελούσε η πρόκριση. Όσο για την Αυστραλία, η «πίκρα» είναι σαφώς μεγαλύτερη, δεδομένου ότι μπήκαν στο τελευταίο ματς με την ελπίδα της πρόκρισης. Αλλά, παράλληλα, ουδείς μπορεί να υποστηρίξει ότι πήραν κάτι λιγότερο από αυτό που άξιζαν.

Αυστραλία (Φαν Μάρουΐ): Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Ρίσντον, Σέινσμπερι, Μούι, Γέντινακ, Ρόγκιτς (72’ Ιρβάιν), Λέκι, Γιούριτς (53’ Κέιχιλ), Κρούζε (58’ Αρζάνι)

Περού (Ρικάρντο Γκαρέσα): Γκαγέσε, Σανταμαρία, Τραούκο, Ράμος, Αντβίνκουλα, Κουέβα, Τάπια (63’ Ουρτάδο), Γιοτούν (46’ Ακίνο), Γκερέρο, Καρίγιο (78’ Καρταχένα), Φλόρες

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ