
Μπορεί το ξεκίνημα του ματς (αλλά και όλο το πρώτο μέρος) ν’ ανήκε στον Αστέρα, ωστόσο μεγαλύτερη σημασία έχει για μια ομάδα το πώς τελειώνει ένα παιχνίδι. Και στο φινάλε, το «αφεντικό» ήταν ο Πανιώνιος. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης κέρδισε στην Τρίπολη με 1-0 έχοντας καλή εικόνα στο δεύτερο μέρος, με τους «κυανέρυθρους» να […]
Μπορεί το ξεκίνημα του ματς (αλλά και όλο το πρώτο μέρος) ν’ ανήκε στον Αστέρα, ωστόσο μεγαλύτερη σημασία έχει για μια ομάδα το πώς τελειώνει ένα παιχνίδι. Και στο φινάλε, το «αφεντικό» ήταν ο Πανιώνιος.
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης κέρδισε στην Τρίπολη με 1-0 έχοντας καλή εικόνα στο δεύτερο μέρος, με τους «κυανέρυθρους» να είναι πλέον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μαζί με την ΑΕΚ.
Οι ρόλοι των δύο ομάδων ήταν κάτι…παραπάνω από ευδιάκριτοι στο πρώτο ημίχρονο, με τον Αστέρα να είναι κυρίαρχος. Οι γηπεδούχοι είχαν δημιουργία στο παιχνίδι τους αλλά και καλή ανασταλτική λειτουργία, στοιχεία που τους επέτρεψαν να «πατήσουν» πολύ καλύτερα απ’ το ξεκίνημα κιόλας του ματς.
Οι Αρκάδες βρήκαν «διαδρόμους» από τον άξονα αλλά και απ’ τα δύο άκρα για να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και η αλήθεια είναι πως προκάλεσαν «ρήγματα» στην αμυντική γραμμή των «κυανέρυθρων».
Κινητήριος άξονας ο Μουνάφο
Δε χωρά αμφιβολία πως ηγετική φυσιογνωμία του Αστέρα ήταν ο Μουνάφο, καθώς απ’ τα πόδια του περνούσε το παιχνίδι των γηπεδούχων. Ο Αστέρας είχε και τρεις καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, με κορυφαία αυτή του Μαντίντα, ωστόσο η εστία του Κότνικ έμεινε ανέπαφη.
Τα δύο «πρόσωπα» του Μασούντ
Η εικόνα του Πανιωνίου στο πρώτο ημίχρονο ήταν απογοητευτική και θα πρέπει να γυρίσει κάποιος πολλά χρόνια πίσω για να ξαναβρεί τόσο κακό 45λεπτο απ’ τους Νεοσμυρνιώτες.
Το μεγάλο πρόβλημα των φιλοξενούμενων ήταν η αδυναμία του Μασούντ να δημιουργήσει. Απ’ τη στιγμή λοιπόν που ο Ιρανός «κινήθηκε σε ρηχά νερά», ο Πανιώνιος είχε θέμα και μάλιστα μεγάλο.
Το «χαρτί γύρισε» όμως με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς ο Πανιώνιος κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του καλή επίθεση στο ματς, με σκόρερ τον Μασούντ. Ότι δεν κατάφερε ο Αστέρας σε 45 λεπτά υπεροχής στο πρώτο μέρος το πέτυχε ο Πανιώνιος στο 47’, αλλάζοντας τα δεδομένα στο ματς.
Άλλη ομάδα στο δεύτερο ο Πανιώνιος
Το γκολ που πέτυχαν οι Νεοσμυρνιώτες στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία και των δύο ομάδων. Ο Πανιώνιος κέρδισε μέτρα και μονομαχίες, μπόρεσε να κρατήσει τη μπάλα και βρήκε καλύτερο τέμπο στο παιχνίδι του.
Απ’ την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι «βραχυκύκλωσαν» στη μεσαία γραμμή και τα καλά στοιχεία που έδειξαν στο πρώτο 45λεπτο, πήγαν «περίπατο».
Η ομάδα της Νέας Σμύρνης εμφανίστηκε «μεταμορφωμένη» στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε τελικά να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη, φτάνοντας τους 14 βαθμούς.
Το «κλειδί» Το χρονικό σημείο που πέτυχε το γκολ ο Πανιώνιος ήταν καθοριστικό, καθώς ο Μασούντ σκόραρε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη καλή φάση του Πανιωνίου στο ματς.
10άρι Ο γκολκίπερ του Πανιωνίου παίρνει άριστα για την εμφάνιση του στην Τρίπολη. Ο Κότνικ ήταν εξαιρετικός κι έκανε την απόκρουση του ματς στο 85’, σε σουτ του Δουβίκα, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.
Στον πάγκο Μανιάς και Μαντίντα είχαν τις ευκαιρίες για να σκοράρουν αλλά δεν μπόρεσαν να τις εκμεταλλευτούν. Σίγουρα ο Παντελίδης θα περίμενε καλύτερες τελικές προσπάθειες και από τους δύο.
Γιατί κόουτς; Ο τρόπος που κατέρρευσε ο Αστέρας στο β΄μέρος είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Σάββα Παντελίδη. Οι Αρκάδες είχαν πολύ καλό πρώτο ημίχρονο αλλά το ερώτημα για τον κόουτς του Αστέρα είναι για ποιο λόγο ήταν τόσο κακή η εικόνα της ομάδας του στο δεύτερο 45λεπτο.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0 – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1
Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»
Διαιτητής: Σκουλάς
Βοηθοί: Κωνστάντιος, Πυλαρινός.
Γκολ: 47’ Μασούντ
Κάρτες: 45’ Τριανταφυλλόπουλος, 70′ Τσιλιανίδης, 72′ Τσουκαλάς, 94′ Γκοντό / 34’ Μασούντ, 53’ Σιώπης, 63′ Κότνικ, 94′ Παπαγεωργίου
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κότσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Γιαννούλης, Μουνάφο, Τσουκαλάς, Τσιαλιανίδης, Ισνάλντο (74’ Γκοντό), Μαντίντα (50’ Τόνσο), Μανιάς (51’ Δουβίκας).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούντ, Λάμπρου (46’ Μασούρας), Σπιριντόνοβιτς (81’ Παπαγεωργίου), Γεσίλ (69’ Ντουρμισάι).
Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα



















