
Προπονητές της Football League θεωρούν τον Άρη το μεγάλο φαβορί για τίτλο και άνοδο , μετά την συμπλήρωση των πρώτων εννιά αγωνιστικών.
Παρά τις δυο συνεχόμενες ισοπαλίες με ΟΦΗ και Παναιγιάλειο, ο Άρης είναι σίγουρα, βάσει αριθμών, η πιο επιτυχημένη ομάδα μετά τις πρώτες εννιά αγωνιστικές. Βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 23 βαθμούς και με απολογισμό εφτά νίκες και δυο ισοπαλίες, ενώ είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος.
Διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 16 γκολ, ενώ μαζί με την Παναχαϊκή, τα Τρίκαλα και την Δόξα Δράμας έχει την καλύτερη άμυνα, έχοντας δεχτεί μόλις τέσσερα τέρματα. Στα εντός έδρας παιχνίδια έχει συγκεντρώσεις τους περισσότερους βαθμούς (13) μαζί με την Παναχαϊκή και την Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ εντυπωσιακή είναι και η συγκομιδή του μακριά από το Κλεάνθης Βικελίδης με 10 βαθμούς σε τέσσερις αναμετρήσεις. Οι αριθμοί, λοιπόν, δικαιώνουν απόλυτα τον Δημήτρη Σπανό και τους ποδοσφαιριστές του, όμως, το ίδιο φαίνεται ότι ισχύει και από την πλευρά των αντιπάλων. Τρεις προπονητές της Football League
Χρίζουν τον Άρη μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου αλλά και την άνοδο, απαντώντας στο εξής ερώτημα:
Πιστεύετε με βάση τις πρώτες εννιά αγωνιστικές ότι ο Άρης θα τερματίσει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος;
Σάκης Παπαβασιλείου (Προπονητής ΑΕ Καραϊσκάκης)
«Εννοείται πως ναι. Έχει περάσει ένα σημαντικό μέρος του πρωταθλήματος και μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Και αγωνιστικά με πείθει. Για να αποτύχει ο Άρης με αυτή την πορεία θα πρέπει να μην αντέξει στην πίεση. Όταν αγωνίζεσαι σε μια μεγάλη ομάδα με κόσμο τα έχεις αυτά. Πρέπει να υπάρχει υπομονή από όλους και από τους οπαδούς. Να υπάρχει συσπείρωση και ενωμένοι όλοι μια γροθιά να δώσουν τον αγώνα τους.

Έτσι ο Άρης θα συνεχίσει να έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και την άνοδο στη Superleague. Κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε στον αγώνα με τον ΟΦΗ που το γήπεδο είχε 15.000 κόσμο, τεράστιο νούμερο για αγώνα Football League. Να στηρίξουν όλοι την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και οι παίκτες. Πάνω από όλα να πιστέψουν σε αυτούς και θα πετύχουν τον στόχο τους».
Απόστολος Χαραλαμπίδης (Προπονητής Βέροιας )
«Θεωρώ ότι μετά τις πρώτες εννιά αγωνιστικές του πρωταθλήματος ο Άρης είναι το μεγάλο φαβορί. Τόσο για την άνοδο, όσο και για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Διαθέτει πολύ καλό υλικό, έχει δυναμική τόσο στην έδρα του όσο και εκτός και είναι η ομάδα που σίγουρα έχει ξεχωρίσει μέχρι στιγμής, καθώς έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα. Προσωπικά δεν είδα άλλη ομάδα μέχρι τώρα που να μπορεί να τον απειλήσει.

Δεν υπάρχει όπως έγινε πέρσι, κάποιος αντίπαλος που να δείχνει ότι μπορεί να πάει τρένο. Ο ΟΦΗ δεν έχει κάνει την πορεία που περίμενα, θεωρούσα ότι θα είναι πιο δυνατός. Τα Τρίκαλα που έχουν καλή ομάδα, έχουν μείνει πίσω στην βαθμολογία, ενώ και η Δόξα Δράμας δείχνει ότι δεν είναι ακόμα έτοιμη για να διεκδικήσει την άνοδο. Πιστεύω ότι αν ο Άρης συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και στη συνέχεια του πρωταθλήματος, τότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα».
Θωμάς Γράφας (Προπονητής Σπάρτης)
«Η άποψη μου είναι ότι ο Άρης έχει πραγματοποιήσει μια εξαιρετική πορεία μέχρι τώρα. Έδειξε ότι έχει όλα τα εχέγγυα, προκειμένου να καταφέρει να πετύχει τους στόχους του και την επόμενη αγωνιστική περίοδο να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Superleague. Χρειάζεται, βέβαια, υπομονή γιατί το πρωτάθλημα της Football League είναι ένας μαραθώνιος. Ούτε να υπάρχει άκρατος ενθουσιασμός,ούτε φυσικά να φέρνουμε την καταστροφή με ένα ή δύο αρνητικά αποτελέσματα.
Η κατηγορία είναι δύσκολη και κρύβει κινδύνους για όσους συμμετέχουν. Μπορεί να μην υπάρχουν ομάδες όπως ήταν η Λαμία και ο Απόλλων Σμύρνης που έκαναν σερί νικών, όμως υπάρχει πολύ μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Υπάρχουν σκληρές έδρες , ομάδες που βρίσκονται κάτω από την μέση της βαθμολογίας και μάχονται σκληρά και δεν είναι καθόλου εύκολο να πάρεις ένα θετικό αποτέλεσμα. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και συγκέντρωση».



