Βοήθεια, έχω σχέση και γνώρισα άλλον

Βοήθεια, έχω σχέση και γνώρισα άλλον

Ψυχραιμία, βαθιές ανάσες και όλα θα πάνε καλά. Δεν είναι απαραίτητα η αρχή του τέλους της σχέσης σου μια νέα γνωριμία. Εκτός αν θέλεις να είναι.

Θα ξεκινήσουμε από τα βασικά: Αυτό που σου συμβαίνει είναι φυσιολογικότατο. Το ξέρουμε πως νιώθεις ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου, μαζί με μια έντονη επιθυμία να αυτομαστιγωθείς, και ερχόμαστε να σου πούμε υπεύθυνα πως δεν χρειάζεται. Συμβαίνει σε όλους. Μια σχετική αναζήτηση στο Google να κάνεις, 263 εκατομμύρια αποτελέσματα βγάζει. Και αν αυτό δεν σου φτάνει, να θυμίσουμε και κάτι που συχνά το ξεχνάμε: Δεν είμαστε οι σκέψεις μας. Οι πράξεις μας είμαστε.

«Ναι, αλλά κάΤι σηΜαίΝει για τη σχέΣη μου τΟ ότι γοΥστάΡω κάποιον άΛλον»

Για να τελειώνουμε μια για πάντα με αυτό το εκνευριστικό κλισέ: Το ότι γουστάρεις κάποιον άλλον σημαίνει ότι είσαι κανονικός άνθρωπος, και οι άνθρωποι καμιά φορά ελκυόμαστε μεταξύ μας, κι αυτή είναι εργοστασιακή ρύθμιση, δεν αλλάζει και δεν αναιρείται επειδή έκανες σχέση και επειδή οι κοινωνικές νόρμες κάποια στιγμή αποφάσισαν ότι οι σχέσεις θα είναι στην πλειοψηφία τους μονογαμικές.

Μια χαρά γίνεται να γουστάρεις κάποιον άλλον χωρίς να λείπει κάτι από τη σχέση σου, χωρίς το σύμπαν (που δεν ασχολείται καθόλου μαζί σου, τα έχουμε ξαναπεί αυτά) να σου στέλνει βαρύγδουπα μηνύματα, και χωρίς η ακατανίκητη (;) έλξη που νιώθεις για τον άλλον να πηγάζει από τους σκοτεινούς διαδρόμους του υποσυνείδητου που σε τραβά από το μανίκι προσπαθώντας κάτι να σου πει. Αν στην ερώτηση «λείπει κάτι από τη σχέση σου;» η απάντησή σου είναι «όχι», μην το κουράζεις προσπαθώντας να βρεις κρυφά νοήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Αν πάλι η απάντηση είναι «ναι», αυτό κάνει τα πράγματα μάλλον ευκολότερα.

«Να το πω στον/η σύντροφό μου;»

Να μια πραγματικά καλή ερώτηση. Όπως σε όλες τις καλές ερωτήσεις, η απάντηση είναι «εξαρτάται». Από το τι άνθρωπος είναι ο σύντροφός σου, πώς νιώθει για τη μονογαμία (ελπίζουμε να ξέρεις), τι είδους –και πόσα χρόνια− σχέση έχετε, και κυρίως: Γιατί θέλεις να το πεις; Αν είναι μόνο για να ξεφορτωθείς ένα μέρος των τύψεων και να παρέχεις στον εαυτό σου το άλλοθι ότι είσαι «σωστός» και «ειλικρινής», παρ’ όλο που ξέρεις πως θα τον στεναχωρήσεις, η απάντηση είναι ένα μεγάλο, ξεκάθαρο, αδιαμφισβήτητο όχι. Να μην το πεις.

Αν πάλι θέλεις να το πεις επειδή πιστεύεις ότι έχετε μεταξύ σας προβλήματα που το προκάλεσαν όλο αυτό, και θέλεις να προσπαθήσετε να τα διορθώσετε ή/και να δεις αν θέλει και ο σύντροφός σου, τότε πες το. Να είσαι, όμως, προετοιμασμένος ότι μπορεί να πληγωθεί ανεπανόρθωτα −είναι άτιμο πράγμα ο ανθρώπινος εγωισμός, και δεν μπορούν όλοι να τον κατευνάσουν με λογικά επιχειρήματα. Κι αυτό είναι μόνο ένα σενάριο. Ένα άλλο σενάριο είναι ότι μπορεί να φύγει. Και αν ο άλλος σου άρεσε τόσο ώστε να θέλεις να χωρίσεις, μάλλον δεν θα ήσουν εδώ να διαβάζεις αυτές τις γραμμές.

«Ωραία όλα αυτά, δε μου λέτε όμως τι να κάνω»

Η εύκολη απάντηση είναι «περίμενε να περάσει». Αν πιστεύεις πως δεν το ‘χεις με την αντίσταση στους πειρασμούς εν γένει, ή σε αυτόν τον πειρασμό συγκεκριμένα, απόφυγε να τον βλέπεις, ή τουλάχιστον απόφυγε να βρίσκεστε μόνοι σας, μέχρι ο χρόνος και η απόσταση ασφαλείας να σου θυμίσουν πως δεν θέλεις να χωρίσεις, να απατήσεις ή να ρισκάρεις να στεναχωρήσεις τον σύντροφό σου για μια ιστορία που κατά βάθος ξέρεις πως θα ξεθυμάνει.

Η δύσκολη απάντηση, αν είσαι άνθρωπος που το ‘χει με τις ισορροπίες, είναι πως μερικές σκέψεις και λίγο φλερτ δεν είναι απιστία, οπότε αν είσαι σίγουρος πως το πράγμα δεν θα ξεφύγει από τον έλεγχό σου και δεν θα καταλήξεις να φιλιέσαι με τον άλλον σε σκοτεινές γωνιές, μπορείς να επιτρέψεις στον εαυτό σου λίγη άκακη και ελεγχόμενη (τονισμένα αυτά τα δύο όμως, ναι;) διασκέδαση. Φρόντισε μόνο να το ξέρει και το τρίτο πρόσωπο αυτό σου το πλάνο –θα έπρεπε να εννοείται, αλλά ας το αναφέρουμε καλού κακού. Μην τον αφήσεις να πιστεύει ότι μπορεί αυτή να είναι η αρχή μιας ερωτικής ιστορίας.

Και κάτι τελευταίο, και μάλλον σημαντικότερο όλων

Πραγματική αγάπη και αφοσίωση δεν είναι να μένεις στη σχέση σου επειδή δεν έτυχε να γνωρίσεις κανέναν άλλον που να σου αρέσει. Αυτό είναι θέμα τύχης. Πραγματική αγάπη και αφοσίωση είναι να μένεις στη σχέση σου επειδή ο/η σύντροφός σου σού αρέσει περισσότερο απ’ όλους τους άλλους ανθρώπους που σου αρέσουν. Αυτό είναι θέμα επιλογής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ