Παραλήρημα Αμβροσίου: Άσχετος ο Μόσιαλος – Προφυλακτικό μέσο κατά του κορωνοϊού ο αγιασμός

Παραλήρημα Αμβροσίου: Άσχετος ο Μόσιαλος – Προφυλακτικό μέσο κατά του κορωνοϊού ο αγιασμός

Επίθεση με αυταρχικό και χυδαίο ύφος κατά πάντων για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού εξαπέλυσε από το προσωπικό του ιστολόγιο ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Επίθεση με αυταρχικό και χυδαίο ύφος κατά πάντων για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού εξαπέλυσε από το προσωπικό του ιστολόγιο ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Ο Αμβρόσιος κατηγορεί τα ΜΜΕ για «πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό» σχετικά με το πρόγραμμα «Μένουμε Σπίτι» και την αποφυγή διασποράς του κοροναϊού, στρέφοντας στη συνέχεια τα βέλη του και στον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο, εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στην πανδημία.

«Βούϊξε ο τόπος με τις αχαρακτήριστες δηλώσεις του καθηγητού κ. Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος, μολονότι είναι εντελώς άσχετος με τα Θεολογικά Γράμματα, αποτόλμησε να αποφανθεί για την Θεία Κοινωνία! Ερωτηθείς σχετικώς, έδωσε την ακόλουθη απάντηση: «Η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να αποφευχθεί με τη σημερινή της μορφή, μέχρι να έχουμε ασφαλές εμβόλιο. Θα πρέπει να εξετασθεί, εάν μπορεί να γίνει με διαφορετικό και ασφαλή τρόπο». Στον αθεόφοβο αυτό επιστήμονα, που το επιστημονικό του έργο εξαντλείται στον τομέα «Πολιτική της Υγείας», επί του παρόντος δεν θα απαντήσουμε εμείς. Αναμένουμε να ξυπνήσει από το λήθαργο, στον οποίο δυστυχώς έχει περιπέσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και βλέπουμε!»

«Προφυλακτικό έναντι του κορωνοϊού ο αγιασμός»

Στη συνέχεια, ο πρώην μητροπολίτης χαρακτηρίζει τον αγιασμό «όπλο κατά του Διαβόλου, προφυλακτικό μέσο έναντι του κοροναϊού και γενικώς όπλο χρήσιμο σε κάθε ανάγκη της καθημερινής ζωής».

Από τα «πυρά» του Αμβροσίου δεν ξέφυγε ούτε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης. «Οι χωρίς συνείδηση δημοσιογράφοι, μεταξύ των άλλων, επιχείρησαν να πείσουν τον κόσμο: α) ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ, επειδή από το Άγιο Ποτήριο και από την Αγία Λαβίδα μεταδίδεται ο Κοροναϊός!!!!!! β) καί ότι ο Αγιασμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ και η ΑΣΠΙΔΑ, που μας προφυλάσσει από την μόλυνση του ιού! Έτσι, λοιπόν, και ο παλαίμαχος δημοσιογράφος κ. Γεώργ. Παπαδάκης, παίζοντας τον ρόλο του Σοφού, αποφάνθηκε: «Όχι, Σεβασμιώτατε, δέν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ το φάρμακο για τον Κοροναϊό ο Αγιασμός. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε, μιά και έξω».

«Βουλώστε το στόμα σας, κύριοι! Είστε αθεολόγητοι! Και άρα άσχετοι και αστοιχείωτοι σε θέματα εκκλησιαστικής ζωής», σημειώνει στην εισαγωγή της επιστολής του. Μάλιστα εξαπολύει και αόριστες κατηγορίες σχολιάζοντας πως «ο δημοσιογράφος, ως επάγγελμα, φωτογραφίζει, καταγράφει, διηγείται και ενημερώνει τον κόσμο» αλλά «όταν νεκρώσει η συνείδησή του, τότε γίνεται τυφλό όργανο είτε των Πολιτικών, είτε του αφεντικού του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού Σταθμού, είτε κάποιων που τον δωροδοκούν, είτε ακόμη και κάποιων σκοτεινών- δαιμονικών δυνάμεων!» σημειώνει.

Ολόκληρο το μήνυμα του πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας:

ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΟΙ!
ΕΙΣΘΕ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΟΙ!

ΚΑΙ ΑΡΑ

ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ

ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ!
ΘΕΜΑ: Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ!

Μας  πνίξανε με τις Δηλώσεις των κάποια Πολιτικά κυρίως πρόσωπα, δηλώσεις, τις οποίες με πολλήν προθυμίαν προωθούν και λανσάρουν  κάποιοι Δημοσιογράφοι, οι οποίοι, καθώς φαίνεται, έλαβαν και αυτοί το μερίδιό τους από το ποσόν των 20.000.000 €, το οποίον, μυστικά και άνισα καθώς λέγεται, διέθεσε η Κυβέρνηση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη προς τά Μ.Μ.Ε. για νά προβάλουν και να διαφημίσουν το πρόγραμμα “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”, κάνοντας πλύση εγκεφάλου στον Ελληνικό Λαό.

Έτσι, λοιπόν, βούϊξε ο τόπος με τις αχαρακτήριστες Δηλώ- σεις του Καθηγητού κ. Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος, μολονότι είναι εντελώς άσχετος με τα Θεολογικά Γράμματα, αποτόλμησε να απο- φανθεί για την Θεία Κοινωνία!!! Ερωτηθείς σχετικώς, έδωσε την ακόλουθη απάντηση: “Η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να απο- φευχθεί με τη σημερινή της μορφή, μέχρι να έχουμε ασφαλές εμβόλιο. Θα πρέπει να εξετασθεί, εάν μπορεί να γίνει με διαφο- ρετικό και ασφαλή τρόπο…”

τον αθεόφοβο αυτό επιστήμονα, που το επιστημονικό του έργο εξαντλείται στον τομέα «Πολιτική της Υγείας», επί του παρόντος δεν θα απαντήσουμε εμείς. Αναμένουμε να ξυπνήσει από το λήθαργο, στον οποίο δυστυχώς έχει περιπέσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ….βλέπουμε! Θα ασχοληθούμε όμως με το ζήτημα του Αγιασμού, διότι ο Αγιασμός αποτελεί όπλο κατά του Διαβόλου, προφυλακτικό μέσο έναντι του Κοροναϊού και γενικώς όπλο χρήσιμο σε κάθε ανάγκη της καθημερινής ζωής.

Την αφορμή, για να χαράξουμε αυτές τις γραμμές, μας έδωσε μια επιστολή από την Αυστραλία, την οποία απέστειλε άγνωστος εις εμέ χριστιανός προς την Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» και δημοσιεύθηκε  στο. φ. της 7ης τρ. μηνός.

Εκεί, μεταξύ άλλων, ο συντάκτης της επιστολής αναφέρεται και σε μία απαράδεκτη τοποθέτηση του παλαίμαχου Δημοσιογράφου κ Γ. Παπαδάκη ως προς το θέμα του Αγιασμού. Σε κάποια από τις εκπομπές του της σειράς “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ” ο  δημοσιογράφος κ. Παπαδάκης, αποφαινόμενος ως «ξερόλας»,   (= από το σλόγκαν τα ξεύρω όλα), αναφέρθηκε στην αναξιότητά μου και είπε: «Όχι, Σεβασμιώτατε, δέν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ το φάρμακο για τον Κορωνοϊό ο Αγιασμός. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε, μιά και έξω».

Επειδή, λοιπόν, ο κ. Παπαδάκης, εισήλθε σε ξένα χωράφια και αποφάνθηκε, ΟΛΩΣ ΑΝΑΡΜΟΔΙΩΣ ΒΕΒΑΙΑ, για το θέμα του Αγιασμού, αναγκασθήκαμε να του απαντήσουμε δημοσίως με μια επιστολή μας προς την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ. Εξ όσων γνωρίζουμε  ο κάθε δημοσιογράφος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ, αλλ’ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ! Ο δημοσιογράφος, ως επάγγελμα, φωτογραφίζει, καταγράφει, διηγεί-ται και ενημερώνει τον κόσμο για όσα συμβαίνουν, δηλ. παρέχει πληροφορίες για την καθημερινή ζωή! Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο!

Βέβαια, όταν νεκρώσει η συνείδησή του, τότε γίνεται τυφλό όργανο είτε των Πολιτικών, είτε του αφεντικού του-ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού Σταθμού, είτε κάποιων που τον δωροδοκούν, είτε ακόμη και κάποιων σκοτεινών- δαιμονικών δυνάμεων! Στις περιπτώσεις αυτές ο δημοσιογράφος  καθίσταται υπηρέτης του ψεύδους και της λασπολογίας, φερέφωνο, δηλ. μεγάφωνο, διά του οποίου μεταφέρεται η φωνή και η γνώμη παραγόντων, οι οποίοι κρύπτονται στο σκοτάδι της ανωνυμίας! Για όλους αυτούς τους λόγους η Τηλεόραση σήμερα κατά κανόνα υπηρετεί την πλάνη και το ψέμμα! ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ, ΑΛΛ’ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΑΣ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΟΙΜΙ- ΖΕΙ! Βέβαια ο παλαίμαχος δημοσιογράφος κ. Παπαδάκης ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στην κατηγορία αυτή, πλην όμως και αυτός εργάζεται και υπηρετεί αυτό, που λέγεται, «ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ»! Αλλοιώς δεν θα αποφαινόταν με τρόπο δογματικό, εκστομίζοντας και μάλιστα με μεγάλη έπαρση τά λόγια: «Αυτό το ξεκαθαρίζουμε, μιά και έξω».

Σας ερωτώ: Ποιοί μετέδωσαν στην Κοινωνία τον ΠΑΝΙΚΟ ως προς τον Κορωνοϊό; Ποιοί μας βομβαρδίζουν κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή με το σύνθημα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ;  Ποιοί μας κλείδωσαν στο σπίτι μας; Ποιοί μας ανάγκασαν  να γιορτάσουμε το Πάσχα από το …..μπαλκόνι μας;  Ποιός άλλος; Οι Κυβερνητικοί Παράγοντες, χρησιμοποιώντας ως τσιράκια τους κάποιους δημοσιογράφους – τηλεοπτικούς εκφωνητές!

Έτσι, λοιπόν, σιγά-σιγά συνηθίσαμε να βλέπουμε το μαύρο ως άσπρο, το ψεύτικο ως αληθινό, την ανηθικότητα ως κάτι το  φυσιολογικό! Οι χωρίς συνείδηση δημοσιογράφοι, μεταξύ των άλλων, επιχείρησαν να πείσουν τον κόσμο:

α) ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ, επειδή από το Άγιο Ποτήριο και από την Αγία Λαβίδα μεταδίδεται ο Κοροναϊός!!!!!!

β) καί ότι ο Αγιασμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ και η ΑΣΠΙΔΑ, που μας προφυλάσσει από την μόλυνση του ιού!

Έτσι, λοιπόν, και ο παλαίμαχος δημοσιογράφος κ. Γεώργ. Παπαδάκης, παίζοντας τον ρόλο του Σοφού,  αποφάνθηκε:

«Όχι, Σεβασμιώτατε, δέν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ το φάρμακο για τον Κοροναϊό ο Αγιασμός. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε, μιά και έξω».

Όθεν, στοχεύοντες στη σωστή ενημέρωση των χριστια-νών, όσων δηλ. έχουν αγαθή πρόθεση και αναζητούν την αλήθεια, στις 8 Μαΐου ε.έ. απεστείλαμε μια επιστολή, δηλ.  ένα ενημερωτικό κείμενο ως προς την χρησιμότητα του Αγιασμού, προς τον Αγωνιστή κ. Γεώργιο Μιχαλόπουλο, τον Εκδότη και Διευθυντή της Εφημερίδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, ο οποίος με πολλήν μάλιστα προθυμιαν έσπευσε να την δημοσιοποιήσει αμέσως, δηλ. το Σάββατο 9ην Μαΐου, και μάλιστα στην πρώτη σελίδα  με τον εντυπωσιακό τίτλο:

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ
ΠΡΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,
ΜΑΣΟΝΟΥΣ
και  ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ».

Από τη θέση αυτή εκφράζουμε την βαθειά μας ευγνωμο-σύνη μας προς τον αγαπητό μας κ. Γεώργιο Μιχαλόπουλο και τους Συνεργάτες του στην μαχητική Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, αναδημοσιεύουμε δε το περιεχόμενο της επιστολής μας εδώ στο αναστημένο πλέον ημέτερο blog προς ευρύτερη ενημέρωση των Ελλήνων Χριστιανών!

Με ειλικρίνεια δε, απευθυνόμενος προς τον κ. Γεώργιο Παπαδάκη του ANTENNA TV, εύχομαι ο Χριστός μας να φωτίσει τα εσώτερα της ψυχής του! Να πληροφορηθεί την αλήθεια για τον Αγιασμό, τον οποίον όχι μόνον ως όπλον μας προσφέρει η Μητέρα Εκκλησία, αλλά και ως
«ἀφθαρσίας πηγήν,
ἁγιασμοῦ δῶρον,
ἁμαρτημάτων λυτήριον,
νοσημάτων ἀλεξιτήριον,
δαίμοσιν ὀλέθρον,
ταῖς ἐναντίαις δυνάμεσιν ἀπρόσιτον,
ἀγγελικῆς ἰσχύος πεπληρωμένον».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ