Σέρχιο Αγκουέρο – Το άδοξο τέλος μιας πλούσιας καριέρας (vids)

Σέρχιο Αγκουέρο – Το άδοξο τέλος μιας πλούσιας καριέρας (vids)

Ο Σέρχιο Αγκουέρο ανακοινώνει την απόσυρση του από την ενεργό δράση και to10.gr «αποχαιρετά» έναν... «αθόρυβο» θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

30 Οκτωβρίου: Ο Σέρχιο Αγουέρο γίνεται αναγκαστική αλλαγή στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Αλαβές. Ο Αργεντίνος επιθετικός αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με πόνους στο στήθος, με τις εξετάσεις να δείχνουν καρδιακή αρρυθμία. Αρχικά, ο Αργεντίνος επιθετικός είχε ξεκαθαρίσει ότι αυτό το πρόβλημα υγείας δεν θα τον αναγκάσει να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

20 Νοεμβρίου: Ισπανικά μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν ότι η απόσυρση του εμβληματικού ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Σίτι από την ενεργό δράση είναι αναπόφευκτη και ότι ο 33άχρονος επιθετικός θα ανακοινώσει σύντομα την απόφαση του να βάλει τέλος στην πλούσια καριέρα του.

Και φτάνουμε στο σήμερα: Ο σπουδαίος επιθετικός θα ανακοινώσει, όπως επιβεβαίωσε και η Μπαρτσελόνα, την απόφαση του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Μία απόφαση που η ψυχή δεν την δέχεται, αλλά για το σώμα είναι επιτακτική.

Σε αυτά τα 16 χρόνια παρουσίας στα γήπεδα, το όνομα του έγινε συνυφασμένo με την Μάντσεστερ Σίτι. Είναι άνθρωπος που συνδύασε περισσότερο από κάθε άλλον την παρουσία του με τους Πολίτες. Στα 10 χρόνια που βρέθηκε στην ανατολική πλευρά του Μάντσεστερ κατάφερε σχεδόν τα πάντα.

Η γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ τον αγάπησε από την αρχή. Αυτή η αγάπη έγινε λατρεία τον Μαϊο του 2012. Τότε που έδωσε ένα πρωτάθλημα στην Σίτι στο πιο δραματικό φινάλε πρωταθλήματος από καταβολής της σύγχρονης μορφής του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ένα γκολ που έδωσε υπόσταση σε ευχές 44 χρόνων για ένα πρωτάθλημα.

Είναι ο ποδοσφαιριστής που σκόραρε πιο γρήγορα από κάθε άλλον, πέντε γκολ στην ιστορία της Premier League (στο 6-1 επί της Νιουκάστλ, στο Έτιχαντ). Πρώτο ξένος σκόρερ στο Νησί, εξοστρακίζοντας τον Τιέρι Ανρί. Πρώτος σε χατ-τρικ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, με 12, όντας πιο πάνω από τον θρυλικό Αλαν Σίρερ.

Έγραψε ιστορία μέχρι το τέλος με την Μάντσεστερ Σίτι. Στο τελευταίο παιχνίδι του στην Premier League με την γαλάζια φανέλα, σημείωσε δυο γκολ έφτασε τα 184 στο αγγλικό πρωτάθλημα, σπάζοντας το ρεκόρ του Γουέιν Ρούνεϊ (183) με τα περισσότερα τέρματα που έχει πετύχει ποδοσφαιριστής με έναν σύλλογο στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Το μόνο που δεν κατάφερε είναι να κρατήσει μια υπόσχεση προς τον κόσμο της Μάντσεστερ Σίτι. «Θα μείνω στην ομάδα μέχρι να κατακτήσουμε το Champions League», είχε αναφέρει το 2014.

Το τελευταίο παιχνίδι του με τους Πολίτες ήταν ο τελικός του Champions League με την Τσέλσι στο Ντράγκο. Εκεί που η Τσέλσι ανάγκασε τον Αγουέρο να… αθετήσει την υπόσχεση του, επικρατώντας με 1-0 στην παρθενική συμμετοχή των Cizitens σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μετά την Μάντσεστερ Σίτι, έρχεται στη ζωή του η Μπαρτσελόνα. Το όνειρο να παίξει με τον κολλητό του, Λιονέλ Μέσι, στην ίδια ομάδα. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ, ωστόσο, δεν έμεινε στην Βαρκελώνη, μετακομίζοντας στην Παρί Σεν Ζερμέν. Για τον Αγκουέρο ήταν ένα πλήγμα. Αργησε να κάνει το ντεμπούτο, με την Μπαρτσελόνα. Έπαιξε μόλις σε πέντε παιχνίδια (165 λεπτά συμμετοχής) με τους Μπλαουγκράνα. Παρόλο αυτά, κατάφερε να βάλει το όνομα του στην λίστα εκείνων που έχουν σκοράρει σε clasico.

H γαλάζια οικογένεια δεν τον ξέχασε. Στο χθεσινό παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με την Λιντς, οι οπαδοί των Πολιτών φώναξαν το όνομα του, θέλοντας να πουν το δικό τους «αντίο» στον θρύλο της ομάδας τους, ενώ και ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα μεταβεί στην Βαρκελώνη για να «αποχαιρετήσει» τον Σέρχιο Αγκουέρο.

Oι αριθμοί του Αγκουέρο στην καριέρα του:

 

  • 5 Premier League
  • 1 FA Cup
  • 6 League Cup 
  • 3 Community Shield 
  • 1 Europa League
  • 1 UEFA Super Cup
  • 1 Copa Ameirca
  • Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο
  • 427 γκολ 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ