Στα μπαράζ η Κολωνία του Λημνιού, σώθηκε η Μπίλεφελντ, έπεσε η Βέρντερ (vids)

Στα μπαράζ η Κολωνία του Λημνιού, σώθηκε η Μπίλεφελντ, έπεσε η Βέρντερ (vids)

Η Κολωνία του Δημήτρη Λημνιού (ο οποίος ήταν εκτός αποστολής) επικράτησε με 1-0 της Σάλκε στην τελευταία αγωνιστική της Bundesliga και θα δώσει αγώνες μπαράζ για να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία της Γερμανίας.

Η Κολωνία έψαχνε ένα θαύμα την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Σάλκε, και το πέτυχε.

Η ομάδα του Δημήτρη Λημνιού (ο οποίος ήταν εκτός αποστολής), πήρε μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Σάλκε στην τελευταία αγωνιστική της Bundesliga και θα δώσει αγώνες μπαράζ για να παραμείνει στην κατηγορία.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η Κολωνία έφτασε τους 33 βαθμούς, με τη Βέρντερ Βρέμης να υποβιβάζεται μετά από 41 χρόνια καθώς ηττήθηκε με 2-4 από τη Γκλάντμπαχ και ακολούθησε τη Σάλκε του Δημήτρη Γραμμόζη στη Bundesliga 2. Σώθηκε η Αρμίνια Μπίλεφελντ, η οποία επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας της Στουτγκάρδης και τερμάτισε στην 15η θέση με 35 βαθμούς.

Την ίδια στιγμή, η Ουνιόν Βερολίνου με γκολ στις καθυστερήσεις λύγισε τη Λειψία με 2-1 και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa Conference League, ενώ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της Bundesliga καθώς στη νίκη της Μπάγερν Μονάχου με 5-2 επί της Άουγκσμπουργκ, πέτυχε το 41ο του γκολ φέτος στο πρωτάθλημα και προσπέρασε τον θρυλικό Γκερντ Μίλερ που είχε σταματήσει στα 40 τέρματα.

Κολωνία – Σάλκε 1-0

Η Κολωνία αγχώθηκε μέχρι το τέλος αλλά πέτυχε σπουδαία νίκη με 1-0 κόντρα στη Σάλκε χάρη σε γκολ του Μπόρναου στο 86′ και ενώ στο 71′ οι γηπεδούχοι είχαν ανοίξει το σκορ αλλά το γκολ του Άντερσον δεν μέτρησε ως οφσάιντ.

Το γκολ, όμως του Μπόρναουμ τέσσερα λεπτά πριν το τέλος έδωσε τη νίκη στην Κολωνία, με τους παίκτες του Φούνκελ να ξεσπούν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς μετά τη λήξη του αγώνα. Έτσι, η ομάδα του Δημήτρη Λημνιού θα αγωνιστεί σε μπαράζ για την παραμονή της στη Bundesliga.

Κολωνία: Χορν, Στσίχος, Σμιτς (79’ Ντρέξλερ), Κάτερμπαχ, Μπόρναου, Κάιντς (58’ Τίλμαν), Έκτορ, Ντούντα, Οζκάν (79’ Μέγερ), Βολφ (88’ Γ.Χορν), Άντερσον (88’ Χέγκερ)

Σάλκε: Φέρμαν, Οτσίπκα, Σανέ, Μουστάφι, Μπέκερ, Ιντρίζι (87′ Σκζίμπσκι), Φλικ, Αρίτ, Αϊντίν, Πατσιένσια (72’ Ραμάν), Χόουπ (89’ Παυλίδης)

Βέρντερ Βρέμης – Γκλάντμπαχ 2-4

Η ιστορική Βέρντερ Βρέμης υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας μετά από 41 χρόνια, καθώς η ήττα της με 4-2 από τη Γκλάντμπαχ και η νίκη της Κολωνίας την έφεραν στην προτελευταία θέση με 31 βαθμούς.

Ο Στιντλ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 3′, με τον Τουράμ στο 52′ να σημειώνει το 0-2, ενώ ο Μπενσεμπαϊνί με φοβερή κεφαλιά στο 58′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.

Το μόνο που κατάφερε η Βέρντερ ήταν να μειώσει με τους Ράσιτσα (81′) και Φίλκρουγκ (83′) για το τελικό 2-4.

Βέρντερ Βρέμης: Παβλένκα, Μοϊσαντερ, Τοπράκ (79’ Αγκού), Γκέμπρε Σελάσι, Φριντλ, Μπιτενκούρ (79’ Μέβαλντ), Σμιντ, Εμπόμ (55’ Οσάκο), Εγκεστάιν, Σάρτζεντ (67’ Ράσιτσα), Ζέλκε (67’ Φίλκρουγκ)

Γκλάντμπαχ: Ζόμερ, Γκίντερ, Λάινερ, Ελβέντι, Μπενσεμπαϊνί, Λατσάρο (74’ Βεντ), Νοϊχάους, Στιντλ (74’ Χόφμαν), Ζακάρια, Βολφ, Τουράμ (74’ Εμπολό)

Στουτγκάρδη – Αρμίνια Μπίλεφελντ 0-2

Η Αρμίνια Μπίλεφελντ επικράτησε με 2-0 στην έδρα της Στουτγκάρδης και θα συνεχίσει να αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στη Bundesliga, καθώς τερμάτισε στην 15η θέση με 33 βαθμούς και σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Τα γκολ για την ομάδα του Κράμερ σημείωσαν οι Κλοζ (65′) και Ντόαν (72′)

Στουτγκάρδη: Κόμπελ, Κεμπφ (79’ Καμίνσκι), Καρατσόρ, Αντόν, Στένσελ, Κάστρο (79’ Αλ Γκαντιουί), Σόσα, Κλεμέντ, Φέρστερ, Μάσιμο (73’ Τσουρλίνοβ), Κάλαϊντζιτς

Αρμνίνια Μπίλεφελντ: Ορτέγκα Μορένο, Μπρούνερ, Πίπερ, Λάουρσεν (56’ Ντε Μεδίνα), Πριτλ, Οκουγκάβα (88’ Φαν ντερ Χόουρν), Ντόαν (88’ Κούντσε), Κλοζ (88’ Γκεμπάουερ), Μάιερ, Φογκλζάμερ (80’ Σίπλοκ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ