Πέδρι – To «next big thing» του ισπανικού ποδοσφαίρου (pics & vids)

Πέδρι – To «next big thing» του ισπανικού ποδοσφαίρου (pics & vids)

To10.gr με αφορμή την ανάδειξη του Πέδρι σε «Golden Boy 2021», σας παρουσιάζει τη διαρκώς ανοδική πορεία του νεαρού αστέρα που ζει το δικό του ποδοσφαιρικό παραμύθι.

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει από την περασμένη Κυριακή(21/11) ο Πέδρι μετά την κατάκτηση του βραβείου «Golden Boy 2021». Ο νεαρός άσος της Μπαρτσελόνα επικράτησε στην ψηφοφορία που διοργανώνει κάθε χρόνο η ιταλική εφημερίδα «Tuttosport» για την ανάδειξη του κορυφαίου ταλέντου του κόσμου που έχει γεννηθεί μετά από την 1η Ιανουαρίου του 2000.

Ο 18χρονος μέσος, παίρνοντας την σκυτάλη από τον Έρλινγκ Χάαλαντ, περσινό κάτοχο του βραβείου,  αποτελεί με την σειρά του ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού μιλάμε για έναν παίκτη, ο οποίος αν και διανύει μόλις το 18ο έτος της ηλικίας του, έχει προλάβει να καθιερωθεί σε «Μπάρτσα» και Εθνική Ισπανίας.

Αυτό μαρτυρούν άλλωστε οι 74 συμμετοχές του σε 9 διαφορετικές διοργανώσεις (LaLiga, Copa Del Rey, Spanish Super Cup, Champions League, Euro, Ολυμπιακοί Αγώνες, προκριματικά Μουντιάλ, Euro U-21, Nations League) κατά την περσινή εντυπωσιακή του σεζόν, σημειώνοντας τα περισσότερα ματς από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή σε μία ποδοσφαιρική χρονιά.

To10.gr, λοιπόν, δράττεται της ευκαιρίας και σας παρουσιάζει τους σημαντικούς σταθμούς της καριέρας του Πέδρι, μέχρι την ανάδειξή του σε «Golden Boy».

To ξεκίνημά του στην Λας Πάλμας

Γεννημένος στις 25 Νοεμβρίου του 2002 στην πόλη Tegueste της Τενερίφης, ο Πέδρι ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τις ακαδημίες της Λας Πάλμας, υπογράφοντας το 2019 επαγγελματικό συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα. Τότε η ομάδα των Κανάριων Νήσων αγωνιζόταν στη Segunda Division, με τον ταλαντούχο πιτσιρικά, καθοδηγούμενο από τον Πέπε Μελ, να δείχνει τα πρώτα δείγματα γραφής, καταγράφοντας 37 συμμετοχές με απολογισμό 4 γκολ και 7 ασίστ. Πρώτη χρονικά αξέχαστη στιγμή για τον ίδιο, στις 19 Σεπτεμβρίου του 2019, όταν στο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην Σπόρτινγκ Χιχόν, έγινε σε ηλικία 16 ετών, 9 μηνών και 23 ημερών ο νεότερος σκόρερ του συλλόγου, ξεπερνώντας τον προκάτοχο του ρεκόρ, Ορλάντο Σουάρεζ.

Το μεγάλο άλμα στη καριέρα του

Οι ελπιδοφόρες εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες, με το όνομά του να γίνεται πόλος έλξης για μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους όπως η Τσέλσι και η Ίντερ. Η Μπαρτσελόνα, όμως ήταν αυτή που απέσπασε το καλοκαίρι του 2020 την υπογραφή του νεαρού (αποκτήθηκε από την Λας Πάλμας έναντι 5 εκατ. ευρώ), ο οποίος είχε προλάβει να δεξιπλώσει το ταλέντο και με την U19 της Ισπανίας.

Με την μεταγραφή του στους  «μπλαουγκράνα», όπως είχε παραδεχτεί και ο ίδιος, υλοποίησε ένα παιδικό του όνειρο. «Τους παρακολουθώ από τότε που ήμουν παιδί, μου αρέσει το είδος του ποδοσφαίρου που παίζουν και νομίζω ότι θα μπορέσω να ταιριάξω. Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Ένιωσα φοβερός άγχος όταν τον πρωτοείδα», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είχε σαν ποδοσφαιρικά του ινδάλματα τους Αντρές Ινιέστα και Μίκαελ Λάουντρουπ, από τους οποίους υιοθέτησε στοιχεία όπως ευελιξία, φαντασία αλλά και πλουραλισμό στο παιχνίδι, με τον ίδιο να αγωνίζεται εξίσου καλά τόσο ως κεντρικός χαφ όσο και ως «δεκάρι» ή εξτρέμ.

Ο 18χρονος Ισπανός κατάφερε μέσα σε μια χρονιά να αφήσει τους πάντες άφωνους και να εκτοξεύσει τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Στις 20 Οκτωβρίου, μάλιστα, κλήθηκε να γράψει το πρώτο μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας της ζωής του, καθώς στην αναμέτρηση κόντρα στην Φερεντσβάρος (5-1) πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Champions League (μπήκε ως αλλαγή στο 63′),  πετυχαίνοντας το 4ο γκολ των «Καταλανών» και παρθενικό δικό του.

Ο εξαιρετικός χειρισμός της μπάλας, η εκπληκτική αντίληψη του χώρου και η ηρεμία στο παιχνίδι του είναι στοιχεία που διακρίνουν τον νεαρό πολυθεσίτη,  γεγονός που σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτός ο παίκτης έχει εκατοντάδες συμμετοχές και πολλά χρόνια εμπειρίας στην πλάτη του. Γι’ αυτό άλλωστε , ο Πέδρι, την περασμένη σεζόν, εξελίχθηκε σε βασικό και αναντικατάστατο γρανάζι των «μπλαουγκράνα» του Κούμαν, με απολογισμό 52 παρουσίες, 4 γκολ και 6 ασίστ.

Κεφάλαιο Εθνική ομάδα

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Πέδρι με τους «Καταλανούς»  του εξαργύρωσαν μία θέση στην Εθνική Ισπανίας του Λουίς Ενρίκε, με τον ίδιο να παίρνει το βάπτισμα του πυρός στην πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου,  κόντρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (25/3/2021, 1-1). Λίγους μήνες αργότερα, o 18χρονος πήρε φανέλα βασικού σε όλους τους αγώνες της «Φούρια Ρόχα» στο πρόσφατο Euro, όντας από τους πρωταγωνιστές της πορείας της μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Σαν πιστός στρατιώτης, και παρά τους 11 σερί μήνες αγωνιστικής δράσης, έδωσε το παρών με το «εθνόσημο» και στην Ολυμπιάδα του Τόκιο φτάνοντας μέχρι τον τελικό (ήττα από Βραζιλία).

Αναμφίβολα, τα παραπάνω επιτεύγματα του βιονικού Πέδρι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξή του σε κορυφαίο νέο ποδοσφαιριστή. Βέβαια, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι οι βάσεις μπήκαν τον περασμένο μήνα(14/10) όταν η Μπαρτσελόνα ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2026, βάζοντας μυθική ρήτρα ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ! Ποσό ρεκόρ για τον σύλλογο, που αποδεικνύει περίτρανα πόσο θέλει να επενδύσει πάνω του στο μέλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ