Τρέχει για Στέφαν Γιόβιτς, ψηλά στη λίστα και ο Ντάριους Ανταμς (pics, vids)

Τρέχει για Στέφαν Γιόβιτς, ψηλά στη λίστα και ο Ντάριους Ανταμς (pics, vids)

Ο Παναθηναϊκός τρέχει για play maker, με τον Σέρβο να βρίσκεται προ των πυλών και των εκρηκτικό Αμερικανό να είναι πιο δύσκολος αλλά να αρέσει πολύ.

Ο Παναθηναϊκός έβλεπε από τον ξεκίνημα της σεζόν, πως έχει μια εμφανέστατη «τρύπα» στη θέση του άσου, την οποία ευελπιστούσε να «κλείσιε» με την έλευση του Γιόγκι Φέρελ, ο οποίος ήρθε με πολλές υποσχέσεις, όμως πέρασε και δεν ακούμπησε.

Μετά την αποδέσμευση του Αμερικανού, οι πράσινοι κοιτάζουν ξανά την αγορά κι έχουν ήδη ξεχωρίσει δύο περιπτώσεις, που σε αντίθεση με τον αποχωρίσαντα, έχουν εμπειρία από τη Euroleague. Πρώτος στόχος είναι ο Στέφαν Γιόβιτς και δεύτερος, αλλά πιο δύσκολος ο Ντάριους Άνταμς.

Ο Γιόβιτς ταιριάζει «γάντι», υπάρχει όμως κι ένα «αλλά»

Ο Λούκα Γιόβιτς είναι ένας «γνήσιος» άσος, που έχει στο νου του πρώτα τη δημιουργία και μετά το σκοράρισμα. Έχει κάνει χρονιά με μέσο όρο 5.7 ασίστ στη Euroleague, ως παίκτης του Ερυθρού Αστέρα το 2016, ενώ εκτός από τη Σερβία έχει θητείες , τόσο στη Γερμανία με τη Μπάγερν, όσο και στη Ρωσία, με τη Χίμκι.

Του αρέσει να στήνει pick n’rolls, να «ταΐζει» τους ψηλούς, ενώ μπορεί να διεισδύσει, αλλά και να απειλήσει από την περιφέρεια, έχοντας ένα τίμιο 36.3% στα τρίποντα ως τώρα στην καριέρα του. Είθναι τύπος παίκτη που μπορεί να δώσει ακριβώς αυτά τα οποία έχει περισσότερο ανάγκη ο Παναθηναϊκός, έχοντας παρ5άλληλα και την απαραίτητ εμπειρία από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Μάλιστα, ως παίκτης του Ερυθρού Αστέρα έκανε ρεκόρ ασίστ στο ματς με την Μπάγερν, τον Νοέμβριο του 2015, με 19, όντας στην πρώτη θέση της λίστας μαζί με τον Καμπάτσο, που τον ισοφάρισε τον Φεβρουάριο του 2020.

Το μεγάλο του «ψεγάδι» είναι η ευπάθειά του και οι συχνοί τραυματισμοί. Πέρυσι έπαιξε μόλις σε 11 αγώνες με τη Χίμκι (3 στη Euroleague) και αναμένεται να επιστρέψει στη δράση σε περίπου τρεις εβδομάδες.

Η δύσκολη περίπτωση του Άνταμς

Ο Ντάριους Άνταμς εντυπωσίασε τους πάντες στη διάρκεια της θητείας του στη Euroleague με τη Νπασκόνια, από το 2014, μέχρι και το 2016, φτάνοντας μέχρι και το Final 4 του Βερολίνου, με συμπαίκτη το Γιάννη Μπουρούση, σε εκείνη την απίστευτη χρονιά της ομάδας του Περάσοβιτς.

Τότε είχε 13.2 πόντους, 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ, προσφέροντας instant offence, κάθε φορά που οι Βάσκοι χρειάζονταν πόντους. Εξαργύρωσε τις εμφανίσεις του με τη μετάβασή του στην Κίνα από το 2017. Μέχρι πέρυσι είχε κατά σειρά 31.3, 40.1, 36.6 και 28.5 πόντους τις σεζόν του στο CBA.

Η αλήθεια είναι ότι η Κίνα «ξεγελά» κάπως αναφορικά με τα νούμερα, όμως είναι σίγουρο ότι ένας παίκτης τέτοιου τύπου θα βοηθούσε, με τον Νέντοβιτς είναι ασταθής, το κασέ του βέβαια είναι υψηλό.

Πάντως ο ίδιος το καλοκαίρι είχε φροντίσει να ρίξει «γέφυρες» επιστροφής στην Ευρώπη, ρωτώντας τον κόσμο στο Twitter,με ποια ομάδα θα ήθελε να τον δει σε μια τέτοια περίπτωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ