Το πρώτο γκολ του Λιονέλ Μέσι σε «νοκ άουτ» Μουντιάλ (vid)

Το πρώτο γκολ του Λιονέλ Μέσι σε «νοκ άουτ» Μουντιάλ (vid)

Απίστευτο και όμως αληθινό. Ο Μέσι δεν είχε σκοράρει ξανά σε ματς «νοκ άουτ» του Μουντιάλ.

Δύσκολα τα πράγματα για την Αργεντινή ως εδώ με την Αυστραλία. Ο Λιονέλ Μέσι όμως χρειάζεται μόλις μερικά εκατοστά δράσης. Αν τα βρει τα υπόλοιπα γίνονται… Ιστορία. Όπως ακριβώς συνέβη στη φάση του 36΄. Βρήκε χώρο σημάδεψε με το αριστερό, έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνιά και άνοιξε το σκορ για τους Γκαούτσος.

Το φοβερό πάντως είναι άλλο. Πέμπτο Μουντιάλ για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή των καιρών μας. Και συνολικά 23 ματς σε φάση Παγκοσμίων Κυπέλλων. Μοιάζει απίστευτο ότι απόψε για πρώτη φορά σκόραρε σε αναμέτρηση «νοκ άουτ» της διοργάνωσης. Και είναι σημαδιακό το αποψινό του τέρμα, καθώς ήρθε στην τέλεια συγκυρία: Στο 1000ο ματς της μυθικής του καριέρας.

Διαβάστε επίσης: Μουντιάλ: «Κέρδη» ο Ολυμπιακός στο… χρηματιστήριο

Στο ένατο γκολ του σε Μουντιάλ μια… παράξενη πρώτη φορά. Τα άλλα οκτώ ήταν αποκλειστικά στη φάση των ομίλων. Στα Μουντιάλ του 2006, του 2014, του 2018 και φέτος (δεν είχε σκοράρει στο Μουντιάλ του 2010 γενικώς).

Με αυτό το γκολ ο Μέσι πέρασε τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα (8 γκολ σε Μουντιάλ), και είναι πια ένα μακριά από τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα που με 10 είναι ο αρχισκόρερ της Αργεντινής στη διοργάνωση.

Για την ιστορία θυμίζουμε ότι ο αρχισκόρερ των Μουντιάλ είναι πάντα ο Μίροσλαβ Κλόζε. Ο Γερμανός με τα 16 τέρματα, ένα παραπάνω από τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ