Νίκος Μαχλάς : Όταν χόρευαν συρτάκι στην Ολλανδία γι’ αυτόν (vid)

Νίκος Μαχλάς : Όταν χόρευαν συρτάκι στην Ολλανδία γι’ αυτόν (vid)

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που χόρευαν συρτάκι για τον τεράστιο Νίκο Μαχλά στην Ολλανδία...

Ο Νίκος Μαχλάς έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει τιμήσει βέβαια, τη χώρα μας και στα γήπεδα της Ολλανδίας αγωνιζόμενος με τις φανέλες των Φίτεσε και Άγιαξ.

Ο Μαχλάς μετά το άκρως επιτυχημένο πέρασμά του από τον ΟΦΗ (154 συμμετοχές, 48 γκολ), πήρε μεταγραφή για την ολλανδική Φίτεσε κάνοντας μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Τη σεζόν 1997-98, «το κοπέλι» κάνοντας εντυπωσιακές εμφανίσεις και σκοράροντας 34 τέρματα σε 32 αγώνες ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ στην Ολλανδία, αλλά και στην Ευρώπη, κερδίζοντας το Χρυσό Παπούτσι! Μάλιστα, παραμένει μέχρι και σήμερα ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει κερδίσει αυτή τη μοναδική διάκριση.

Εκείνη την περίοδο να αναφέρουμε πως με τις εμφανίσεις του είχε αποκτήσει μεγάλη αγάπη από τους φίλους της ομάδας, με αποκορύφωμα να χορεύουν συρτάκι στις εξέδρες μετά από κάθε γκολ του!

Το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του έγινε το 1999. Ο Άγιαξ είχε παρακολουθήσει την πορεία του Έλληνα επιθετικού και θέλησε να τον κάνει δικό της. Όπως και έγινε, αφού ο ολλανδικός σύλλογος δαπάνησε 2,9 δις. δραχμές (8,6 εκατ. ευρώ) για να τον αποκτήσει. Η μεταγραφή εκείνη ήταν η ακριβότερη Έλληνα ποδοσφαιριστή στην ιστορία. Μάλιστα, ο «Αίαντας» δεν είχε ξοδέψει μέχρι τότε τόσα χρήματα για να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή!

Με τη φανέλα του Άγιαξ, ο Μαχλάς κατέκτησε το νταμπλ στην Ολλανδία το 2002. Συνολικά στη θητεία του στις δύο ολλανδικές ομάδες, ο Έλληνας φορ αγωνίστηκε 166 φορές σημειώνοντας 98 γκολ. Ειδικότερα, με τη Φίτεσε είχε 92 συμμετοχές και 60 γκολ και με τον Άγιαξ 74 συμμετοχές σκοράροντας 38 τέρματα.

Ωστόσο, το γκολ που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αίσθηση λόγω της ομορφιάς του ήταν εκείνο κόντρα στη Ναϊμέγκεν τη σεζόν 1999-2000.

Δείτε το:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ