Γκολάρα στην Ολλανδία ο Χατζηδιάκος

Γκολάρα στην Ολλανδία ο Χατζηδιάκος

Ένα πολύ όμορφο γκολ με σουτ εκτός περιοχής σημείωσε ο 20χρονος Έλληνας στόπερ της Άλκμααρ, Παντελής Χατζηδιάκος, κλειδώνοντας τη νίκη της ομάδας του κόντρα στη Φένλο.

Το πρώτο του γκολ στο Ολλανδικό πρωτάθλημα και το δεύτερο συνολικά με τη φανέλα της Άλκμααρ πέτυχε ο Παντελής Χατζηδιάκος, κλειδώνοντας τη νίκη της ομάδας του στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Φένλο για την 14η αγωνιστική της Eredivisie.

Ο 20χρονος Έλληνας στόπερ, γεννημένος στις 18 Ιανουαρίου του 1997 και επαγγελματίας με τον ολλανδικό σύλλογο εδώ και μια διετία, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στο 84ο λεπτό του αγώνα με δυνατό σουτ από το τόξο της μεγάλης περιοχής.

Με αυτή τη νίκη η Άλκμααρ έφθασε τους 31 βαθμούς και αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ούσα πλέον οκτώ πόντους πίσω από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Αϊντχόφεν.

https://www.dailymotion.com/video/x6azl0n

Αν και -σχετικά- άγνωστος στο ευρύ ελληνικό κοινό, ο Ροδίτης Χατζηδιάκος θεωρείται από τα μεγάλα ταλέντα στην Ολλανδία. Ο πατέρας του είναι Έλληνας (και ο Παντελής είναι μάλιστα διεθνής με την Κ17 της χώρας μας), η μητέρα του Ολλανδέζα, με τον ίδιο να κατέχει και τις δύο υπηκοότητες.

Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του Ευκλή Σορωνής, ενώ από τα 8 του χρόνια έπαιρνε μέρος στα Summer Camp που διοργάνωνε κάθε καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός. Στα 11 του ο Χατζηδιάκος έγινε μόνιμο στέλεχος της ακαδημίας των πρασίνων, δυόμιση χρόνια μετά όμως μετακόμισε στην Ολλανδία λόγω της οικονομικής κρίσης και εντάχθηκε στα τσικό της Άλκμααρ.

Αρχηγός της ομάδας Κ16 και κατόπιν των Κ18 και Κ19 του συλλόγου, τον χειμώνα του 2015 ακολούθησε την χειμερινή προετοιμασία της πρώτης ομάδας και λίγες ημέρες αργότερα υπέγραψε το πρώτο του -τριετές- επαγγελματικό συμβόλαιο.

Φέτος είναι βασικός στο κέντρο της άμυνας με 13 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας μάλιστα στο ενεργητικό του δύο γκολ και μια ασίστ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ