Η μεγάλη (της Ελλάδας) ολλανδική σχολή (pics, vids)

Η μεγάλη (της Ελλάδας) ολλανδική σχολή (pics, vids)

To10.gr παρουσιάζει τις εξαιρετικές επιδόσεις τεσσάρων 20άρηδων Ελλήνων που διαπρέπουν στην Ολλανδία. Λάζαρος Λάμπρου, Μάριος Βρουσάι, Βαγγέλης Παυλίδης και Παντελής Χατζηδιάκος ετοιμάζονται για το επόμενο level.

Είναι νεαροί σε ηλικία. Έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Άλλοι έφυγαν από την Ελλάδα, παρότι είχαν δείξει πτυχές του ταλέντου τους. Σκοπός τους να πάνε σε ένα πρωτάθλημα του εξωτερικού και να δείξουν πως δεν είναι πλέον ελπιδοφόρα παιδιά με προοπτικές. Αλλά έχουν γίνει πια… άνδρες και ολοκληρωμένοι ποδοσφαιριστές. Άλλοι είναι από παιδιά στο εξωτερικό και ψάχνουν την ευκαιρία τους για να πρωταγωνιστήσουν σε κάποιον σύλλογο.

Τι κοινό έχουν λοιπόν οι Βαγγέλης Παυλίδης, Μάριος Βρουσάι, Λάζαρος Λάμπρου και Παντελής Χατζηδιάκος; Μα φυσικά αγωνίζονται στο Ολλανδικό και αποτελούν βασικά κομμάτια στις ομάδες τους δείχνοντας πως σε μερικά χρόνια θα μπορούν να γίνουν παίκτες και σε μεγαλύτερους συλλόγους.

Η Eredivisie ήταν και είναι μία λίγκα που ανέκαθεν πίστευε στα νεαρά παιδιά με ταλέντο και για αρκετά χρόνια παράγει και τροφοδοτεί με παίκτες ένα μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής αγοράς.

Ακολουθώντας την επιτυχημένη συνταγή… Κώστας Τσιμίκας, τα τέσσερα νεαρά ελληνόπουλα ευελπιστούν και εκείνα να έχουν μια ανάλογη πορεία με τον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού. Για όσους δεν θυμούνται, ο Τσιμίκας πήγε δανεικός στη Βίλεμ πέρυσι και χάρη στις εξαιρετικές του εμφανίσεις μπόρεσε να βρει θέση στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων» και πλέον να λογίζεται ως βασικός.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι κάνουν μέχρι στιγμής αυτοί οι τέσσερις ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές:

Λάζαρος Λάμπρου (Φορτούνα Σιτάρντ)

Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια μεταπήδησε στον Ηρακλή. Στον ΠΑΟΚ διέκριναν αμέσως το ταλέντο του και κινήθηκαν για την απόκτηση του.

Από την σεζόν 2016/17 αγωνιζόταν στο Ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα του Πανιωνίου, ως δανεικός από τον «δικέφαλο του βορρά». Με την ομάδα της νέας Σμύρνης πραγματοποίησε πολύ γεμάτες χρονιές, όντας ένας εκ των πρωταγωνιστών του συλλόγου.

Την φετινή αγωνιστική περίοδο βρέθηκε για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας για λογαριασμό της Ολλανδικής Φορτούνα Σιτάρντ, και πάλι ως δανεικός.

Στην αρχή της χρονιάς έπαιρνε ευκαιρίες ερχόμενος από τον πάγκο. Από τα μέσα Οκτώβρη όμως αυτό άλλαξε. Οι καλές του επιδόσεις του έδωσαν την δυνατότητα να ξεκινά βασικός και να βγάζει πολλές φορές όλο το παιχνίδι.

Στην πορεία του στην χώρα της τουλίπας μετρά πια 18 συμμετοχές, έχοντας σκοράρει 7 φορές και μοιράσει 6 ασίστ, νούμερα που αν μη τι άλλο εντυπωσιάζουν, δείχνοντας πως αν συνεχίσει έτσι, ο 21χρονος εξτρέμ θα βρεθεί σύντομα σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα κάνοντας τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να «τρίβουν» τα χέρια τους.

Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ)

Ο 21χρονος επιθετικός πήγε από πολύ μικρός στην Μπόχουμ, όπου και αγωνιζόταν στα μικρότερα κλιμάκια του συλλόγου. Τον Φεβρουάριο του 2018 πήγε δανεικός στην δεύτερη ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ μένοντας εκεί μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο απολογισμός του με τους «κιτρινόμαυρους» κρίνεται ικανοποιητικός αφού σε 32 συμμετοχές πέτυχε 7 γκολ και μοίρασε 4 ασίστ.

Από τον Ιανουάριο του 2019 η Μπόχουμ τον έστειλε δανεικό ξανά, αυτή τη φορά στην Βίλεμ. Ο Παυλίδης με την Ολλανδική ομάδα δεν φάνηκε να χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής, καθώς μέχρι στιγμής έχει «παραβιάσει» τις αντίπαλες εστίες 2 φορές και έχει δώσει 3 ασίστ σε μόλις 7 συμμετοχές.

Ο 21χρονος παρότι αγωνίζεται κυρίως ως επιτελικός μέσος και επιθετικός, έχει την δυνατότητα να αγωνίζεται και στα άκρα, ενώ το ύψος του (1,86 μ.) τον βοηθά ώστε να είναι ανταγωνιστικός και στις εναέριες μονομαχίες με τους αντίπαλους αμυντικούς.

Μάριος Βρουσάι (Βίλεμ)

Πήγε στην Βίλεμ μαζί με τον Παυλίδη και με το… καλημέρα έδειξε τι μπορεί να κάνει. Σκόραρε στο ντεμπούτο του και πλέον αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της Ολλανδικής ομάδας.

Ο Βρουσάι αγωνίζεται και αυτός ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν πως δούλεψε η κίνηση τους να στείλουν τον Τσιμίκα εκεί και ευελπιστούν ο 20χρονος να ακολουθήσει τα βήματα του αριστερού μπακ των Πειραιωτών.

Πρόκειται για έναν εκρηκτικό εξτρέμ, με μεγάλη ταχύτητα και με καλή τεχνική κατάρτιση. Στον Ολυμπιακό τον πιστεύουν πολύ και ο Βρουσάι μέχρι στιγμής δικαιώνει τους ανθρώπους του ελληνικού συλλόγου.

Μέχρι στιγμής έχει μετρήσει 7 συμμετοχές, με 3 γκολ και 2 ασίστ, ταλαιπωρώντας συνεχώς τους αντίπαλους πλάγιους μπακ με τις κινήσεις του. Αν συνεχίσει έτσι το μόνο σίγουρο είναι πως θα καταφέρει να κερδίσει άξια μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού και να δώσει πολύτιμες λύσεις στα άκρα της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς.

Παντελής Χατζηδιάκος (Άλκμααρ)

Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός ανήκει στον Ολλανδικό σύλλογο από πολύ μικρός και φέτος ο προπονητής της Άλκμααρ δείχνει να τον εμπιστεύεται σε αρκετά παιχνίδια ως βασικό.

Πρόκειται για έναν αμυντικό που μπορεί να είναι μόλις 1,81 (θεωρείται κοντός για στόπερ) αλλά δείχνει πως παίζει με πάθος δεν έχει προβλήματα να αντιμετωπίζει τους αντίπαλους επιθετικούς. Αγωνίζεται με άνεση και στο δεξί άκρο της άμυνας οπότε αποτελεί για ακόμη ένα λόγο μια καλή λύση για την Άλκμααρ.

Ακόμη, πολύ σημαντικό είναι πως έχει δίπλα του έναν έμπειρο κεντρικό αμυντικό με ευρωπαϊκές παραστάσεις, όπως είναι ο Ρον Φλααρ. Πράγμα που σημαίνει πως μαθαίνει δίπλα σε έναν παίκτη με εμπειρίες.

Φέτος πραγματοποιεί την καλύτερη και πιο γεμάτη σεζόν της καριέρας του έχοντας αγωνιστεί σε 21 αγώνες, πετυχαίνοντας 1 γκολ και δίνοντας 1 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο συμμετοχές ήταν για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Και οι τέσσερις δείχνουν πως έχουν μπόλικο ταλέντο και αν δουλέψουν θα κάνουν καριέρα σε μεγαλύτερες ομάδες. Το Ολλανδικό πρωτάθλημα θα τους βοηθήσει σε αυτό και μένει μόνο να δούμε αν θα έχουν διάρκεια στην καριέρα τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ