Σαν σήμερα: Το έργο τέχνης του Ζιντάν κόντρα στη Λεβερκούζεν (pics & vids)

Σαν σήμερα: Το έργο τέχνης του Ζιντάν κόντρα στη Λεβερκούζεν (pics & vids)

Ένα από τα καλύτερα γκολ στην ιστορία του Champions League πέτυχε σαν σήμερα ο Ζινεντίν Ζιντάν στον τελικό της διοργάνωσης του 2002 απέναντι στη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Αν υπάρχει ένα μόνο γκολ το οποίο να αποτελεί σήμα κατατεθέν του Champions League από το 1992 κι έπειτα (όταν και πήρε την τωρινή του ονομασία), ίσως είναι αυτό του Ζινεντίν Ζιντάν κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Στις 15 Μαΐου του 2002 η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπισε στον τελικό της διοργάνωσης τη γερμανική ομάδα και επικράτησε με 2-1 κατακτώντας για ένατη φορά το τρόπαιο. Αυτό που έμεινε για πάντα στη μνήμη κάθε ποδοσφαιρόφιλου όμως από το ματς του «Hampden Park» της Γλασκόβης είναι η «ζωγραφιά» του Γάλλου αστέρα των Μαδριλένων.

Ο Ραούλ είχε δώσει το προβάδισμα στη Ρεάλ και ο Λούσιο είχε κάνει το 1-1 από νωρίς, πριν αναλάβει δράση ο Ζιντάν. Με το ρολόι να δείχνει το 45ο λεπτό, ο Ρομπέρτο Κάρλος έκανε ένα γύρισμα από τα αριστερά με την μπάλα να προσγειώνεται στο όριο της περιοχής και τον Ζιντάν να περιμένει.

Ο «Ζιζού» έπιασε ένα απίθανο βολέ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μπατ ο οποίος παρ’ ότι εκτινάχθηκε, δεν μπόρεσε να κάνει απολύτως τίποτα αποτελώντας απλά, μέρος μιας από τις ομορφότερες στιγμές στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

18 years ago today, Zinedine Zidane won Real Madrid their ninth #UCL title with THAT volley. Iconic ✨

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bleacher Report Football (@brfootball) στις

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ