Σαν σήμερα: Όταν ο Μπάτζιο αστόχησε και η Βραζιλία «έραψε» το τέταρτο αστέρι (vid)

Σαν σήμερα: Όταν ο Μπάτζιο αστόχησε και η Βραζιλία «έραψε» το τέταρτο αστέρι (vid)

Πριν από ακριβώς 26 ολόκληρα χρόνια, η Βραζιλία επικράτησε στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι της Ιταλίας και κατέκτησε ακόμα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Θυμηθείτε τις αξέχαστες στιγμές.

Ένα χτύπημα πέναλτι που έμεινε για πάντα χαραγμένο στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα και στεναχωρεί τους Ιταλούς ακόμη και σήμερα. Ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς του πλανήτη, την τότε περίοδο, ο Ρομπέρτο Μπάτζιο αστόχησε και έσβησε τα όνειρα των «Ατζούρι» για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου.

Σαν σήμερα (17/7) το 1994, η Βραζιλία έραψε το τέταρτο αστέρι στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Αν κανείς θυμάται τον συγκεκριμένο τελικό αυτό συμβαίνει εξ’ αιτίας της διαδικασίας των πέναλτι. Ένα «ξερό» 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση χωρίς πολλές συγκινήσεις. Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα το φινάλε γινόταν ακόμη πιο δραματικό. Με αποτέλεσμα, ο τελικός να φτάσει στα πέναλτι.

Εκεί, ο Ρομπέρτο Μπάτζιο είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 3-3 όμως έστειλε τη μπάλα στην εξέδρα και τη Βραζιλία στους «επτά ουρανούς». Η «Σελεσάο» κατέκτησε το τέταρτό της Παγκόσμιο Κύπελλο επιστρέφοντας στην κορυφή έπειτα από 24 χρόνια και το τουρνουά του Μεξικό.

To Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994 είναι έτσι κι αλλιώς ξεχωριστό, λόγω της πρώτης παρουσίας της εθνικής Ελλάδας σε τελική φάση. Υπό τις καθοδηγίες του Αλκέτα Παναγούλια, η ομάδα του Τσαλουχίδη, του Σαραβάκου, του Μανωλά και των υπολοίπων δεν κατάφερε ποτέ να διεκδικήσει κάτι από τη διοργάνωση, μετρώντας τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Βραζιλία: Κλαούντιο Ταφαρέλ, Ζορζίνιο, Αλνταΐρ, Μάρσιο, Σάντος, Μπράνκο, Μάουρο Σίλβα, Ντούνγκα, Μαζίνιο, Ζίνιο, Μπεμπέτο, Ρομάριο
Αλλαγές: Καφού, Βιόλα

Ιταλία: Τζιανλούκα Παλιούκα, Αντόνιο Μπεναρρίβο, Φράνκο Μπαρέζι (Αρχηγός), Ρομπέρτο Μούσι, Πάολο Μαλντίνι, Ρομπέρτο Ντοναντόνι, Ντίνο Μπάτζιο, Ντιμίτριο Αλμπερτίνι, Νίκολα Μπέρτι, Ρομπέρτο Μπάτζιο, Ντανιέλε Μασάρο
Αλλαγές: Λουίτζι Απολλόνι, Αλμπερίγκο Εβάνι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ