Ντέγιαν Κουλουσέφσκι : Η ώριμη έκδοση ενός μοντέρνου χαφ (pics & vids)

Ντέγιαν Κουλουσέφσκι : Η ώριμη έκδοση ενός μοντέρνου χαφ (pics & vids)

Από την μία το ψευδώνυμο του «νέου Ιμπραϊμοβιτς» και από την άλλη, η τρομερή ωριμότητα που συνδυάζεται με το ταλέντο του. Ο Ντέγιαν Κουλουσέφσκι μπορεί να μην ήταν τόσο γνωστός, μέχρι να δαπανήσει η Γιουβέντους 35 εκατομμύρια ευρώ, όμως ο τίτλος του καλύτερου νέου της σεζόν στην Serie A, δεν του δόθηκε τυχαία.

«Σε αυτούς που τώρα έχουν 28 πακέτα μακαρόνια. Σε αυτούς που ψάχνουν στη μαύρη αγορά απολυμαντικό για τα χέρια. Σε αυτούς που σχεδιάζουν να ξεφύγουν με τα παιδιά τους προς περιοχές που δεν έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Μη ξανακοιτάξετε ποτέ πια με περιφρόνηση τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την πείνα».

Αυτά ήταν τα λόγια ενός 20χρονου αγοριού, που μπορεί να ζει το όνειρο της Serie A, όμως δεν ξεχνάει τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου. Ο Ντέγιαν Κουλουσέφσκι μπορεί να κόστισε στην μόνιμη πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους, το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ, όμως η ωριμότητα και η πίστη στον εαυτό του, είναι τα συστατικά που του δείχνουν τον σωστό δρόμο. Ο τίτλος του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή στην Serie A, ήταν μόνο η αρχή.

Η πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο

Η δική του «ιστορία», ξεκίνησε στην Σουηδία και συγκεκριμένα στην Στοκχόλμη. Με γονείς από τα Σκόπια, ο μικρός Ντέγιαν δέχεται το πρώτο ποδοσφαιρικό του ερέθισμα, σε ηλικία έξι ετών. Το άτομο που του το πρόσφερε, ήταν η αδερφή του, Σάντρα και εγγράφεται στην διάσημη ποδοσφαιρική ακαδημία της Μπρομαποϊκάρνα.  Ήταν ο πρώτος σύλλογος που εντόπισε τι είδους παιδί είχε στα «σπλάχνα» του. Παρότι ξεκίνησε ως αμυντικός, σιγά-σιγά πέρασε στον άξονα. Οι επιθετικές αρετές του αλλά και άψογη τεχνική του, τον έκαναν ένα πολυσύνθετο μέσο που μπορεί να αγωνίζεται και στα άκρα.

Αν και οι άνθρωποι της σουηδικής ομάδας, έκαναν «όνειρα» για προβιβασμό του 16χρονου, τότε, Κουλουσέφσκι στην πρώτη ομάδα, τελικά, άλλη ομάδα είχε αυτή τη… χαρά. Σε ένα τουρνουά νέων, ο Σουηδός μέσος εντυπωσιάζει τον επικεφαλή της ακαδημίας της Αταλάντα, Μαουρίτσιο Κοστάντζι. Οι διαδικασίες για να μετακομίσει στην Ιταλία και το Μπέργκαμο ήταν άμεσες, ωστόσο δεν ήταν μόνο ο ιταλικός σύλλογος που έμεινε άναυδος από τις ικανότητες του Ντέγιαν. Κάπου εκεί, εμφανίστηκε και η Άρσεναλ.

Η πρώτη (ποδοσφαιρικά) ώριμη απόφαση της καριέρας του!

Η απόφαση για το ποια ομάδα να επιλέξει, ήταν αρκετά δύσκολη. Μάλιστα, χρειάστηκε αρκετό χρόνο για σκεφτεί ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ρωτούσε και άλλα πρόσωπα να τον βοηθήσουν. Εκεί, έδειξε το πρώτο δείγμα της ωριμότητάς του. Αντι να επιλέξει την φήμη των «κανονιέρηδων», προτίμησε το πρότζεκτ της Αταλάντα και την προοπτική να γίνει γρήγορα επαγγελματίας. Η αρνητική απάντηση στην Άρσεναλ, μπορεί να μην ήταν τόσο «ισχυρή» τότε, όσο τώρα, μετά την εξέλιξή που έχει.

Στην πρώτη του σεζόν στην Κ17 της Αταλάντα, απέδειξε τι μπορεί να προσφέρει και ότι το μέλλον του ανήκει. Παρότι ήταν μέσος, σκόραρε 17 τέρματα σε 26 συμμετοχές (!) «κλειδώνοντας» την θέση του στην Πριμαβέρα του συλλόγου. Εκεί θα έρθει η πρώτη του, μεγάλη διάκριση καθώς θα συμβάλει στα μέγιστα για να κατακτήσει η Αταλάντα, το πρωτάθλημα στην αντίστοιχη κατηγορία.

Η ώρα του ντεμπούτου!

Το «άστρο» του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή είχε αρχίσει να λάμπει και σε 55 εμφανίσεις, εκτός από 17 γκολ, θα μοιράσει και 26 ασίστ. Όλες οι επιδόσεις του, έδωσαν στον Πιέρο Γκασπερίνι την αφορμή να τον εντάξει στην πρώτη ομάδα και να του προσφέρει το επίσημο ντεμπούτο του με τους άνδρες.

Ήταν 20 Ιανουαρίου του 2019. Ο Κουλουσέφσκι συστήνεται στον ποδοσφαιρικό κόσμο σε ηλικία 18 ετών. Αγωνίζεται για 18 λεπτά κόντρα στην Φροσινόνε για την 20η αγωνιστική της Serie A. Η αρχή έχει γίνει και ο νεαρός, δείχνει τι μπορεί να προσφέρει. Θα παίξει ακόμα δύο φορές (και πάλι ως αλλαγή) προτού αποφασιστεί να παραχωρηθεί δανεικός.

Η περίπτωσή του, όμως, δεν ήταν σαν τις άλλες της ηλικίας του. Ο Σουηδός μέσος αποχώρησε για να επιστρέψει με εμπειρία και να διεκδικήσει μία θέση στην βασική εντεκάδα. Αξιοσημείωτο δε, ότι την χρονιά που έκανε το ντεμπούτο, η ομάδα τερμάτισε 3η, οπότε έπρεπε να ενισχυθεί για να παρουσιαστεί έτοιμη στο Champions League.

Η ευκαιρία της Πάρμα και η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του!

Η συγκεκριμένη «ατυχία», τον φέρνει στην Πάρμα. Το ταλέντο αλλά και τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του, έκαναν την εμφάνισή τους από την πρώτη στιγμή. Όσο κυλούσε η σεζόν, εντυπωσίαζε ακόμα περισσότερο. Παιχνίδι με το παιχνίδι έδειχνε ότι δεν πρόκειται για ένα απλό ποδοσφαιριστή του άξονα αλλά για ένα μοντέρνο και σύγχρονο χαφ.

Έξι μήνες συνεχόμενων συμμετοχών και ασταμάτητων στιγμών, του δίνουν το «εισιτήριο» για την μεγάλη μεταγραφή. Η Γιουβέντους μπορεί να μην είδε την αξία του στο μεταξύ τους ματς, όμως δεν γινόταν να μην προσέξει τα γκολ αλλά και τις ασίστ που μοίραζε. Ταυτόχρονα, η ευελιξία του και η ευκολία που είχε σε κάθε θέση της μεσαίας γραμμής, τον ολοκλήρωναν ως χαφ. Στα τέλη του Γενάρη, η Γιουβέντους αποφασίζει να βγάλει από τα ταμεία της, το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Το κάνει για έναν 20χρονο ποδοσφαιριστή ενώ την ίδια στιγμή έχει, στο ρόστερ της παίκτες, όπως ο Πιάνιτς, ο Ραμπιότ κλπ. Από την Γιουβέντους αποφασίζεται να παραμείνει στην Πάρμα, καθώς ο ίδιος ζήτησε να ολοκληρώσει την σεζόν εκεί. Να τελειώσει ότι ξεκίνησε. Δεν είναι τα λόγια του Ιμπραϊμοβιτς, με τον οποίο τον παρομοιάζουν όλοι. Είναι από το στόμα ενός παιδιού που ολοκλήρωνε το πρώτο του εξάμηνο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

«Συστήθηκε» στο… ποδόσφαιρο!

Η σεζόν στην Serie A ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή (02/08) και εκείνος πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση με την φανέλα της Πάρμα. Η εκτός έδρας νίκη με 4-3 στην έδρα της Λέτσε, πρόσφερε στον Σουηδό χαφ τα τελευταία 71 λεπτά με την εμφάνιση του ιταλικού συλλόγου.  Στο φινάλε της πορείας του εκεί, μέτρησε 39 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό δέκα γκολ και εννιά ασίστ.

Η σημερινή (04/08) ανακοίνωση των καλύτερων του πρωταθλήματος δεν θα μπορούσε να μην έχει το δικό του όνομα. Ο Κουλουσέφσκι αναδεικνύεται καλύτερος νέος της σεζόν και βλέπει την φιγούρα του, διπλά στους Ντιμπάλα και Ιμόμπιλε. Μία φιγούρα που μπήκε εκεί, που δεν υπάρχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο των 31 γκολ.

Πλέον, ο διεθνής ποδοσφαιριστής μπορεί είναι έτοιμος να κυνηγήσει το όνειρο της Γιουβέντους και να αποδείξει ότι μπορεί να έχει μία θέση στο ρόστερ της. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και ο βαθμός δυσκολίας, υψηλός. Όμως, το ταλέντο του και η αγωνιστική του κατάσταση, μαρτυράνε ότι το παρόν αλλά και το μέλλον, του ανήκει δικαιωματικά. Αυτός είναι ο Ντέγιαν Κουλουσέφσκι. Η ώριμη έκδοση του μοντέρνου ποδοσφαιρικού χαφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ