Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 3-3 : Όταν ο Θρύλος «τρέλανε» τη Βασίλισσα! (vid)

Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 3-3 : Όταν ο Θρύλος «τρέλανε» τη Βασίλισσα! (vid)

Πριν από 21 χρόνια διεξήχθη το ιστορικό και συγκλονιστικό ματς του ΟΑΚΑ! Η καθηλωτική εμφάνιση του Ολυμπιακού, ο «μάγος» Τζιοβάνι των 2 γκολ και το ντεμπούτο του Ίκερ Κασίγιας!

Υπάρχουν βραδιές οι οποίες μένουν στον χρόνο. Περνούν από γενιά σε γενιά. Και δεν ξεχνιούνται. Μία τέτοια βραδιά είναι και η 15η Σεπτεμβρίου 1999 για τους οπαδούς του Ολυμπιακού!

Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» εκείνο το βράδυ να μην πέτυχαν κάποια ευρωπαϊκή πρόκριση ή μία σπουδαία νίκη, αλλά κατάφεραν να προκαλέσουν τον θαυμασμό όλης της Ευρώπης. Πριν από 21 χρόνια ακριβώς, η παρέα του Τζιοβάνι, του Ζάχοβιτς, του Γιαννακόπουλου, του Τζόρτζεβιτς και των άλλων παικταράδων του Ντούσαν Μπάγεβιτς, φιλοξένησε τη «Βασίλισσα» της Ευρώπης. Τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε ένα ΟΑΚΑ το οποίο θύμιζε ηφαίστειο, περισσότεροι από 70.000 οπαδοί του Ολυμπιακού δημιούργησαν μία τρομερή ατμόσφαιρα. Σε εκείνο το ματς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του και ο 18χρονος Ίκερ Κασίγιας. Ένας τερματοφύλακας ο οποίος έμελλε να γίνει «Άγιος» για τους φίλους της Ρεάλ, καθώς έγραψε τη δική του ανεξίτηλη ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Το 1-0 με την… ορμή του ΟΑΚΑ και η γρήγορη αλλαγή δεδομένων

Σε ένα κατάμεστο και «καυτό» Ολυμπιακό Στάδιο, στο οποίο μέχρι και… Βασίλισσες μπορούσαν να λυγίσουν, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 11′. Ο Ζάχοβιτς εκτέλεσε το φάουλ, φέρνοντας υποδειγματικά την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Τζιοβάνι νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς της Ρεάλ και τον Κασίγιας για το 1-0! Και το ηφαίστειο εκρήγνυται!

Η χαρά της ελληνικής ομάδας όμως δεν κράτησε πολύ. Στο 24′ ο ΜακΜάναμαν έκανε τη σέντρα και ο Σάβιο ισοφάρισε με κεφαλιά, ενώ μόλις στο 32′ έγινε η ολική ανατροπή. Ο Ρομπέρτο Κάρλος, με μεγάλη δόση τύχης αφού η μπάλα κόντραρε στο τείχος, πραγματοποίησε με εκτέλεση φάουλ το 2-1 για τη Ρεάλ.

«Σεισμός» στο ΟΑΚΑ με τη Θρυλική ανατροπή, αλλά ο Ραούλ στερεί μία ανεπανάληπτη νίκη

Μπορεί να είχε απέναντί του ένα από τα μεγαλύτερα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μπορεί να έπαθε ψυχρολουσία με τη γρήγορη ανατροπή, αλλά ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο ημίχρονο να νικήσει!

Ο Μάγος… ξαναχτύπησε στο 64′ για το 2-2, πετυχαίνοντας το 2ο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση! Αρχικά η κεφαλιά του Τζιοβάνι αποκρούστηκε από τον Κασίγιας, αλλά το σουτ που επιχειρήθηκε από τον Βραζιλιάνο στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα. Και σα να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα (67′), ο Ζάχοβιτς έβαλε… φωτιά στο ΟΑΚΑ κάνοντας το 3-2.

Η Ρεάλ, ωστόσο, δεν παράτησε τον αγώνα, είχε δοκάρι στο 76′ και εντέλει με τον Ραούλ στο 80′ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Δείτε τα highlights της σπουδαίας αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ