Ο ΠΑΟΚ δεν κουνάει σεντόνι με τίποτα (vids)

Ο ΠΑΟΚ δεν κουνάει σεντόνι με τίποτα (vids)

Ο ΠΑΟΚ πάει για τα «αστέρια» και βλέπει... αστεράκια, καθώς κόντρα στην Κράσνονταρ ήταν η 7η αποτυχημένη προσπάθεια πρόκρισης στους ομίλους του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Κράσνονταρ στην Τούμπα με το ίδιο σκορ της Ρωσίας (1-2) και δεν πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ομίλους του Champions League. Ο Δικέφαλος του βορρά δεν κατάφερε να «σπάσει» την κατάρα και να βρεθεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, παρόλο που και πάλι οι συνθήκες ήταν ιδανικές.

Οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι και βρέθηκε στο διάβα του ένας αντίπαλος στα μέτρα του, με απουσίες και το μόνο που ήθελε ο ΠΑΟΚ ήταν μια απλή νίκη. Όμως και πάλι ο Δικέφαλος απέτυχε και εμφανίστηκε ασυνεπής στο ραντεβού με την ιστορία. Η «κατάρα» και η μοναδική ικανότητα του ΠΑΟΚ να πετάει τις ευκαιρίες που του δίνονται για τα «αστέρια» έχουν αναγκάσει τους ανθρώπους της ομάδας της Θεσσαλονίκης να κουνάνε σεντόνι μόνο πριν τους ομίλους στην Τούμπα.

To10.gr θυμάται όλες τις αποτυχημένες προσπάθειες του ΠΑΟΚ να περάσει στους ομίλους του Champions League. Άλλοτε βρέθηκε πολύ κοντά, άλλοτε πολύ μακριά και κυρίως κάποιες φορές βρέθηκε μια ανάσα από την πρόκριση, όπως συνέβη και το χθεσινό βράδυ στην Τούμπα. Ο αποκλεισμός από την Κράσνονταρ είναι ο 7ος για τον Δικέφαλο στα προκριματικά όντας ουσιαστικά η μοναδική ομάδα που δεν τα έχει καταφέρει τόσες φορές στην Ελλάδα.

Η αρχή έγινε τη σεζόν 2004-05 όταν αντίπαλος ήταν η Μακάμπι Τελ Αβίβ στον δρόμο για τους ομίλους. Τότε ο ΠΑΟΚ λόγω αντικανονικής συμμετοχής του Λουκά Λιάσου έχασε το ματς στα χαρτιά στην Τούμπα με 3-0 (είχε ηττηθεί στο κανονικό ματς με 2-1) και ουσιαστικά καταδικάστηκε αφού ηττήθηκε με 1-0 και στο Ισραήλ.

H δεύτερη απόπειρα του ΠΑΟΚ να μπει στους ομίλους ήταν τη σεζόν 2010-11 με αντίπαλο τον Άγιαξ. Εκείνη τη σεζόν ο Δικέφαλος του βορρά δεν κατάφερε να αποκλείσει τον Άγιαξ (1-1 στο Άμστερνταμ, 3-3 στη Θεσσαλονίκη) και να διεκδικήσει το εισιτήριο για τα play-off του Champions League. Τουλάχιστον παρηγορήθηκε στο Europa League, αφού πέρασε τη Φενέρ στα play off της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η λαϊκή ρήση τρίτη και φαρμακέρη δεν ισχύει για τον ΠΑΟΚ, καθώς απέτυχε να προκριθεί στους ομίλους και στην τρίτη απόπειρα. Τη σεζόν 2013-14 μετά από μια περιπετειώδη πρόκριση στα χαρτιά επί της Μέταλιστ Χάρκιβ, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την γερμανική Σάλκε για τα play-off της διοργάνωσης.

Το γκολ του Μίροσλαβ Στόχ που ισοφάρισε σε 1-1 το πρώτο παιχνίδι στη Γερμανία δημιούργησε πολλές ελπίδες για την πολυπόθητη πρόκριση. Στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, όμως, οι Γερμανοί κατάφεραν να πάρουν τη νίκη (2-3) και την πρόκριση στέλνοντας τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League.

Ο Άγιαξ έχει γίνει ο κακός δαίμονας του ΠΑΟΚ στα προκριματικά και στην προσπάθεια είσοδος στους ομίλους, αφού και τη σεζόν 2016-17 οι δυο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Και τότε ο Δικέφαλος είχε πάρει προβάδισμα πρόκρισης στην Amsterdam Arena, αφού είχε αναδειχθεί ισόπαλος με 1-1. Όμως η κατάρα της Τούμπας χτύπησε και πάλι με τον Αθανασιάδη να ανοίγει νωρίς το σκορ, όμως ο Κλάασεν με 2 τέρματα να τελειώνει τα όνειρα του Δικεφάλου.

Το 2018-19 o ΠΑΟΚ ξεκίνησε με αντίπαλο την Βασιλεία στον δρόμο των μη πρωταθλητών, την οποία απέκλεισε με δύο νίκες, στη συνέχεια άφησε εκτός και την Σπάρτακ Μόσχας και φάνηκε ότι πλησίαζε πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του.

Αντίπαλος του στα play off ήταν η Μπενφίκα, με το πρώτο ματς στην Πορτογαλία. Στην εκτός έδρας αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός και με τον Ουάρντα σε μεγάλη βραδιά ήρθε ισόπαλος με 1-1 παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης.

Στη ρεβάνς της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ μπήκε με τον ιδανικό τρόπο στο ματς, προηγήθηκε με τον Πρίγιοβιτς, όμως η Μπενφίκα με συνοπτικές διαδικασίες έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα του Δικεφάλου και επικράτησε με το «βαρύ» 4-1, στέλνοντας στο Europa League τον ΠΑΟΚ.

Το 2019-20 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε για τρίτη φορά τον Άγιαξ στον τρίτο προκριματικό γύρο, πήρε ισοπαλία με 2-2 στην Τούμπα και ηττήθηκε στην Ολλανδία με 3-2 σε ένα παιχνίδι, όπου οι άνθρωποι του Δικεφάλου είχαν παράπονα από τη διαιτησία.

Ωστόσο, και πάλι ο ΠΑΟΚ δεν έγραψε ιστορία και έμεινε για τρίτη φορά εκτός συνέχειας από τον Αίαντα, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε κακό δαίμονα στον δρόμο προς τα αστέρια.

H 7η αποτυχημένη προσπάθεια του ΠΑΟΚ ήταν η φετινή, με τον Δικέφαλο του βορρά να κάνει μια εξαιρετική πορεία στα προκριματικά, να αφήνει εκτός συνέχειας Μπεσίκτας και Μπενφίκα σε μονά παιχνίδια, αλλά να μην μπορεί και πάλι στους διπλούς αγώνες των play off.

H Κράσνονταρ αν και ήταν χειρότερη από την περασμένη σεζόν και παρόλο που ο ΠΑΟΚ έδειχνε και στα δυο ματς να έχει στα χέρια του την πρόκριση, κατάφερε, διότι περί κατορθώματος πρόκειται να ηττηθεί και στα δυο ματς. Την ώρα λοιπόν που οι Θεσσαλονικείς παλεύουν να κουνήσουν σεντόνι για πρώτη φορά στην ιστορία τους, το έπραξε πρώτη η ρωσική ομάδα, αποκλείοντας μάλιστα τον Δικέφαλο του βορρά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ