Γιενς Πίτερ Χάουγκε : Ο Βίκινγκ που θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη (pics & vids)

Γιενς Πίτερ Χάουγκε : Ο Βίκινγκ που θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη (pics & vids)

Ο Γιενς Πίτερ Χάουγκε είναι ακόμα ένα ταλέντο της Νορβηγίας που συστήνεται στην Ευρώπη και το «10» σας παρουσιάζει τον ποδοσφαιριστή που πήγε να αποκλείσει την Μίλαν και εκείνη τον... απέκτησε.

Η Νορβηγία μπορεί να είναι μία από τις πιο παγωμένες χώρες της Ευρώπης όμως το ποδόσφαιρό της έχει γίνει πιο «καυτό» από ποτέ. Οι ποδοσφαιρόφιλοι της χώρας βλέπουν όλο και περισσότερα «διαμαντάκια» να παίρνουν θέση στον χάρτη του αθλήματος.

Αποκορύφωμα είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε Γερμανία και Ευρώπη με τα χρώματα της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ωστόσο, ένα ακόμη ταλέντο της σκανδιναβικής χώρας είναι έτοιμο να καθηλώσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο λόγος για τον Γιενς Πίτερ Χάουγκε. Ένας 20χρονος εξτρέμ που χρειάστηκε μόλις ένα παιχνίδι για να πείσει την Μίλαν να δαπανήσει το ποσό των πέντε εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Η Νορβηγία τρίβει τα χέρια της που βλέπει τα «σπλάχνα» της να γεννούν τους ποδοσφαιριστές του μέλλοντος και οι «ροσονέρι» φέρνουν στην πλευρά τους, αυτόν που πήγε να τους αποκλείσει από την Ευρώπη. Ο τρίτος ποδοσφαιριστής της «χρυσής» γενιάς των Βίκινγκ μαζί με Χάαλντ και Όντεγκααρντ.

Τα πρώτα του βήματα και απίστευτη εξέλιξη

Ο Γιενς Χάουγκε γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1999 στο Μπόντο της Νορβηγίας. Παρότι αγαπούσε το ποδόσφαιρο, αποφάσισε να κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε σχετικά μεγάλη ηλικία. Συγκεκριμένα, γράφτηκε στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας στα 13 του, λόγω του πατέρα του, ο οποίος ήταν λάτρης του αθλήματος.

Αν και δεν είχε αγωνιστεί ξανά σε ομάδα, το ταλέντο και η ποιότητα που είχε ήταν εμφανή από την πρώτη στιγμή. Οι άνθρωποι της Μπόντο/Γκλίμτ δεν πίστευαν πόσο γρήγορα εξελισσόταν ο Νορβηγός, ο οποίος ανέβαινε ασταμάτητα, τα επίπεδα στις «θυγατρικές» της ομάδας. Ήταν τόσο γρήγορη η ανάπτυξή του σε όλα τα επίπεδα, που έφτασε σημείο να διεκδικεί θέση στην αποστολή της πρώτης ομάδας.

Το ντεμπούτο του και το μοναδικό στατιστικό πριν ενηλικιωθεί

Με την Μπόντο να αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της χώρας, ο Γιενς Χάουγκε είχε αποδείξει ότι διαθέτει όλα τα προσόντα για να βοηθήσει την πρώτη ομάδα. Το ημερολόγιο έγραφε 23 Απριλίου του 2016 όταν ο ταλαντούχος εξτρέμ πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του κόντρα στην Στρόμσγκοντσετ. Ήταν μόλις 16 ετών. Μπορεί να έπαιξε για 12 λεπτά, όμως είχε δείξει ότι όλο το μέλλον του άνηκε.

Μέσα στην σεζόν έπαιρνε όλο και περισσότερες ευκαιρίες και στο τέλος της, μέτρησε συνολικά 24 συμμετοχές και πέντε γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Η συνέχεια, δεν ήταν απλά ανάλογη αλλά και καλύτερη. Στην δεύτερη σεζόν του κατάφερε να κάνει ένα τρομερό στατιστικό και να καταγράψει συνολικά 13 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις σε διάστημα 28 παιχνιδιών. Αξιοσημείωτο δε, είναι ότι στα 21 από αυτά, αγωνίστηκε ως αλλαγή.

Ο δανεισμός που δεν πέτυχε και η καθιέρωση

Το καλοκαίρι του 2018, αποφασίζεται να παραχωρηθεί δανεικός στην Άαλεσουντ. Μία κίνηση που έκανε περισσότερο κακό παρά καλό, τόσο στον ποδοσφαιριστή, όσο και στην ομάδα του. Συγκεκριμένα, ο, 18χρονος τότε εξτρέμ, έκανε μόλις έξι συμμετοχές χωρίς να γκολ ή ασίστ. Το αποτέλεσμα ήταν να επιστρέψει τον Δεκέμβρη της ίδια χρονιάς και να επανενταχθεί στο σύνολο της Μπότο.

Από τότε, δεν αποχώρησε ξανά από τους «κίτρινους» και από παιχνίδι σε παιχνίδι γινόταν όλο και καλύτερος. Το «άστρο» του, ξεχώριζε στο παγωμένο πρωτάθλημα της Νορβηγίας και εκείνος περίμενε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που αναζητούσε. Οι αριθμοί του μαρτυρούσαν το απίστευτο ταλέντο που είχε και όλα έδειχναν ότι η νορβηγική λίγκα δεν θα μπορούσε να καλύψει την αξία του.

Το «βλέμμα» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μίλαν

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε και κύλησε όπως οι προηγούμενες. Ο νεαρός συνέχισε να είναι η βασική μονάδα του νορβηγικού συλλόγου και αποτελούσε μία μόνιμη απειλή για τις αντίπαλες άμυνες. Αν και τις προηγούμενες σεζόν ήταν ο παίκτης που, ή θα μοίραζε ή θα σκόραρε, αυτή η χρονιά είναι ένας συνδυασμός όλων αυτών.

Σε ένα σύνολο 18 αγώνων, βρήκε 14 φορές δίχτυα και μοίρασε 10 ασίστ. Αυτό έφτανε για να κάνει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κοιτάξει έντονα την περίπτωσή του και να παρακολουθεί κάθε του κίνηση. Όμως, όταν ήρθε η ώρα του αγώνα με την Μίλαν, όλα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Η ομάδα του Χάουγκε αντιμετώπιζε τους «ροσονέρι» για τον τρίτο προκριματικό του Europa League. Το τελικό 3-2 υπέρ των Ιταλών δείχνει το πόσο δύσκολα κέρδισαν τους πρωτοπόρους της Νορβηγίας, με το όνομα του 20χρονου άσου να είναι στο επίκεντρο.

Με δική ασίστ προηγήθηκαν οι Σκανδιναβοί και με δικό του τέρμα μείωσαν σε 3-2 και κυνήγησαν μέχρι το τέλος το «θαύμα». Τη διαδικασία που έπρεπε να έχουν ξεκινήσει οι «μπέμπηδες», την ολοκλήρωσε μέσα σε λίγα 24ωρα η Μίλαν.

Ένας «νέος» Χάαλαντ…

Τα πέντε εκατ. ευρώ που δαπάνησε ο ιταλικός σύλλογος μπορεί να μην ακούγονται πολλά για έναν ποδοσφαιριστή που αναμένεται να γίνει ο επόμενος ηγέτης της Νορβηγίας, όμως είναι αρκετά για ένα ποδοσφαιριστή που ξεχώρισε μέσα από ένα… παιχνίδι. Ουσιαστικά, η Μίλαν ήθελε να φέρει στις τάξεις της τον νέο Χάαλαντ, ακόμα και αν στην θέση των εξτρέμ υπάρχουν ήδη αρκετές επιλογές.

View this post on Instagram

The next big 🇳🇴 thing? 👀

A post shared by 433 (@433) on

Ο ρόλος του νεαρού ποδοσφαιριστή, πάντως, δεν είναι να παρακολουθεί τα παιχνίδια από την εξέδρα ή τον πάγκο αλλά να κερδίσει μία θέση στα πλάνα του Πιόλι. Το ταλέντο και η ποιότητά του, μπορούν να εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο μέσα από την δουλειά στην προπόνηση αλλά και τα λεπτά συμμετοχής. Σίγουρα, οι ευκαιρίες που θα πάρει θα είναι λιγοστές, ωστόσο πρέπει να λειτουργήσει, όπως έκανε τόσα χρόνια στην χώρα του. Να τις «αρπάξει» από τα μαλλιά.

Στο τέλος της μέρας, από την μία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε ακόμα ένα ταλέντο από την Σκανδιναβία και από την άλλη, η Μίλαν κινήθηκε με αριστουργηματικό τρόπο για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα (είχε προηγηθεί ο Τονάλι). Όμως, η μεγάλη κερδισμένη είναι η Νορβηγία, η οποία βλέπει ότι το μέλλον κουνάει τη… σημαία της και ο Γιενς Πίτερ Χάουγκε είναι έτοιμος να μπει στο κάδρο των «διαμαντιών» δίπλα στους Έρλινγκ Χάαλαντ και Μάρτιν Όντεγκααρντ. Ένας ακόμα Βίκινγκ που έρχεται να κατακτήσει την Ευρώπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ