Αντρέι Κράμαριτς : Το παράδοξο ενός μεγάλου «killer» (pics & vids)

Αντρέι Κράμαριτς : Το παράδοξο ενός μεγάλου «killer» (pics & vids)

Πραγματικός σκόρερ, που δεν έχει αποφασίσει να κάνει το μεγάλο βήμα. Ο Αντρέι Κράμαριτς έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια της φετινής σεζόν, σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο και to10.gr σας παρουσιάζει τον επιθετικό που είναι ο ορισμός του «killer».

«Ο πατέρας μου με έβαλε στο αμάξι και χωρίς να ξέρω που θα πάμε. Απλώς μου είπε ότι θα δω μόλις φτάσουμε. Έτσι ξεκίνησαν όλα». Αυτή ήταν η ξεχωριστή αρχή για τον ποδοσφαιριστή που έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του στην αρχή της φετινής σεζόν.

Ο Αντρέι Κράμαριτς είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς του ευρωπαϊκού ποδόσφαιρου, παρόλο που στα 29 του χρόνια, δεν έχει κάνει (ακόμα) το επόμενο μεγάλο βήμα στη καριέρα του. Από την «ρήξη» με την αγαπημένη του Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που παραλίγο να του στοιχήσει την καριέρα, στη Λέστερ του «θαύματος» και από εκεί, στην Χοφενχάιμ που έγινε η «Ιθάκη» του.

Η αποδοχή στο «σχολείο» της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Γεννημένος στις 19 Ιουνίου του 1991 στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ο Αντρέι Κράμαριτς έδειξε από πολύ μικρή ηλικία, την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Η θέλησή του για να μπει στον κόσμο του αθλήματος, έκαναν τον πατέρα του να τον στείλει για δοκιμαστικά στις ακαδημίες της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Στα πέντε του χρόνια, ο Κράμαριτς έγινε δεκτός στην μεγαλύτερη ακαδημία της χώρας, με στόχο την κορυφή του κόσμου. Το ταλέντο του φάνηκε από την αρχή και η θέλησή του να ακολουθήσει το σπορ σε όλη την ζωή, του έδινε υπομονή να βελτιώνεται. Μετά από δώδεκα χρόνια παρουσίας σε όλα τα τμήματα υποδομής του κροατικού συλλόγου, ο νεαρός επιθετικός υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Με «προίκα» 450 γκολ (!) αποτελούσε το μεγάλο «αστέρι» των ακαδημιών και το next big thing του συλλόγου. Παρόλο που στη πρώτη του χρονιά πήρε αρκετές ευκαιρίες, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Πραγματοποίησε δύο «φτωχές» σεζόν και αποφασίστηκε να παραχωρηθεί δανεικός.

Ο δανεισμός, το πρόωρο τέλος της καριέρας του και οι αποδείξει με Ριέκα!

Η εκλεκτή, για τον νεαρό φορ, ήταν η Λοκομοτίβ Ζάγκρεμπ. Με μονοετή δανεισμό και χωρίς οψιόν αγοράς, ο Κράμαριτς έπρεπε να αποδείξει πως αξίζει μία θέση στη Ντιναμό. Η εξέλιξή του ήταν απίστευτα γρήγορη και μέσα σε ένα χρόνο, τα νούμερα που κατέγραψε, τον ξεχώρισαν στη χώρα. Μέτρησε 20 γκολ σε διάστημα 45 συμμετοχών σε όλες τις διοργανώσεις, κάνοντας την ομάδα που είχε τα δικαιώματά του, να τον επαναφέρει στις τάξεις της.

Αν και επέστρεψε για να λύσει το πρόβλημα του σκοραρίσματος και να πάρει θέση στο βασικό σχήμα, ο Ζόραν Μάμιτς είχε διαφορετική άποψη. Ο τεχνικός του συλλόγου, μόλις είχε αναλάβει τα ηνία της ομάδας και επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον συμπατριώτη του. Αυτό εξόργισε τον Κροάτη άσο, με αποτέλεσμα να έρθει σε ρήξη τόσο μαζί του, όσο και με την διοίκηση. Μάλιστα, παραλίγο να μπει πρόωρο τέλος μέχρι και στην… καριέρα του αφού ήθελε να υπερασπιστεί το δίκιο του.

Τελικά, κατέληξε να πάρει μεταγραφή ύψους 1,2 εκατ. ευρώ στη Ριέκα. Μάλιστα, όλα αυτά, όχι απλώς δεν του επηρέασαν την ψυχολογία του αλλά τον πείσμωσαν περισσότερο. Αυτό φάνηκε από τα νούμερα που πέτυχε με τα χρώματα της νέας του ομάδας. Μέσα σε μία σεζόν, μέτρησε 30 γκολ (!) σε 41 παραστάσεις ενώ παράλληλα, έδειχνε στον σύλλογο όπου καλλιεργήθηκε ποδοσφαιρικά, τι έχασε.

Τα νούμερα που ζάλισαν τις… «αλεπούδες»

Τη δεύτερη χρονιά του στους «λευκούς», ο, πλέον διεθνής, Κροάτης ήταν ασταμάτητος. Σε κάθε παιχνίδι, ήταν όλο και καλύτερος, αποδεικνύοντας πως η ποιότητα και το ταλέντο του, είναι για κάτι περισσότερο από το εγχώριο πρωτάθλημα. Σε 18 παιχνίδια είχε βρει 21 φορές τα αντίπαλα δίχτυα, κάνοντας τους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης να στραφούν στην περίπτωσή του.

Εκείνη, ωστόσο, που τον έκανε δικό της, ήταν η Λέστερ. Οι «αλεπούδες» αποφάσισαν να σπάσουν ρεκόρ με το ποσό των εννιά εκατ. ευρώ μέσα στον Γενάρη του 2015 και να κάνουν τον νεαρό την πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου. Ο Κράμαριτς έγινε μέλος του «μαγικού» κόσμου της Premier League, την ίδια στιγμή που, παρότι αποχώρησε στα μέσα της χρονιάς, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της χώρας του.

Μέλος του «θαύματος» και η ευλογία ενός δανεισμού

Στο διάστημα που έμεινε στις «αλεπούδες» δεν έπιασε τους αριθμούς που είχε στη χώρα του, καθώς δεν προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα. Ωστόσο, το όνομά του, μπήκε στη λίστα των παικτών που βοήθησαν τη Λέστερ να κάνει ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο αγγλικός σύλλογος κατέκτησε τη Premier League και έγραψε ιστορία στον κόσμο του αθλήματος. Ωστόσο, ο Κροάτης επιθετικός δεν ολοκλήρωσε τη σεζόν στην Αγγλία. Τον Γενάρη εκείνης της χρονιάς, παραχωρήθηκε δανεικός στην Χοφενχάιμ, με την προοπτική να πάρει συμμετοχές και να βρει τον παλιό του εαυτό. Αυτός ο δανεισμός, έμελλε να του αλλάξει ολόκληρη τη καριέρα.

Έπεισε και έμεινε

Μέσα σε έξι μήνες, οι εμφανίσεις του, έπεισαν την Χοφενχάιμ να δαπανήσει 11 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή. Από την πρώτη στιγμή έκανε την διαφορά στον γερμανικό σύλλογο και απογείωσε την επιθετική του γραμμή.

Μέσα σε μία τετραετία, έφτασε τα 78 τέρματα και τις 30 ασίστ σε διάστημα 154 συμμετοχών σε όλες τις διοργανώσεις. Ταυτόχρονα, έγινε ένας από τους πρωταγωνιστές στην άνοδο της ομάδας στον βαθμολογικό πίνακα της Bundesliga. Τα νούμερά του σε κάθε σεζόν, ήταν αξιοθαύμαστα και παρά τις «σειρήνες» εκείνος έμενε πιστός στον σύλλογο.

Φέτος είναι η χρονιά του

Η φετινή χρονιά, έχει ξεκινήσει ονειρικά για τον 29χρονο επιθετικό. Με την Χοφενχάιμ έχει καταφέρει να πανηγυρίσει οκτώ γκολ σε μόλις τέσσερα ματς (!) ενώ βρήκε δίχτυα και στο παιχνίδι της εθνικής Κροατίας, κόντρα στη Σουηδία. Με λίγα λόγια, ο διεθνής φορ έχει σκοράρει σε όλους τους επίσημους αγώνες που έχει αγωνιστεί φέτος. Ορόσημο σε όλα αυτά, όμως, είναι το ματς κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής στην Bundesliga.

Ο ίδιος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης με 4-1, αφού σκόραρε τα δύο τέρματα. Λίγες ώρες μετά, ήρθε η πρόταση των «Βαυαρών» για την απόκτησή του. Το τρομερό του ξεκίνημα και η αυτοπεποίθηση που είχε, μπορούσαν να τον «σπρώξουν» στην ομάδα του Μόναχο. Η αρνητική του απάντηση, όμως, έδειξε ότι ο ίδιος θέλει να υπηρετήσει το συμβόλαιο που έχει και ότι η στιγμή για επόμενο μεγάλο βήμα, δεν έχει έρθει ακόμα.

Ο Κροάτης φορ δεν έχει προκαλέσει τον «θόρυβο» που θα είχαν κάποιοι άλλοι με αυτά τα νούμερα. Τα στατιστικά του είναι εξωπραγματικά, το ταλέντο του αδιαμφησβήτητο και η επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα, άκρως ερωτική. Μπορεί να μην έχει κάνει (ακόμα) το μεγάλο βήμα, όμως ο Αντρέι Κράμαριτς αποτελεί έναν από τους κορυφαίους «killer» της σύγχρονης Κροατίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ