Ντάργουιν Νούνιες : Ο «αετός» της Μπενφίκα που δεν λύγισε… (pics & vids)

Ντάργουιν Νούνιες : Ο «αετός» της Μπενφίκα που δεν λύγισε… (pics & vids)

Από τους τραυματισμούς που δεν τον σταμάτησαν, στην παραδειγματική αγάπη προς τους γονείς του και από εκεί, στο ευρωπαϊκό όνειρο που δεν έχει ταβάνι. Ο Ντάργουιν Νούνιες έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Μπενφίκα, σόκαρε την αγορά του καλοκαιριού και το «10» σας εξηγεί γιατί.

«Είχα σκεφτεί να τα παρατήσω λόγω των τραυματισμών. Η οικογένεια και οι συμπαίκτες μου ήταν εκείνοι που με έπεισαν να συνεχίσω να παλεύω και σήμερα είμαι εδώ γερός και δυνατός για να τους δικαιώσω». Ήταν 17 ετών, όταν αυτές οι σκέψεις είχαν περάσει από το μυαλό του και η πόρτα του χειρουργείου, ήταν πιο συχνή από την είσοδο του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Ο Ντάργουιν Νούνιες έδειξε με τον καλύτερο τρόπο, τι σημαίνει μαχητής. Ο Ουρουγουανός επιθετικός δεν το έβαλε κάτω και είδε τον εαυτό του μέσα λίγους μήνες από την δεύτερη κατηγορία Ισπανίας, να παίζει στους ομίλους του Europa League. Συστήθηκε πέρσι με την Αλμερία, έγραψε ιστορία στην μεταγραφική περίοδο και αποθεώνεται από τους ανθρώπους της Μπενφίκα. Αυτή είναι η σύγχρονη μορφή του Έντινσον Καβάνι.

Ο ρόλος της οικογένειας και οι τραυματισμοί…

Ο Ντάργουιν Νούνιες έδειχνε με κάθε ευκαιρία την ιδιαίτερη αγάπη που είχε στους γονείς του. Γεννημένος στις 24 Ιουνίου του 1999, στο Αρτίγας της Ουρουγουάης, ο νεαρός φορ, κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις τοπικές ομάδες. Μέχρι το 2013, ο μικρός Νούνιες εντυπωσιάζει με το ταλέντο του, στις χαμηλές κατηγορίες της χώρας με διάφορους συλλόγους.

Τα στατιστικά του γίνονται αντιληπτά από τους ανθρώπους της Πενιαρόλ και σε ηλικία 14 ετών, του προτείνουν να ενσωματωθεί στις ακαδημίες του συλλόγου. Εκείνος, χωρίς δεύτερη σκέψη, είπε το «ναι» και το δικό του ποδοσφαιρικό ταξίδι, ξεκινούσε από την ομάδα που βρισκόταν και ο σημερινός αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης, Φεντερίκο Βαλβέρδε.

Το (παραλίγο) πρόωρο τέλος της καριέρας του λόγω τραυματισμών!

Μπορεί το ταλέντο του και η εκτελεστική του ικανότητα σαν επιθετικός, να ήταν αδιαμφισβήτητη, όμως ο Νούνιες δεν είχε την απλή ζωή ενός έφηβου. Ο Ουρουγουανός άσος είχε ταλαιπωρηθεί από δύο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς, πριν καν κλείσει τα 17 του χρόνια.

Συγκεκριμένα, παρόλο που ήταν έτοιμος να ενσωματωθεί στην πρώτη ομάδα της Πενιαρόλ, τραυματίζεται σοβαρά στο γόνατο, περνάει την πόρτα του χειρουργείου και μένει εκτός για έξι μήνες. Στην επιστροφή του, οι άνθρωποι του συλλόγου επιβράβευσαν την δουλειά του και του πρόσφεραν την παρθενική του εμφάνιση με τους άνδρες, τον Νοέμβριο του 2017 κόντρα στη Ρίβερ Πλέιτ.

Ένας ακόμα σοβαρός τραυματισμός, στο ίδιο γόνατο, τον κάνει να μπει εκ νέου σε επέμβαση και να μείνει για μεγάλο διάστημα στα πιτ. Ο ίδιος είχε δείξει, πως θέλει να τα παρατήσει, όμως το περιβάλλον του δεν τον άφησε. Η στήριξη που έλαβε ήταν τεράστια και εκείνος αποφάσισε να μην το βάλει κάτω. Επέστρεψε έτοιμος για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Μπήκε στις προπονήσεις, δούλεψε, πάλεψε και κατάφερε να φορέσει και πάλι την φανέλα της πρώτης ομάδας.

Το όνειρο της Ευρώπης και η κίνηση που… συγκίνησε!

Με απολογισμό τέσσερα τέρματα και μία ασίστ σε συνολικά 22 επίσημους αγώνες, η Αλμέρια του ανοίγει τον δρόμο για την Ευρώπη. Το καλοκαίρι του 2019, ο ισπανικός σύλλογος δαπάνησε επτά εκατ. ευρώ και η καριέρα του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, άρχισε από την δεύτερη κατηγορία Ισπανίας.

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε αίσθηση από την πρώτη στιγμή, ήταν οι δηλώσεις του. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για τα συναισθήματά του, στην συνέντευξη Τύπου, είπε: «Με τα λεφτά από την μεταγραφή, θα μπορώ να αγοράσω ένα σπίτι στους γονείς του στην Αρτίγκα. Θυσιάστηκαν για εμένα και θέλω να τους προσφέρω πίσω. Η μητέρα μου μάζευε μπουκάλια και ο πατέρας μου ήταν στην οικοδομή». Η ωριμότητα άγγιξε την συγκίνηση που είχαν προκαλέσει τα λόγια του, αφήνοντας στην άκρη την μεταγραφή. Η Ευρώπη γνώριζε έναν ποδοσφαιριστή, που ήταν πάνω από όλα άνθρωπος.

Δεν χρειάστηκε ούτε χρόνο… προσαρμογής!

Συνήθως, οι ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα πρωταθλήματα της Λατινικής Αμερικής, χρειάζονται κάποια περίοδο προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Ο Νούνιες, όμως, έδειξε πως δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Από την πρώτη στιγμή έδειξε τι μπορεί να προσφέρει και απέδειξε πως η Ουρουγουάη βρήκε το νέο της φορ.

Μία σεζόν, ήταν αρκετή. Παρά τα εμπόδια λόγω του κορωνοϊού, ο διεθνής επιθετικός ήταν απλά ασταμάτητος χωρίς καμία υπερβολή. Μέτρησε συνολικά 16 γκολ και 4 ασίστ σε 32 παιχνίδια, οδηγώντας τον ισπανικό σύλλογο μέχρι τα μπαράζ ανόδου (όπου είχε σκοράρει το μοναδικό γκολ της ομάδας του στα δύο παιχνίδια, κόντρα στη Χιρόνα). Η συχνότητα του σκοραρίσματος ήταν αξιοζήλευτη και η Αλμερία είχε τον δικό της «killer». Όμως, άπαντες γνώριζαν ότι ένα καλοκαίρι μετά, η αποχώρησή του ήταν δεδομένη.

Η μεταγραφή-ρεκόρ και η πιο περίεργη… επιλογή της καλοκαιρινής περιόδου

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, η Μπενφίκα ήθελε να πραγματοποιήσει μία τεράστια μεταγραφική κίνηση για την κορυφή της επίθεσης. Έφτασε μία «ανάσα» από τον Έντινσον Καβάνι, ψάχτηκε για τον Μαριάνο Ντίαθ της Ρεάλ Μαδρίτης και η κορυφή της λίστας της, περιείχε μερικά πολύ καλά ονόματα. Όμως, οι «αετοί» κατέληξαν σε μία κίνηση που περισσότερο… σόκαρε παρά εντυπωσίασε τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Ο 21χρονος φορ ήταν ο εκλεκτός για τον αριθμό «9», ωστόσο ο πορτογαλικό σύλλογος χρειάστηκε να κάνει… ρεκόρ για να τον αποκτήσει. Συγκεκριμένα, έβγαλε από τα ταμεία του, το ποσό των 24 εκατ. ευρώ (!) και έκανε τον διεθνή άσο, την μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του και την ακριβότερη πώληση στα χρονικά της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας. Μπορεί ο νεαρός να είχε στο παλμάρε μόλις ένα χρόνο παρουσίας στην Ευρώπης, όμως είχε προλάβει να συστηθεί για τα καλά.

Οι «ύμνοι» και η δικαίωση του Ζέσους…

Η επιλογή του Ουρουγουανού ποδοσφαιριστή αποτελεί μία προσωπική κίνηση από τον προπονητή του πορτογαλικού συλλόγου, Ζόρζε Ζέσους. Ο 66χρονος τεχνικός επέστρεψε στους «αετούς» έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας και ο ταλαντούχος φορ ήταν ο εκλεκτός στα μάτια του για την θέση του επιθετικού.

«Ο Νούνιες μπορεί να γίνει η ακριβότερη πώληση στην ιστορία του συλλόγου. Να ξεπεράσει και τον Ζοάο Φέλιξ (126 εκατ. ευρώ). Δίπλα μου θα μάθει πολλά και θα καταλάβουν όλοι πως το ποσό που δαπανήθηκε είναι μικρό μπροστά σε όσα θα προσφέρει», ήταν η ατάκα που έδωσε ύστερα από την επισημοποίηση της μεταγραφής.

Η δικαίωση αποτυπώνεται στα στατιστικά του. Ο Νούνιες, στις πέντε από τις επτά πρώτες αγωνιστικές του πορτογαλικού πρωταθλήματος, έχει συμμετοχή σε γκολ, είτε με τέρμα, είτε με ασίστ. Φυσικά, δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός, πως στην παρθενική του σεζόν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, έχει βγάλει μάτια. Στους ομίλους του Europa League, έχει βρει ήδη τέσσερις φορές τα αντίπαλα δίχτυα σε τρία παιχνίδια και οδηγεί την ομάδα προς την πρόκριση στους «32».

Η εθνική ομάδα και οι ομοιότητες με τον Καβάνι

Εκτός από τον Ζέσους, οι επιδόσεις του 21χρονου άσου, εντυπωσίασαν ακόμα έναν προπονητή. Αυτόν της εθνικής Ουρουγουάης, Όσκαρ Ταμπάρεθ. Ο συμπατριώτης του έμεινε ευχαριστημένος από τα στατιστικά του και τον κάλεσε στην ομάδα ανδρών, έπειτα από 14 παιχνίδια και τέσσερα γκολ με τους Νέους της χώρας. Στο ντεμπούτο του, κόντρα στην εθνική του Περού, κατάφερε να βρει και δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Όπως είναι λογικό, ο Νούνιες θεωρείται το μέλλον της πατρίδας του, καθώς η καριέρα των Λουίς Σουάρες και Έντινσον Καβάνι, φτάνει στην «δύση» τους. Ο επιθετικός της Μπενφίκα, ωστόσο, έχει αρκετές ομοιότητες με τον δεύτερο. Ο τρόπος παιχνιδιού του αλλά και το ρεπερτόριο που έχει ως ποδοσφαιριστής, μοιάζει πολύ στον έμπειρο φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με αποτέλεσμα να έχει το παρατσούκλι ως ο «νέος Καβάνι».

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναφέρουν πως ο διεθνής ποδοσφαιριστής, θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα την καριέρα του, αν δεν υπήρχαν οι σοβαροί τραυματισμοί της αρχής. Ωστόσο, αυτοί είναι που τον έκαναν ακόμα πιο δυνατό και ώριμο, προσφέροντάς του την δυνατότητα να αντιμετωπίζει την κάθε πρόκληση. O Ντάργουιν Νούνιες είναι το «αετός» της Μπενφίκα που δεν έχει μάθει να… λυγίζει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ