Παναθηναϊκός – ΑΕΚ : Τα ντέρμπι που ξεχώρισαν (vids)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ : Τα ντέρμπι που ξεχώρισαν (vids)

Από την επική ανατροπή του Παναθηναϊκού πέρσι, μέχρι την τελευταία νίκη της ΑΕΚ ως φιλοξενούμενη, στο μακρινό 2006. Το αθηναίικό ντέρμπι προσφέρει πάντα έντονες συγκινήσεις.

Για την 24η αγωνιστική της Super League τα βλέμματα πέφτουν στο αθηναϊκό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την ΑΕΚ (19:30) στη Λεωφόρο. Σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ματς για τη μάχη της ευρωπαϊκής εξόδου, με τις δύο ομάδες να τις χωρίζουν τρεις βαθμοί (41-44).

Ένα παιχνίδι που φυσικά δεν θα έχει οπαδούς λόγω της πανδημίας ωστόσο δεν παύει να είναι ένα από τα κλασικά ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου που κατά το παρελθόν έχει προσφέρει σπουδαίες και αξέχαστες στιγμές. Υπήρξαν και φορές που η μεταξύ τους κόντρα είχε φόντο τον τίτλο, άλλες το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League και άλλες όπως τώρα ένα καλύτερο βαθμολογικό πλασάρισμα.

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, ειδικά τα τελευταία χρόνια, οι νίκες έχουν κατά βάση πράσινο χρώμα με την Ένωση να αγνοεί τη νίκη από το 2006. Πάμε να δούμε τα πέντε πιο χαρακτηριστικά μεταξύ τους ντέρμπι την τελευταία 20ετία.

Η απόλυτη ανατροπή και τα τελευταία διπλά της ΑΕΚ

Ενα από τα πιο συναρπαστικά μεταξύ τους ντέρμπι, ήταν αναμφίβολα το περσινό. Η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο αλλά η ομάδα του Γιώργου Δώνη με αντεπίθεση στο τελευταίο 25λεπτο γύρισε το ματς κι έφτασε σε επική νίκη με 3-2.

Για τη σεζόν 2004-5 οι δύο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες στην άδεια και τότε Λεωφόρο σε ένα παιχνίδι που αμφότερες έψαχναν τη νίκη για να μείνουν ζωντανές στη διεκδίκηση του τίτλου. Το τελικό 0-0 δεν άφησε καμία ικανοποιημένη αφού τελικά τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Δύο χρόνια αργότερα, για τη σεζόν 2006-7 η ΑΕΚ έφυγε με νίκη 2-1 ως φιλοξενούμενη από το ΟΑΚΑ κάνοντας την ανατροπή χάρη στα γκολ των Μαντούκα και Δέλλα. Ένα ντέρμπι που έμεινε στην ιστορία και για το γεγονός πως ήταν το τελευταίο μεταξύ των δύο ομάδων που είχε οπαδούς και από τις δύο πλευρές.

Χαρακτηριστικό είναι και στο ντέρμπι για τη σεζόν 2000-1 όπου για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο. Αδιάφορο βαθμολογικό ντέρμπι αφού τα πάντα είχαν κριθεί αλλά αποτελεί την τελευταία νίκη της Ένωσης στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Για τη σεζόν 2010-11 ο πρωταθλητής τότε Παναθηναϊκός που μάχεται με τον Ολυμπιακό για τον τίτλο εκείνης της σεζόν επικρατεί της ΑΕΚ με 3-1 συνεχίζοντας απτόητος την πορεία του. Στα αξιοσημείωτα επίσης το πρώτο γκολ του Κώστα Κατσουράνη κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ