Όταν η Εθνική μας κάνει υπερβάσεις (pics & vids)

Όταν η Εθνική μας κάνει υπερβάσεις (pics & vids)

Η Εθνική Ελλάδος κατάφερε χθες να φύγει από την Ισπανία με έναν σπουδαίο βαθμό και να μείνει όρθια απέναντι στους πανίσχυρους «φούριας ρόχα»! To10.gr σας θυμίζει τις φορές που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φτάνει σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ή του Ευρωπαϊκού!

Με μία παλικαρίσια εμφάνιση στη Γρανάδα, η Εθνική Ελλάδος κατάφερε να μείνει όρθια κόντρα στην Ισπανία του Λουίς Ενρίκε και να ξεκινήσει τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με έναν σπουδαίο βαθμό (1-1). Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, οι ποδοσφαιριστές, τίμησαν το εθνόσημο και κατάφεραν να υποχρεώσουν τους πανίσχυρους Ισπανούς στην πρώτη τους εντός έδρα απώλεια μετά από τρία χρόνια!

Το σύνολο του Τζον Φαν Σιπ άφησε μόλις δύο φορές τους «φούριας ρόχας» να απειλήσουν την εστία. Την ομάδα που πριν από λίγους μήνες διέσυρε με 6-0 την Εθνική Γερμανίας! Ένα αποτέλεσμα που έρχεται να προστεθεί σε μία ιδιαίτερη λίστα. Φυσικά, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η «γαλανόλευκη» έφτασε σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στα προκριματικά. Είτε Παγκοσμίου Κυπέλλου, είτε Ευρωπαϊκού.

Τα τελευταία χρόνια, η Εθνική Ελλάδος συνηθίζει να… δίνει ένα τέτοιο μεγάλο αποτέλεσμα. Ένα από αυτά που δεν ξεχνιούνται ποτέ! Τέτοιο ήταν και το χθεσινό με τους Ισπανούς, των Τιάγκο Αλκαντάρα, Σέρχιο Ράμος, Κόκε και Μοράτα. Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φτάνει σε κάτι παρόμοιο…

Ποιες ήταν οι άλλες μεγάλες εμφανίσεις της Εθνικής στα προκριματικά που έχουν… χαρακτεί στην ιστορία με χρυσά γράμματα; Το 2-2 με τους Άγγλους στο «Όλντ Τράφορντ», το διπλό με τους Ισπανούς, η νίκη-πρόκριση εναντίων της Κροατίας και η τεράστια νίκη στην Πόλη!

Το… μυθικό 2-2 με την Αγγλία στο «Όλντ Τράφορντ»

That David beckham free kick vs Greece 😍 | David beckham, Free kick, Beckham

Ήταν 6 Οκτωβρίου του 2001 όταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ισοφάριζε σε 2-2 την Εθνική μας ομάδα στις καθυστερήσεις και έστελνε την Αγγλία στο Μουντιάλ τρωπαϊκού!ης Ιαπωνίας και της Κορέας. Ήταν όμως και το πρώτο θετικό δείγμα του Ότο Ρεχάγκελ στον ελληνικό πάγκο.

Η Αγγλία υποδέχτηκε την Ελλάδα στο «Θέατρο των Ονείρων» και ήθελε μόνο τη νίκη κόντρα στην αδιάφορη και… ανυπόληπτη τότε Εθνική μας ομάδα ώστε να προκριθεί απευθείας στο Μουντιάλ της Ιαπωνίας και της Κορέας.

Η Ελλάδα πατούσε εξαιρετικά στο χορτάρι και άνοιξε το σκορ στο 36′ όταν ο Άγγελος Χαριστέας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στο 68′ ο Σέρινχαμ έφερε το ματς στα ίσια αλλά η χαρά του δεν κράτησε πολύ καθώς στο επόμενο λεπτό ο Ντέμης Νικολαΐδης μέσα από την περιοχή με σουτ έκανε το 1-2 και έστειλε τους Άγγλους στην κόλαση.

Τελικά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με μια απίθανη εκτέλεση φάουλ, σήμα κατατεθέν του αγγλικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου γενικότερα, έκανε το 2-2 στέλνοντας την χώρα του στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Διπλό με τους Ισπανούς πριν από το… Έπος

Δουλεύαμε μία εβδομάδα για το γκολ!" Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στο Sport-Retro.gr για την αξέχαστη νίκη επί της Ισπανίας - Sport-Retro.gr

Λίγο πριν από το Έπος του 2004, η Εθνική είχε καταφέρει να στείλει το πρώτο της ηχηρό μήνυμα. Απέναντι της η Ισπανία, τον Ιούνιο του 2003. Ένα γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ήταν αρκετό για να δώσει στην Ελλάδα το τεράστιο διπλό κόντρα στη «φούρια ρόχα»!

Ένα αποτέλεσμα που ήταν καθοριστικό για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2004! Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε όλοι μας…

Πρόκριση στην Πόλη!

Τουρκία-Ελλάδα 0-1 | Contra.gr

Την μαθηματική της πρόκριση στα τελικά του Euro 2008 πανηγύρισε στην Πόλη η Ελλάδα το 2007! Τον Οκτώβρη του 2007, σε ένα παιχνίδι για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου του 2008, η Ελλάδα κατάφερε να πάρει μία τεράστια νίκη στην Κωνσταντινούπολη και να πανηγυρίσει την μαθηματική της πρόκριση στο Euro!

Το γκολ του Γιώργου Αμανατίδη στο 79ο λεπτό, χάρισε στην Εθνική Ελλάδος την τεράστια νίκη απέναντι στους Τούρκους, με το σύνολο του Ότο Ρεχάγκελ να επικρατεί με 1-0!

Πρόκριση μέσα στην Ουκρανία

Η Ελλάδα στο Μουντιάλ! | ΣΚΑΪ

Στο 100ο παιχνίδι του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Ελλάδας, η Εθνική ομάδα κατάφερε να πανηγυρίσει τη μαθηματική της πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Η «γαλανόλευκη» επικράτησε με 1-0 μέσα στο Ντόνετσκ με το… χρυσό γκολ να το πατυχαίνει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ύστερα από μαγική πάσα του Σαμαρά!

Τέζα και οι… Κροάτες!

Ελλάδα-Κροατία 2-0, EURO 2012 ερχόμαστε!! - Ηλεία Οικονομία

Σε ένα κατάμεστο Καραϊσκάκη, η Εθνική ομάδα κατάφερε να πάρει ακόμη μία σπουδαία νίκη απέναντι στους Κροάτες με 2-0 για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου του 2012! Μία νίκη με την οποία η Ελλάδα… σφράγισε την πρόκριση της στα τελικά του Euro, με τον Σαμαρά και τον Γκέκα να σκοράρουν τα μεγάλα γκολ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα!

Φύγαμε για Βραζιλία!

Έχοντας το 3-1 του Καραϊσκάκη, η Ελλάδα ταξίδευε στην Ρουμανία με στόχο να κλειδώσει το εισιτήριο για την παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014. Και τα κατάφερε! Με τον Κώστα Μήτρογλου να «πυροβολεί» και πάλι τους Ρουμάνους μέσα στο σπίτι τους, η Ελλάδα πήρε αυτό που ήθελε (1-1) και «σφράγισε» την πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας!

Δευτερόλεπτα πριν από το διπλό μέσα στο Βέλγιο…

Η τελευταία μεγάλη έκπληξη, μέχρι τη χθεσινή απέναντι στους Ισπανούς… Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε κόντρα στα προγνωστικά να μείνει όρθια μέσα στο Βέλγιο και να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Πριν από τέσσερα χρόνια, στις 25 Μαρτίου του 2017, η Εθνική ομάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 αγωνίστηκε στο Βέλγιο σε ένα ματς που έχασε τη νίκη στο 89′.

Η Ελλάδα προηγήθηκε στο 46′ με τον Κώστα Μήτρογλου, έμεινε με δέκα παίκτες στο 65′ λόγω αποβολής του Ταχτσίδη και δέχτηκε την ισοφάριση στο 89′ από τον Λουκάκου. Με την Εθνική να τελειώνει με εννιά λόγω αποβολής και του Τζαβέλλα στις καθυστερήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ