Αυτός είναι ο Λάιτι που παίρνει ο Ολυμπιακός: Η έφεση στο σκοράρισμα, η εμπειρία από Euroleague και ο… Ντάρντεν! (vids)

Αυτός είναι ο Λάιτι που παίρνει ο Ολυμπιακός: Η έφεση στο σκοράρισμα, η εμπειρία από Euroleague και ο… Ντάρντεν! (vids)

Ο Ολυμπιακός φέρεται να τα έχει βρει σε όλα με τον Ντέιβιντ Λάιτι για συμβόλαιο διετούς διάρκειας και to10.gr αναλύει την καριέρα του 33χρονου Αμερικανού γκαρντ. Οι ομάδες που έχει παίξει, οι αγωνιστικές αρετές του, τα κατορθώματά του στα παρκέ σε βίντεο και τα πολλά κοινά με τον... Ντάρντεν!

O Ολυμπιακός μετά την απόκτηση του Τόμας Γουόκαπ, τη δεδομένη συμφωνία με τον Μουσταφά Φολ και την προσθήκη δύο νέων παιδιών (Κάρτερ, Λούντζης), έχει συμφωνήσει σε όλα και με τον Ντέιβιντ Λάιτι. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήθελε έναν γκαρντ με έφεση στο σκοράρισμα και ο 33χρονος Αμερικανός, που πέρσι αγωνίστηκε στη Γαλλία με τη φανέλα της Βιλερμπάν, μοιάζει να είναι η ιδανική περίπτωση για τον Έλληνα τεχνικό, όπως έχετε διαβάσει άλλωστε από to10.gr.

Όλα δείχνουν λοιπόν πως ο Λάιτι θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού τα επόμενα δύο χρόνια. Για να ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών όμως θα πρέπει οι Πειραιώτες να καταβάλουν αποζημίωση στη νυν ομάδα του Αμερικανού, τη Βιλερμπάν (το συμβόλαιό του με τη γαλλική ομάδα λήγει το καλοκαίρι του 2022). Οι δύο ομάδες είναι κοντά σε συμφωνία με το ποσό της μεταγραφής να ανέρχεται πιθανότατα στα 150.000 με 200.000 ευρώ.

Με αφορμή λοιπόν τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Ντέιβιντ Λάιτι στον Ολυμπιακό, to10.gr σας παρουσιάζει τον παίκτη που τόσο πολύ ήθελε στην ομάδα του ο Γιώργος Μπαρτζώκας και που τελικά, όπως όλα δείχνουν, θα τον έχει στη διάθεσή του για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Λάιτι έρχεται για να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στις θέσεις «2» και «3». Επίσης, η μεγάλη εμπειρία του από το επίπεδο της Euroleague σαφώς και είναι πολύ σημαντική. Είναι «δουλευταράς», εργατικός, αθλητικός, προέρχεται από μία πολύ καλή σεζόν με τη Βιλερμπάν, διαθέτει πλουραλισμό στο σκοράρισμά του, ενώ αρκετά αναμένεται να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και το γεγονός πως ο Λάιτι έχει έντονο το στοιχείο του ποσταρίσματος από την περιφέρεια. Αυτοί είναι οι βασικότεροι λόγοι που έχουν κάνει τον Μπαρτζώκα να θέλει διακαώς τον Αμερικανό γκαρντ στο Φάληρο.

Το ευρωπαϊκό βιογραφικό του Λάιτι και τα ταξίδια από την Ιταλία στη Γαλλία και αντίστροφα

Ο Ντέιβιντ Λάιτι γεννήθηκε στις 27 Μαΐου 1988 και τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ τα έκανε στο πανεπιστήμιο του Οχάιο, όπου αγωνίστηκε την πενταετία 2006-11. Το 2011 δεν έγινε draft στο NBA και έτσι αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη, αφού η προοπτική του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου δεν «έκατσε». Η πρώτη του ομάδα στην Ευρώπη ήταν η Καντού, στην οποία παρέμεινε μονάχα για μερικούς μήνες. Στις 8 Ιουλίου του 2011 υπέγραψε διετές συμβόλαιο, αλλά τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους οι δύο πλευρές αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Για το υπόλοιπο της σεζόν ο Λάιτι αγωνίστηκε στην, επίσης ιταλική, Βανόλι Κρεμόνα. Τον Αύγουστο του 2012 όμως έφυγε και από εκεί και πήρε μεταγραφή για τη γαλλική Ναντέρ, στην οποία έπαιξε για τα επόμενα δύο χρόνια. Έως το καλοκαίρι του 2014. Στο μεταξύ, τον Σεπτέμβριο του 2013, ο Λάιτι υπέγραψε στους Ατλάντα Χοκς, αλλά μετά από λίγες μέρες αποχώρησε από την ομάδα με συνέπεια να επιστρέψει στη Ναντέρ.

Τον Ιούνιο του 2014 ο Αμερικανός γκαρντ υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Βιλερμπάν, στην οποία αγωνίστηκε έως το καλοκαίρι του 2016, ενώ τη σεζόν 2016-17 μετακόμισε στην Τρέντο, γυρνώντας μετά από 4 χρόνια ξανά στην Ιταλία. Το διάστημα Φεβρουάριος – Ιούνιος 2017 έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τη Ντιναμό Σάσαρι, προτού γυρίσει στη Βιλερμπάν στην οποία βρίσκεται έως σήμερα. Από τον Ιούνιο του 2017 δηλαδή.

Όπως μπορεί να παρατηρήσει εύκολα κάποιος, η καριέρα του Λάιτι είναι αμιγώς ευρωπαϊκή. Καθώς όλα τα χρόνια αγωνίζεται στη «Γηραιά Ήπειρο». Ενώ οι ομάδες στις οποίες έχει παίξει είναι γαλλικές και ιταλικές. Στη Γαλλία, ωστόσο, έχει πετύχει τα περισσότερα πράγματα. 3 πρωταθλήματα (1 με τη Ναντέρ, 2 με τη Βιλερμπάν), 3 Κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ, ενώ έχει βγει και MVP των τελικών του πρωταθλήματος το 2013. Επίσης έχει συμμετάσχει σε 2 All Star Game. Αμέτρητες οι διακρίσεις και οι τίτλοι στη Γαλλία για τον Λάιτι, ο οποίος στην Ιταλία δεν είχε τις ίδιες επιτυχίες.

Οι ομοιότητες με τον… Ντάρντεν και η ηλικία που δεν πρέπει να ξεγελά

Ο Ντέιβιντ Λάιτι έχει αρκετές ομοιότητες με έναν πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, ο οποίος φόρεσε την «ερυθρόλευκη» φανέλα τη σεζόν 2014-15. Ο λόγος για τον Τρεμέλ Ντάρντεν! Ποιες είναι οι ομοιότητες του αποφοίτου του Οχάιο Στέιτ με τον Ντάρντεν; Πρώτον, η ηλικία τους. Το 2014 ο Ντάρντεν πήγε στον Ολυμπιακό σε ηλικία 32 χρόνων. Ενώ ο Λάιτι σήμερα είναι 33 ετών. Πολλοί απόρησαν και τότε και τώρα για τη μεγάλη ηλικία των δύο παικτών. Ο Ντάρντεν όμως είχε κομβικό και καθοριστικό ρόλο στην εκπληκτική πορεία της ομάδας έως τον τελικό της Euroleague το 2015, όπου ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ. Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, ο Ντάρντεν τότε τα πήγε μια χαρά στον Πειραιά. Μπορεί λοιπόν το όνομα και η ηλικία του Λάιτι να μην προκαλούν ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού, αλλά δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε έναν… Ντάρντεν του 2021!

Ένα άλλο κοινό στοιχείο των δύο παικτών είναι ότι αμφότεροι είναι πολύ αθλητικοί. Βέβαια ο Λάιτι αναμένεται να έχει διαφορετικό ρόλο από ότι ο Ντάρντεν, καθώς ο πρώτος φημίζεται κυρίως για την ευχέρειά του στο σκοράρισμα, ενώ ο δεύτερος έδινε βάση κατά κύριο λόγο στα αμυντικά του καθήκοντα.

Εν κατακλείδι, ο Ντέιβιντ Λάιτι φαίνεται πως έχει όλο το «πακέτο» για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, η οποία έχει ένα συγκεκριμένο ταβάνι όσον αφορά το μπάτζετ που μπορεί να διαθέσει. Είναι… ό,τι πρέπει δηλαδή για τον Θρύλο! Θεωρητικά πάντα, διότι πρακτικά θα φανούν όλα εκεί που πρέπει. Μέσα στο παρκέ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ