Στον Ολυμπιακό δεν κάνουν, στην ΑΕΚ περισσεύουν (vids)

Στον Ολυμπιακό δεν κάνουν, στην ΑΕΚ περισσεύουν (vids)

O Εχσάν Χατζισαφί φαίνεται πως είναι κοντά στην ΑΕΚ και μπαίνει σε μια ιδιαίτερη λίστα που δείχνει τον σχεδιασμό της Ένωσης τα τελευταία χρόνια.

Ο Εχσάν Χατζισαφί είναι σε επαφές με την ΑΕΚ και όπως αναφέρουν δημοσιεύματα είναι αρκετά πιθανό να κλείσει στην Ενωση μέσα τις επόμενες μέρες. Ο 31χρονος Ιρανός μπακ-χαφ εφόσον ολοκληρωθεί το deal θα βρει εκεί και τον καλό του φίλο και πρώην συμπαίκτη του σε εθνική ομάδα, Πανιώνιο, Τράκτορ Σάζι και φυσικά Ολυμπιακό, Καρί Ανσαριφάρντ.

Ο Χατζισαφί θα επιστρέψει έτσι στη χώρα μας, μετά το πέρασμα του από τους ερυθρόλευκους που δεν μπορεί να κριθεί και ως επιτυχημένο, αφού είχε μόλις 7 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ σε 1,5 χρόνο. Ο Ιρανός είναι ακόμη μια περίπτωση που δείχνει τον περίεργο σχεδιασμό που ακολουθεί η Ένωση εδώ και μερικά χρόνια, αφού εκτός από την σεζόν όπου πανηγύρισε το πρωτάθλημα, έχει προχωρήσει σε αρκετές λάθος επιλογές.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο πλάνο και οργάνωση, ειδικά την τελευταία τριετία και αμέσως μετά την κατάκτηση του τίτλου φαίνεται και από τις επιλογές των μεταγραφών. Κάθε χρόνο σχεδόν η ΑΕΚ προχωράει σε μια μεταγραφική κίνηση ποδοσφαιριστή που έφυγε σαν… περίσσευμα από τον Ολυμπιακό.

To10.gr με αφορμή τις συζητήσεις της ΑΕΚ με τον Χατζισαφί, παρουσιάζει τις περιπτώσεις των τελευταίων ετών που δείχνουν ότι η ΑΕΚ κάτι δεν κάνει καλά στον μεταγραφικό της σχεδιασμό. Από τον Γιαννιώτα που πέρασε και δεν ακούμπησε και τον Καρίμ Ανσαριφάρντ που αποτελεί κάτι σαν εξαίρεση, μέχρι και τους Σοϊλέδη και Λαμπρόπουλο που απέκτησε πριν από 7 χρόνια η Ένωση έχει συνηθίσει να παίρνει παίκτες που αποχωρούν ως «αχρείαστοι» από το λιμάνι και να τους ντύνει στα κιτρινόμαυρα.

Οι… ιδιαίτερες περιπτώσεις στη Β’ Εθνική

Η ΑΕΚ από όταν ήταν στη Β’ Εθνική είχε αυτό το συνήθειο των τελευταίων ετών. Να παίρνει ποδοσφαιριστές που δεν είχαν ιδανικό πέρασμα από τον Ολυμπιακό. Οι κινήσεις των Άρη Σοϊλέδη και Βασίλη Λαμπρόπουλου.

O πρώτος έπαιξε στον Ολυμπιακό από το 2007-2011 στον Ολυμπιακό έχοντας μόλις 5 συμμετοχές και ένα πρωτάθλημα, ενώ στην ΑΕΚ αγωνίστηκε δυο χρόνια και είχε 41 ματς, 2 γκολ και 5 ασίστ.

Από την άλλη, ο δεύτερος έμεινε στην Ένωση από το 2014 μέχρι το 2019 και είχε σύνολο 135 συμμετοχές, 5 γκολ και 2 ασίστ. Παράλληλα στέφθηκε και πρωταθλητής. Στον Ολυμπιακό ο Λαμπρόπουλος ήταν σε μικρές ηλικίες και αποχώρησε, ενώ στην ΑΕΚ ήταν σημαντικό γρανάζι, δείγμα και της ποιότητας των επιλογών των δυο ομάδων.

Ο… λίγος Γιαννιώτας

Ο Γιάννης Γιαννιώτας είναι αναμφίβολα η πιο αποτυχημένη κίνηση της διοίκησης ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Αποκτήθηκε μετά το πρωτάθλημα που κατέκτησε η Ένωση για να αντικαταστήσει τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, που πήγε στον Ολυμπιακό.

Όμως η επιλογή της ΑΕΚ δεν έπιασε για την ακρίβεια δεν ικανοποίησε καν. Συνολικά είχε όλες και όλες εκείνη τη σεζόν 13 συμμετοχές χωρίς γκολ και ασίστ, ενώ αποχώρησε το επόμενο καλοκαίρι. Στον Ολυμπιακό έμεινε τρία χρόνια με συνεχόμενους δανεισμούς και μόλις μια συμμετοχή (Σε κύπελλο με τον Πλατανιά), ενώ πήγε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι που έμεινε ελεύθερος από τους ερυθρόλευκους.

Η εξαίρεση Καρίμ και ο Χατζισαφί

O Καρίμ Ανσαριφάρντ είναι ο παίκτης που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την ΑΕΚ στη «δεξαμενή» των ελεύθερων. Η συνήθεια παρέμεινε για την Ένωση με τους ελεύθερους, αλλά τουλάχιστον δεν πήρε έναν παίκτη που έφυγε κακήν κακώς. Ο Ανσαριφάρντ προσέφερε αρκετά στον Ολυμπιακό, αλλά ουσιαστικά και αυτός δεν υπολογιζόταν και αποχώρησε, με τον Πέδρο Μαρτίνς να προτιμάει άλλου στιλ επιθετικούς.

Στον Ολυμπιακό ο Ιρανός κατέκτησε ένα πρωτάθλημα σε 1,5 χρόνο που έμεινε ενεργός (είχε δοθεί και δανεικός) και είχε 48 συμμετοχές, 22 τέρματα και 8 ασίστ. Πέρσι στην ΑΕΚ κατέγραψε συνολικά 47 ματς, είχε 14 γκολ και 1 ασίστ, απέδειξε ότι είναι πολύ ποιοτικός, όμως αυτό δεν αναιρεί ότι από τον Ολυμπιακό έφυγε ως… περισσευούμενος.

Κλείνοντας ο Χατζισαφί που είναι ένα βήμα από την ΑΕΚ δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει θέση στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού, ο οποίος και τον απέκτησε τον Γενάρη του 2018 κι έτσι τον Σεπτέμβρη εκείνης της χρονιάς, αποχώρησε, έχοντας μόλις 7 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ με τα «ερυθρόλευκα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ