Κονέ: Από «εφιάλτης» της Νάπολι, «σπεσιαλίστας» στην ΑΕΚ

Κονέ: Από «εφιάλτης» της Νάπολι, «σπεσιαλίστας» στην ΑΕΚ

Το εγκώμιο του πρώην Έλληνα διεθνή Παναγιώτη Κονέ, έπλεξε η ιταλική ιστοσελίδα Calciopolis, υπερτονίζοντας τις ικανότητές του στο πόστο του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ.

Ο Παναγιώτης Κονέ είναι «back in fashion» και οι Ιταλοί δεν ξεχνούν τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή , και νυν τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ. Οι δυνατότητές του στο νέο πόστο του, δεν περνούν απαρατήρητες, τόσο στο θέμα του προπονητή όσο και στην επιλογή παικτών για την ενίσχυση του ρόστερ των «κιτρινόμαυρων».

Ο νέος κόουτς, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο αμυντικός Αλέξανδρος Πάρρας, αλλά και το «μπαμ» με τον Έλληνα διεθνή Γιώργο Τζαβέλλα, είναι κάποια από τα δείγματα «γραφής» του Κονέ και της δυναμικής του στο διοικητικό κομμάτι της ΑΕΚ.

Επιπλέον, η ανάγκη ανάδειξης ταλέντων είναι πρωταρχικός στόχος για τον ίδιο, καθώς σε κάθε ευκαιρία στα ταξίδια του στην γείτονα χώρα, «λοκάρει» περιπτώσεις ποδοσφαιριστών με προοπτική από τη Σεριε Α, προκειμένου να εμπλουτίσει την δυναμική της ομάδας του, και να επιστρέψει στις παλιές της δόξες.

Ιταλική «αναγέννηση» με αγαπημένο «θύμα» τη Νάπολι

Η συμμετοχή της ΑΕΚ στο Κόνφερενς Λιγκ από τις 22 Ιουλίου είναι μία νέα «πρόκληση» για τον νυν τεχνικό διευθυντή της Ένωσης. Η διοργάνωση είναι κάτι καινούριο για όλους, πόσω μάλλον και για έναν τεχνικό διευθυντή, με εμπειρία στο αγωνιστικό κομμάτι, και το «πάντρεμα» οφείλει να είναι επιτυχές. Για τους Ιταλούς, ο Κονέ αποτελεί έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή και η ΑΕΚ πρέπει να βρει έναν «νέο Κονέ».

Η άφιξή του στη Μπρέσια το 2010 από τον Ηρακλή, και ενώ πριν αγωνιζόταν στην ΑΕΚ, ήταν ένα σημάδι «αναγέννησης» για τον πρώην Έλληνα μέσο, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία με την ιταλική ομάδα με 38 εμφανίσεις, παρόλο που υποβιβάστηκε στην Σέριε Β.

Και ύστερα επήλθε ο δανεισμός. Η μετάβασή του στην Μπολόνια το 2011, ήταν και το «διαβατήριο» του για να μείνει στην πρώτη κατηγορία και να σημειώσει εκπληκτική πορεία στον ιταλικό σύλλογο. Αυτό αποδεικνύεται από τα στατιστικά του, τα οποία  «έγραψαν» 13 γκολ και 3 ασίστ σε 94 εμφανίσεις.

Υποψήφιος για το βραβείο «Πούσκας»

Μάλιστα, οι Ιταλοί με τον ξεχωριστό τρόπο τους πάντα, τόν αποκαλούσαν «εφιάλτη», καθώς τα δύο γκολ του σε Σέριε Α και στο Κύπελλο Ιταλίας, έχουν μείνει ανεξίτηλα στη μνήμη των Ναπολιτάνων.

Το γκολ του απέναντι στη Νάπολι(3-2) το 2012 για το πρωτάθλημα, με ανάποδο ψαλίδι, ήταν και αυτό που έφερε την υποψηφιότητά του για το βραβείο Πούσκας. Επιπλέον, έπαιξε για ομάδες Φιορεντίνα, Ουντινέζε, Γράνάδα, αλλά και στη μακρινή Αυστραλία για λογαριασμό της Γουέστερν, στις οποίες εντυπωσίασε. Στη Γουέστερν δε, βρήκε τον  Αλεσάντρο «Αλίνο»Ντιαμάντι, έναν εξίσου έμπειρο μέσο, με μεγάλη ποδοσφαιρική αξία.

Στην ΑΕΚ κάνει μία νέα αρχή, διαφορετική από το αγωνιστικό κομμάτι στο οποίο έχει συνηθίσει ο ίδιος, αλλά και οι οπαδοί των ομάδων που έχει περάσει. Στο νέο του πόστο είναι busy και σίγουρα αν τον βρει κανείς στην Ιταλία, θα έχει σίγουρα κάποιο «colpo grosso» κατά νου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ