Όταν ο Σακίλ Ο’Νιλ άλλαζε την ιστορία των Μαϊάμι Χιτ (pics & vids)

Όταν ο Σακίλ Ο’Νιλ άλλαζε την ιστορία των Μαϊάμι Χιτ (pics & vids)

Στις 14 Ιουλίου του 2004, ο Σακίλ Ο'Νιλ άλλαζε την ιστορία των Χιτ και τις ισορροπίες στο NBA μετακομίζοντας από το Λος Άντζελες στο Μαϊάμι.

Το ημερολόγιο έγραφε 14 Ιουλίου του 2004 όταν ο Σακίλ Ο’Νιλ άφηνε τους Λος Άντζελες Λέικερς για λογαριασμό των Μαϊάμι Χιτ σε μία από τις πιο καθοριστικές ανταλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στο NBA τον 21ο αιώνα.

Έπειτα από μία 8ετία γεμάτη πρωταθλήματα, χαρές και συγκινήσεις, ο «Σακ» αποφασίζει να φύγει από τους Λέικερς και από το πλευρό του Κόμπι Μπράιαντ. Ήταν ευρέως γνωστό πως παρά την κυριαρχία τους με την φανέλα του μωβ και χρυσού χρώματος, οι δύο σταρ ποτέ δεν μπόρεσαν να συνυπάρξουν αρμονικά εντός του παρκέ με τις αντιπαραθέσεις μεταξύ τους να ήταν πολλές και έντονες κατά το πέρασμα των χρόνων. Εν τέλει, το διαζύγιο ήρθε το 2004 μετά την παταγώδη αποτυχία των «Λιμνανθρώπων» να κατακτήσουν το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν κόντρα στους Ντιτρόιτ Πίστονς κι ενώ η ομάδα απαρτιζόταν από τους Μπράιαντ, Σακίλ, Καρλ Μαλόουν και Γκάρι Πέιτον.

Los Angeles Lakers Kobe Bryant, Shaquille O'Neal named most difficult to defend

Έτσι, όντας «διψασμένος» για νέες παραστάσεις, ο Ο’Νιλ υπέγραψε στους Μαϊάμι Χιτ με τους Λέικερς να αποκτούν ως αντάλλαγμα αυτού του trade, τους Λαμάρ Όντομ, Κάρον Μπάτλερ, Μπράιαν Γκραντ και ένα μελλοντικό pick (Τζόρνταν Φάρμαρ το 2006). Ο 32χρονος, τότε, ψηλός ένωσε τις δυνάμεις του με τον νεαρό, αλλά έτοιμο να εκτοξευθεί, Ντουέιν Γουέιντ και υποσχέθηκε στους φίλους της ομάδας πως θα φέρει το franchise στην κορυφή της λίγκας.

This Date in NBA History (July 14): Miami Heat acquire Shaquille O'Neal from Los Angeles Lakers in 2004 and more | NBA.com Australia | The official site of the NBA

Όπως και έγινε. Ο Ο’Νιλ συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου οι Χιτ όχι μόνο να μετατραπούν σε ανταγωνιστή πρωταθλητισμού αλλά μόλις στη δεύτερή του χρονιά, να στεφθούν πρωταθλητές NBA! Με 20 πόντους, 9.2 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ, 1.8 μπλοκ και 60% στα σουτ εντός πεδιάς ανά 30.6 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο, ο Σακίλ βοήθησε στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην Ανατολική Περιφέρεια με ρεκόρ κανονικής περιόδου 52-30, μόνο κάτω από τους Πίστονς.

Shaquille O'Neal Had To Get A New Haircut After Losing Bet To Dwyane Wade

Στα Playoffs της σεζόν 2005-06, ο ύψους 2.16μ., σέντερ αρίθμησε 18.4 πόντους, 9.8 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ, 1.5 μπλοκ και 61.2% στα σουτ σε 33 λεπτά ανά ματς, όντας ο ιδανικός συμπαραστάτης του Ντουέιν Γουέιντ προκειμένου ο «Flash» να αναδειχθεί  MVP των τελικών και οι Χιτ να κατακτήσουν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους επικρατώντας των Ντάλας Μάβερικς του Ντιρκ Νοβίτσκι με 4-2 στους τελικούς.

Dwyane Wade Posts Endearing Message to Shaquille O'Neal on His Birthday - Heat Nation

Ο «Diesel» έμεινε στο Μαϊάμι μέχρι το 2008 και παρόλο που οι τελευταίες δύο χρονιές του ήταν άσχημες λόγω τραυματισμών και λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του, κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στην ιστορία της ομάδας και τον Δεκέμβριο του 2016, έλαβε την ύψιστη τιμή που μπορεί να λάβει ένας παίκτης από ομάδα NBA αφού οι Χιτ απέσυραν τη φανέλα με το «32» ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τα όσα προσέφερε ο Σακίλ Ο’Νιλ στην ομάδα της Φλόριντα.

To the rafters: Heat retire Shaq's No. 32 jersey | NBA.com

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ