Το «Έμιρεϊτς» έχει γενέθλια και οι φίλοι της Άρσεναλ θυμήθηκαν τον Φόρτούνη

Το «Έμιρεϊτς» έχει γενέθλια και οι φίλοι της Άρσεναλ θυμήθηκαν τον Φόρτούνη

Σαν σήμερα πριν από δεκαπέντε χρόνια άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του το «Έμιρεϊτς» για τους οπαδούς της Άρσεναλ, για να αποχαιρετήσουν τον θρύλο του συλλόγου Ντένις Νικολάας Μπέργκαμπ.

Στις 22 Ιουλίου του 2006 πριν από 15 χρόνια άνοιξε τις πύλες του το Εμιρέιτς Στέιντιουμ για το κοινό της Άρσεναλ, για τον αποχαιρετισμό του θρύλου της Άρσεναλ  Ντένις Νικολάας Μπέργκαμπ.

Η μετάβαση από το  Χάιμπουρι στο πιο σύγχρονο και επιβλητικό Εμιρέιτς Στέιντιουμ ήταν κάτι που χρειαζόταν για μια ομάδα σαν την Άρσεναλ που αγωνίζεται στις κορυφαίες διοργανώσεις.

Σίγουρα το Χάιμπουρι αποτελεί την ιστορική έδρα της Άρσεναλ, ωστόσο στο νέο γήπεδο της έχουν συμβεί πολλές αξέχαστες στιγμές, με αγώνες που έχουν μείνει στην ιστορία και με μοναδικά γκολ.

Σε αυτά τα 15 χρόνια στο Εμιρέιτς έχουν δοθεί απίστευτες «παραστάσεις» μπροστά στο κοινό της Άρσεναλ από τους ποδοσφαιριστές, που θα ζήλευαν πολλοί αντίπαλοι οπαδοί.

Ο Μικέλ Αρτέτα θέλει την νέα χρονιά να παρουσιάσει ένα ακόμα καλύτερο σύνολο, καθώς φέτος ήταν μια απογοητευτική σεζόν για τους κανονιέρηδες, καθώς πέτυχαν μόλις 24 γκολ στην έδρας τους, που είναι η χειρότερη συγκομιδή τους από την σεζόν 1973-1974.

Με τους οπαδούς να επιστρέφουν στο γήπεδο για την 16η σεζόν λειτουργίας του γηπέδου η Άρσεναλ στον πρώτο εντός έδρας αγώνα υποδέχονται την πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι.

Σε ερώτηση για το ποια είναι η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή στο Εμιρέιτς ένας οπαδός της Άρσεναλ απάντησε.

Η χειρότερη στιγμή ήταν όταν ο Φορτούνης είδε τον Οσπίνα σε λάθος θέση και πέτυχε γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν το Σεπτέμβρη του 2015 για τους ομίλους του Champions League και ήταν ένα από τα καλύτερα γκολ των ομίλων της συγκεκριμένης χρονιάς.

Μάλιστα Ολυμπιακός και Άρσεναλ έχει βρεθεί πολλές φορές αντίπαλοι στις μεγάλες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις είτε στην φάση των είτε σε νοκ αουτ παιχνίδια. Τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες ήταν τον Μάρτη του 2021 για την φάση των «16» του Europa League με τον Ολυμπιακό να φεύγει με το διπλό, ωστόσο η Άρσεναλ να παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Αντίθετα η καλύτερη στιγμή ήταν η νίκη απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου με 2-0. Το παιχνίδι και αυτό ήταν για την φάση των ομίλων του Champions League της σεζόν 2015-2016. Σκόρερ για τους κανονιέρηδες ήταν οι Ζιρού και Εζίλ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ