Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Κόκκινοι διάβολοι» πολλών «καρατίων»

Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Κόκκινοι διάβολοι» πολλών «καρατίων»

Με την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Τζέιντον Σάντσο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μαζί με τους Μαγκουάιρ και Μπισάκα, ξεχωρίζει, καθώς έχει τους πιο ακριβοπληρωμένους Άγγλους παίκτες.

«Νέα εποχή» για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία συνεχίζει να κάνει την «έκπληξη» στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Πολλά νέα και όχι μόνο, ωστόσο «ακριβοπληρωμένα» πρόσωπα, θα συνεχίσουν τις εμφανίσεις τους και αυτή τη σεζόν.

Ο αρχηγός Χάρι Μαγκουάιρ, ο Άαρον Γουαν Μπισάκα καθώς και το πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα των «κόκκινων διαβόλων», Τζέιντον Σάντσο, έχουν δημιουργήσει «πονοκέφαλο» στο Νησί, κυρίως με τα ποσά, τα οποία «κουβαλάνε» στις πλάτες τους.

Οι εν λόγω ποδοσφαιριστές αποτελούν τους πιο ακριβοπληρωμένους Άγγλους παίκτες, ο καθένας φυσικά για την θέση την οποία καλύπτει.

Συνολικά, Μαγκουάιρ, Μπισάκα και Σάντσο κοστολογούνται στα 190 εκατομμύρια ευρώ. Ένας αριθμός που σίγουρα προκαλεί «πονοκέφαλο». Η περσινή χρονιά για την Γιουνάιτεντ δεν ήταν πετυχημένη από πλευράς τίτλων, μιας και κατέλαβε την δεύτερη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ και ήταν φιναλίστ του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο, πολλοί από τους παίκτες της ανέδειξαν την κλάση τους και ξεχώρισαν.

Αυτή η εξέλιξη, δημιουργεί αυτόματα, μία έξτρα ευθύνη τόσο για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και για τον ίδιο τον προπονητή της, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Οι προσθήκη του Σάντσο- ως τον διακαή πόθο των «κόκκινων διαβόλων» από πέρυσι- έρχεται για να προσθέσει στοιχεία, τα οποία έλειπαν και στο τέλος..κόστισαν.

«Prince» Χάρι, η επιστροφή του «ασώτου»

Ο Χάρι Μαγκουάιρ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος Άγγλος κεντρικός αμυντικός αυτή τη στιγμή στο Νησί, και το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις των Μπισάκα ως δεξί μπακ του νεοαποκτηθέντα Σάντσο στην μεσαία γραμμή και επίθεση. Και οι τρεις παίκτες, πραγματοποίησαν αξιόλογες εμφανίσεις την προηγούμενη σεζόν, με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Ντόρτμουντ αντίστοιχα.

Ο Χάρι Μαγκουάιρ, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος Άγγλος αμυντικός , ο οποίος κοστολογείται στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Αν και στην αρχή της σεζόν, δεν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση τόσο αυτός όσο και η ομάδα του, με 3 νίκες και 1 ισοπαλία στα πρώτα έξι παιχνίδια της, όσο περνούσε ο καιρός, εξελισσόταν με γοργούς ρυθμούς.

Από το καλοκαίρι του2019 που μετεγράφη στην Γιουνάιτεντ έχει πραγματοποιήσει 107 εμφανίσεις και έχει βάλει 5 γκολ ( και 5 ασίστ).

Ο Μαγκουάιρ, απασχόλησε και τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, ωστόσο στο τέλος «μίλησε η καρδιά». Με το deal της απόκτησής του από τη Λέστερ να είναι στα 87 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και το τηλεφώνημα του Πεπ Γκουαρδιόλα, προκειμένου να επιλέξει την Σίτι, για τον Μαγκουάιρ, υπήρχε ένας και μόνο προορισμός: «η ομάδα της καρδιάς του».

Μάλιστα σε διαδικτυακή εκπομπή του Γκάρι Νέβιλ, ο Μαγκουάιρ είχε αποκαλύψει το παρασκήνιο σχετικά με την τελική απόφασή του να ντυθεί στα «κόκκινα».

«Ενδιαφέρονταν και οι δύο, μίλησα και με την Σίτι και με την Γιουνάιτεντ. Εγώ έχω μεγαλώσει βλέποντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χωρίς να θέλω να προσβάλλω την Μάντσεστερ Σίτι, οπότε η καρδιά μου είναι σε αυτό το σύλλογο», είχε πει ο διεθνής αμυντικός.

Συμπλήρωσε, αναφέροντας την συζήτηση με τον Γκουαρδιόλα. «Μίλησα με τον Πεπ και φυσικά βλέπω το ποδόσφαιρο που παίζουν και τί έχει κάνει για το σύλλογο. Έχω μεγάλο σεβασμό προς το πρόσωπό του και την προσφορά του στο ποδόσφαιρο, όμως η καρδιά μου είχε επιλέξει».

Από επιθετικός , δεξί μπακ από «σπόντα»

Ο 23χρονος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άαρον Γουαν Μπισάκα, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος Άγγλος μπακ στο Νησί. Η αξία του είναι 40 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί το μεγάλο «στοίχημα» του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Η ιστορία του Μπισάκα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο τότε γυμναστής της πρώτης ομάδας της Κρίστας Πάλας Κέβιν Κιν, κάλεσε παίκτες της U-23 της Κρίσταλ Πάλας, προκειμένου να συμπληρώσει ένα «οικογενειακό διπλό». Ο τραυματισμός του βασικού μπακ της U-23, δίνει την ευκαιρία στον «άσημο» Άαρον να κάνει το ντεμπούτο του και να λάμψει.

Ο «μικρός» μπαίνει φανερά στο κλίμα της ομάδας με αποτέλεσμα να «εξαφανίσει» το πρώην εξτρέμ της Γιουνάιτεντ, Ζαχά. «Θυμάμαι τον Βιλφ να είναι πραγματικά απογοητευμένος», είχε δηλώσει τότε ο Κιν, και συμπλήρωσε λέγοντας πως, «Δεν είχε συνηθίσει εμφανίζεται ξαφνικά ένα μικρό παιδί στην προπόνηση και να μην μπορεί να το περάσει».

Ο ιδρυτής της Τζούνιορ Ελίτ, Κόλιν Ομογκμπέχιν, στην οποία είχε γραφτεί ο Μπισάκα με τον αδερφό του, έλεγε πως ο νεαρός παίκτης είχε ως φυσική θέση την  επίθεση, και υποστήριζε πως ήταν μεγάλο ταλέντο που πάντα δούλευε σκληρά.

Αν και στην εφηβεία του ήταν «κακό παιδί», το οικογενειακό του υπόβαθρο, και συγκεκριμένα ο πατέρας του, λειτούργησαν με τέτοιο τρόπο ώστε να καταφέρει να ξεφύγει από τις κακές επιρροές του νότιου Λονδίνου.

A «Rocket» in Manchester

Ο νεοαποκτηθείς από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, Τζείντον Σάντσο, αποτελούσε αναμφίβολα τον «διακαή πόθο» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με το deal να ολοκληρώνεται φέτος εν τέλει, ο 21χρονος μεσοεπιθετικός κοστολογείται στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Σάντσο είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος Άγγλος μέσος, τόσο στη Γιουνάιτεντ όσο και στην Αγγλία. Μάλιστα, εκτός αυτού, είναι και έως τώρα ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο ρόστερ της, ενώ ακολουθεί ο Πολ Πογκμπά, που η αξία του ανέρχεται σtα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Η αποχώρησή του από την Βεστφαλία ενεργοποίησε το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων, μεταξύ των οποίων Ρεάλ Μαδρίτης  και Μπαρτσελόνα, ωστόσο η Γιουνάιτεντ επέμεινε και τελικά «πήρε αυτό που ήθελε». Τελικά, η μεταγραφή πραγματοποιήθηκε ένα χρόνο αργότερα, με την Ντόρτμουντ να λαμβάνει περί τα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Ο «Rocket» της Μάντσεστερ, μιας και είναι το παρατσούκλι του διεθνούς ποδοσφαιριστή, ξεκίνησε την καριέρα του στην ηλικία των 7 ετών στη Γουότφορντ, και γρήγορα το ταλέντο του έγινε αντιληπτό από τις μεγάλες ομάδες του Νησιού.

To wonderkid της Σίτι με την εξαιρετική δημιουργικότητα και φαντασία στον τρόπο ανάπτυξης παιχνιδιού, μετακόμισε προς Γερμανία για λογαριασμό της Ντόρτμουντ, ευελπιστώντας να μοιάσει στο είδωλό του, Ροναλντίνιο.

Στην γερμανική ομάδα, έπαθε «μετάλλαξη», καθώς αγωνίστηκε σε 137 παιχνίδια με την φανέλα με το νούμερο «7», έβαλε 50 γκολ και μοίρασε 64 ασίστ.

Η σεζόν 2021-2022 προβλέπεται άκρως ενδιαφέρουσα στην Πρέμιερ Λιγκ, όπως και για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που κατέχει κάποιους από τους  πιο ακριβοπληρωμένους Άγγλους στο ρόστερ της για τις σημαντικές βασικές θέσεις. Το μόνο που μένει είναι να ξεκινήσει η αγωνιστική δράση προκειμένου να φανεί πόσα καράτια είναι ο «χρυσός» της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ