Τι κάνει ο Ολυμπιακός όταν ξεκινάει με νίκη στους ομίλους (vids)

Τι κάνει ο Ολυμπιακός όταν ξεκινάει με νίκη στους ομίλους (vids)

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 την Αντβέρπ χάρη στην γκολάρα του Ρέαμπτσιουκ και to10.gr παρουσιάζει τι κάνουν οι ερυθρόλευκοι όταν ξεκινούν με τρίποντο σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στον όμιλο του Europa League, επικρατώντας με 2-1 της Αντβέρπ στο Καραϊσκάκη και ανέβηκε από την πρώτη αγωνιστική στην κορυφή, εκμεταλλευόμενος και την ισοπαλία στο Αϊντραχτ – Φενέρμπαχτσε (1-1). Οι ερυθρόλευκοι λυτρώθηκαν από το πανέμορφο γκολ του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ και πήραν ένα κομβικό τρίποντο για την οικονομία του ομίλου, ενώ έφτασαν τις 7 νίκες σε πρεμιέρα ευρωπαϊκού ομίλου σε 24 ματς.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πλέον θα πάει με άλλον αέρα στην Πόλη για το ματς της δεύτερης αγωνιστικής με τη Φενέρ, με τον Πορτογάλο να παραμένει αήττητος σε πρεμιέρα στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έχει και την παράδοση με το μέρος του, αφού συνήθως όταν ξεκινάει με νίκη στην Ευρώπη (σε όμιλο είτε του Champions League, είτε του Europa League) προκρίνεται στα νοκ-άουτ και αγωνίζεται και μετά τον Γενάρη.

To10.gr με αφορμή το πολύ σημαντικό τρίποντο επί της βελγικής ομάδας χθες το βράδυ στο Καραϊσκάκη θυμάται τις προηγούμενες έξι φορές που οι Πειραιώτες ξεκίνησαν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι με νίκη. Απο το 1997 και την τεράστια νίκη επί της Πόρτο στο ΟΑΚΑ με το απίστευτο τέρμα του Στέλιου Γιαννακόπουλου μέχρι και την περσινή νίκη στις καθυστερήσεις με 1-0 επί της Μαρσέιγ με το γκολ του Χασάν, ο Ολυμπιακός μετράει συνολικά 4 προκρίσεις και 2 αποκλεισμός όταν αρχίζει με τρίποντο.

Οι μοναδικοί αποκλεισμοί ήρθαν το 1997 όταν παρότι κέρδισε τους «Δράκους» τερμάτισε τρίτος σε όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόζενμποργκ και Πόρτο έχοντας 5 βαθμούς (τότε ο τρίτος δεν προκρινόταν στο UEFA) και το 2002 όταν συνέτριψε στην πρεμιέρα στη Ριζούπολη τη Λεβερκούζεν με 6-2, αλλά βγήκε τέταρτος με 4 βαθμούς σε όμιλο με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τους Γερμανούς και τη Μακάμπι Χάιφα.

Η σπουδαία πρόκριση το 2009 και η Ατλέτικο

Τη σεζόν 2009-10 οι ερυθρόλευκοι είχαν πανηγυρίσει τη νίκη στην πρεμιέρα στο φαληρικό γήπεδο επί της Άλκμααρ με 1-0 και εντέλει πήραν μια σπουδαία πρόκριση στους «16» του Champions League ως δεύτεροι (10 βαθμούς) σε έναν όμιλο με Άρσεναλ (13 βαθμούς), Σταντάρ Λιέγης (5 βαθμούς) και τους Ολλανδούς (4 βαθμούς).

Πέντε χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα τη σεζόν 2014-15 ο Ολυμπιακός υποδεχόταν την Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε που την περασμένη χρονιά είχε φτάσει στον τελικό του Champions League και είχε κατακτήσει τον τίτλο στη La Liga και με μια «καρυδάτη» εμφάνιση είχε νικήσει με 3-2 στην πρεμιέρα. Οι ερυθρόλευκοι είχαν εξαιρετική παρουσία εκείνο το βράδυ όπως και γενικότερα στον όμιλο με τον Μίτσελ στον πάγκο τους και προκρίθηκαν ως τρίτοι από όμιλο με Γιουβέντους, ροχιμπλάνκος και Μάλμε με 9 βαθμούς και νίκες κόντρα και στους τρεις στο Καραϊσκάκη.

Ο Καμπιάσο, η Γιουνγκ Μπόις και το «χρυσό» γκολ του Χασάν

Ο Ολυμπιακός δυο χρόνια μετά τη μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο αγωνιζόταν στους ομίλους του Europa League και στο πρώτο ματς της χρονιάς ταξίδευε στην Ελβετία για να αγωνιστεί με τη Γιουνγκ Μπόις. Οι Πειραιώτες ήθελαν μόνο νίκη για να ξεκινήσουν με το δεξί σε έναν όμιλο που εκτός από τους Ελβετούς είχε και τους ΑΠΟΕΛ και Αστάνα.

Το γκολ του Εστέμπαν Καμπιάσο έφερε το σπουδαίο διπλό (1-0) για τους ερυθρόλευκους, που είχε τεράστια σημασία, αφού ήταν κι αυτό που τελικά έδωσε την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης μέσω της δεύτερης θέσης με 8 βαθμούς και σε ισοβαθμία μάλιστα με τη Γιουνγκ Μπόις.

Τελευταία πρεμιέρα του Ολυμπιακού, πέραν της φετινής επί της Αντβέρπ ήρθε πέρσι στο ίδιο γήπεδο για τους ομίλους του Champions League. Τέτοιες μέρες λοιπόν πριν από έναν χρόνο οι πρωταθλητές Ελλάδας υποδεχόντουσαν τη Μαρσέιγ και ο Αχμέντ Χασάν, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς με τους Μασσαλούς, λύτρωσε την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς και στο φινάλε πέτυχε ένα «χρυσό» γκολ που έδωσε ένα πολύτιμο τρίποντο με 1-0.

Αυτή η νίκη είναι που έδωσε στον Ολυμπιακό και την πρόκριση μέσω της τρίτης θέσης στους «32» του Europa League πέρσι, αφού στην ισοβαθμία λόγω των γκολ υπερείχαν των Γάλλων (είχαν χάσει την πέμπτη αγωνιστική με 2-1 στο Βελοντρόμ). Εκτός από τη Μαρσέιγ που ο Ολυμπιακός την άφησε τέταρτη, στον όμιλο ήταν και η Μάντσεστερ Σίτι αλλά και η Πόρτο που προκρίθηκαν στους «16» του Champions League.

1997
Champions League
Ολυμπιακός-Πόρτο 1-0
Τρίτη θέση και αποκλεισμός

2002
Champions League
Ολυμπιακός-Λεβερκούζεν 6-2
Τέταρτη θέση και αποκλεισμός

2009
Champions League
Ολυμπιακός-Άλκμααρ 1-0
Δεύτερη θέση και πρόκριση στους «16»

2014
Champions League
Ολυμπιακός-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2
Τρίτη θέση και πρόκριση στους «32» του Europa League

2016
Europa League
Γιουνγκ Μπόις – Ολυμπιακός 0-1
Δεύτερη θέση και πρόκριση στους «32»

2020
Champions League
Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 1-0
Τρίτη θέση και πρόκριση στους «32» του Europa League)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ