ΠΑΟΚ – Της έχει πάρει τον αέρα… (vids)

ΠΑΟΚ – Της έχει πάρει τον αέρα… (vids)

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ ωστόσο έχει όπλο του τη θετική παράδοση των τελευταίων ετών με πολλές και μεγάλες νίκες επί των «κιτρινόμαυρων».

Η σεζόν δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ όσον αφορά τις εντός των τειχών υποχρεώσεις του. Η ήττα-σοκ από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα για την πρεμιέρα αύξησε την πίεση με το καλημέρα ωστόσο τα δύο σημαντικά διπλά σε Τρίπολη και Αγρίνιο έβαλαν κατά κάποιον τρόπο τα πράγματα στη θέση τους για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Και τώρα, ΑΕΚ.

Η ώρα για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν έφτασε και οι «ασπρόμαυροι» θέλουν όσο τίποτα τη νίκη για βαθμολογικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σε αγωνιστικό επίπεδο ο ΠΑΟΚ δεν πείθει ακόμα με τις εμφανίσεις του, παρά τις δύο κολλητές νίκες που έκανε, αλλά απέναντι στην Ένωση έχει σύμμαχο και την παράδοση των τελευταίων ετών. Πολλές και σημαντικές νίκες κόντρα στους «κιτρινόμαυρους», από τους οποίους φαίνεται πως έχουν πάρει τον αέρα για τα καλά.

Οι τέσσερις νίκες σε 1,5 μήνα

Η περσινή σεζόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως και κάκιστη για τον ΠΑΟΚ μέχρι την άνοιξη. Τότε που η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της και να παίρνει νίκες σε ντέρμπι, με αποκορύφωμα αυτή στον τελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, που έδωσε και το τρόπαιο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ενδιάμεσα είχαν μεσολαβήσει βέβαια τέσσερις κολλητές νίκες του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ για πλέι οφ και Κύπελλο σε διάστημα 1,5 μήνα.

Πρώτα ήταν το 3-1 στην πρεμιέρα των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ να συνδυάζει μια καλή εμφάνιση με νίκη, για να ακολουθήσουν δύο νίκες στο Κύπελλο. Πρώτα στο ΟΑΚΑ (0-1) χάρη στο buzzer beater του Μουργκ στις καθυστερήσεις και μετά το 2-1 στην Τούμπα όταν ο ΠΑΟΚ γύρισε στα τελευταία λεπτά το ματς και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τον τελικό. Το καρέ έκλεισε με το διπλό (1-2) στο ΟΑΚΑ για τα πλέι οφ, στην πιο εύκολη ίσως από τις τέσσερις επικρατήσεις των «ασπρόμαυρων» επί της ΑΕΚ.

Οι εννιά σερί νίκες σε επτά χρόνια

Ένα άλλο τρομερό σερί του ΠΑΟΚ ξεκίνησε από τη σεζόν 2009-10 και αφορούσε παιχνίδια πρωταθλήματος αλλά και πλέι οφ. Μέχρι το 2017 και ένα διπλό της ΑΕΚ (0-1) για τα πλέι οφ, οι «ασπρόμαυροι» μετρούσαν εννιά σερί νίκες επί της αντιπάλου τους, επίτευγμα που δεν είχαν πετύχει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Ενδιάμεσα βέβαια είχαν μεσολαβήσει τα δύο χρόνια που η Ένωση δεν έπαιζε στη Super League.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της επταετίας:

16 Μαΐου 2010: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0

13 Νοεμβρίου 2010: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1

18 Μαΐου 2011: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1

25 Σεπτεμβρίου 2011: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-0

2 Μαΐου 2012: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0

20 Οκτωβρίου 2012: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0

23 Σεπτεμβρίου 2015: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1

11 Μαιου 2016: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1

30 Οκτωβρίου 2016: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0

Οι τρεις σερί τελικοί

Σημαντικότερα από όλα τα επιτεύγματα του ΠΑΟΚ αυτά τα χρόνια, είναι φυσικά τα τρία σερί Κύπελλα που κατέκτησε κόντρα στην ΑΕΚ. Η αρχή έγινε τον Μάιο του 2017 όταν στον επεισοδιακό – απ’ όλες τις απόψεις – τελικό του Βόλου ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ και σήκωσε την κούπα, για πρώτη φορά μετά από 14 ολόκληρα χρόνια.

Την επόμενη χρονιά ο τελικός διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τότε ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 της πρωταθλήτριας τότε ΑΕΚ και κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη σερί φορά. Το καλό τρίτωσε την επόμενη χρονιά που στο ίδιο γήπεδο ο ΠΑΟΚ νίκησε ξανά, αυτή τη φορά με 1-0 και στέφθηκε Κυπελλούχος για τρίτη σερί φορά κόντρα στην Ένωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ