ΠΑΟΚ για τον «πόνο των άλλων» – Ο Ολυμπιακός τις αποκλείει, ο Δικέφαλος την… πληρώνει (vids)

ΠΑΟΚ για τον «πόνο των άλλων» – Ο Ολυμπιακός τις αποκλείει, ο Δικέφαλος την… πληρώνει (vids)

Ο Ολυμπιακος βρήκε στον δρόμο του τις Κράσνονταρ, Ομόνοια και Σλόβαν Μπρατισλάβας και τις απέκλεισε. Οι ίδιες ομάδες αντιμετώπισαν στη συνέχεια τον ΠΑΟΚ και τον... πλήγωσαν.

Θυμάστε την καμπάνια «παστίλιες για τον πόνο του άλλου» των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με πρωταγωνιστή στο βίντεο τον Χαβιέρ Μπαρδέμ το 2012; Έτσι έχει εξελιχθεί ο ΠΑΟΚ για τους αντιπάλους που αποκλείει ο Ολυμπιακός.

Κράσνονταρ, Ομόνοια, Σλόβαν Μπρατισλάβας. Τι κοινό έχουν αυτές οι τρεις ομάδες; Ο Ολυμπιακός τις απέκλεισε και αυτές στη συνέχεια… ξέσπασαν στον ΠΑΟΚ. Το έχει η μοίρα του, φαίνεται. Να πληρώνει τα… σπασμένα από τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές των Πειραιωτών.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Ο Ολυμπιακός έστησε… ερυθρόλευκο πάρτι στην Πόλη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε το βράδυ της Πέμπτης (30/9), επικρατώντας άνετα με 3-0 για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και βρέθηκε μόνος πρώτος στον 4ο όμιλο με 6 βαθμούς.

Πλέον, την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Φρανκφούρτη για να κάνει ένα ακόμα βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης, η οποία οδηγεί κατευθείαν στους «16» τoυ Europa League.

Οι Πειραιώτες έδωσαν 500 βαθμούς στην Ελλάδα και έκαναν… διπλό καλό στη χώρα μας, καθώς στέρησαν πολύτιμους βαθμούς από την Τουρκία, που ακολουθεί στην κατάταξη. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα είναι στην 18η θέση, έχοντας 24.200 βαθμούς και η Τουρκία στην 19η θέση με 23.900.

Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ έδωσε μόλις 250 βαθμούς στην Ελλάδα. Οι Θεσσαλονικείς αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στην αναμέτρηση της Τούμπας με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και έμειναν στο 1-1 για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa Conference League, χάνοντας έδαφος στη βαθμολογία του 6ου ομίλου, καθώς βρίσκονται στη 2η θέση με 4 βαθμούς.

Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου για ακόμη μια φορά πλήρωσε… το μάρμαρο από τις ομάδες που απέκλεισε ο Ολυμπιακός. Κι αυτό διότι, οι Πειραιώτες βρήκαν στον δρόμο τους την Κράσνονταρ, την Ομόνοια και τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, και κατάφεραν να τις αποκλείσουν και τις τρεις σε τρεις διαδοχικές σεζόν. Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ τις βρήκε απέναντί του και τον… πλήγωσαν.

Ο Ολυμπιακός τέθηκε αντιμέτωπος με την Κράσνονταρ στις 21 Αυγούστου 2019 για το πρώτο ματς των πλέι οφ του Champions League, διαλύοντας τους Ρώσους με 4-0, ενώ και στη ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα έφυγε με το διπλό από τη Ρωσία (1-2), περνώντας στη φάση των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Την επόμενη χρονιά, η Κράσνονταρ βρήκε απέναντί της τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Champions League. Αυτή τη φορά, όμως, κατάφερε και πήρε εκείνη την πρόκριση, καθώς στις 22 Σεπτεμβρίου 2020 επικράτησε με 2-1 εντός έδρας και μία εβδομάδα αργότερα ταξίδεψε στην Τούμπα, επικρατώντας και εκεί με 2-1, αποκλείοντας έτσι τους Θεσσαλονικείς από τη διοργάνωση.

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, ο Ολυμπιακος έπαιξε κόντρα στην Ομόνοια για τα πλέι οφ του Champions League. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς επικράτησε με 2-0 στο πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τσέκαρε την πρόκριση για τους ομίλους μετά το 0-0 της ρεβάνς στην Κύπρο.

Μετά τον αποκλεισμό της, η Ομόνοια συνέχισε στους ομίλους του Europa League, όπου κληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ. Στην πρεμιέρα, οι Θεσσαλονικείς απέτυχαν να πάρουν τη νίκη (1-1) στις 22 Οκτωβρίου 2020, ενώ στη Λευκωσία την 5η αγωνιστική ηττήθηκε με 2-1.

Τη φετινή σεζόν, ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για τα πλέι οφ του Europa League. Οι Ερυθρόλευκοι διέλυσαν τους Σλοβάκους στο Φάληρο με 3-0 στις 19 Αυγούστου, ενώ στη ρεβάνς διαχειρίστηκαν το σκορ του πρώτου αγώνα, ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στην Μπρατισλάβα και προκρίθηκαν στους ομίλους του Europa League.

Η Σλόβαν αποδείχθηκε… δήμιος του ΠΑΟΚ, καθώς εκτός από το χτεσινοβραδινό 1-1 στην Τούμπα, κατάφερε να τον… πικράνει και το 2019. Συγκεκριμένα, στις 22 Αυγούστου 2019, ο ΠΑΟΚ έπαιξε κόντρα στη Σλόβαν για τα πλέι οφ του Europa League και στο πρώτο ματς στη Σλοβακία ηττήθηκε με 1-0. Στη ρεβάνς της Τούμπας, οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 3-2 αλλά αποχαιρέτησαν το Europa League με πικρό τρόπο.

Όπως αποδεικνύεται, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ, ο πιο δυνατός αντίπαλος του Ολυμπιακού, η ομάδα που προσπαθεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία του, βρίσκεται στη… σκία των Πειραιωτών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ