Νέντοβιτς – Ψάχνοντας τον καλό του εαυτό στον τόπο του «εγκλήματος» (vids)

Νέντοβιτς – Ψάχνοντας τον καλό του εαυτό στον τόπο του «εγκλήματος» (vids)

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς θα μπει στο παρκέ της «Menora Arena» με στόχο να βάλει τέλος στην αστοχία που τον χαρακτηρίζει στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν και έχει έναν πολύ καλό λόγο για να ελπίζει πως θα τα καταφέρει.

Νεμάνια Νέντοβιτς, ένας εκτελεστής που έχει σιγήσει. Ο Σέρβος σούπερ σκόρερ προσπαθεί μετά από έξι αγώνες συνολικά σε Euroleague και Basket League να βρει τον περσινό καλό εαυτό, όταν και είχε μετατραπεί σε ένα επιθετικό υπερόπλο για τον Παναθηναϊκό. Ο 30χρονος σούτινγκ γκαρντ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους πράσινους μέχρι αρχικά να τραυματιστεί στις αρχές Φλεβάρη και στη συνέχεια να «χτυπηθεί» από τον κορωνοϊό για να μπει πρόωρα τέλος στην χρονιά τον Απρίλιο.

Ο Νέντοβιτς στα 25 παιχνίδια που αγωνίστηκε τη σεζόν 2020-21 στην Ευρώπη είχε 16 πόντους (51.2% δίποντα, 37% τρίποντα, 83.5% βολές), 1.9 ριμπάουντ και 3.7 βολές σε 26΄ συμμετοχής, ενώ στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις το κοντέρ «έγραψε» 14,8 πόντους (57,69% δίποντα, 55,93% τρίποντα, 90,48% βόλες), 1,4 ριμπάουντ και 2,9 ασίστ σε 16΄ κατά μέσο όρο.

Ο Παναθηναϊκός είχε στις καλοκαιρινές του προτεραιότητες την ανανέωση με τον 30χρονο Σέρβο και εν τέλει τα κατάφερε, ανακοινώνοντας την επέκταση του συμβολαίου με τον παίκτη για άλλα δύο χρόνια. Ο «Νέντα» ήταν απόλυτα ευχαριστημένος με την αντιμετώπιση που είχε από τους πράσινους όλο αυτό τον καιρό που έμεινε εκτός δράσης και αποφάσισε να παρατείνει τη θητεία του στο ΟΑΚΑ, για να αγωνιστεί μπροστά στο κοινό της ομάδας, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει την προηγούμενη χρονιά.

Ο Δημήτρης Πρίφτης ήρθε στον πράσινο πάγκο και κλήθηκε πέρα από όλα τα άλλα, να διαχειριστεί την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί με τον Σέρβο γκαρντ, ακολουθώντας πολύ προσεκτικά βήματα όσον αφορά την επανένταξή του στο σύνολο. Ο Έλληνας τεχνικός δεν ήθελε να ρισκάρει με την περίπτωσή του και έτσι ο κόσμος του τριφυλλιού είδε για πρώτη φορά τον Νέντοβιτς να παίρνει χρόνο συμμετοχής στην προετοιμασία, μόλις στο τελευταίο φιλικό τουρνουά του Παναθηναϊκού, το «Παύλος Γιαννακόπουλος» στις 18-19 Σεπτεμβρίου.

Ο Νέντοβιτς αποθεώθηκε από τους φιλάθλους στον ημιτελικό με την Παρτιζάν όταν πέρασε στο παρκέ με 2:46΄ για το τέλος της πρώτης περιόδου, τελειώνοντας τον αγώνα με μηδέν πόντους σε 5΄ συμμετοχής. Τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα στον τελικό απέναντι στην Εφές, με τον Σέρβο να σκοράρει 9 πόντους (3/8 σουτ) σε 17΄ , δείχνοντας πως όσο περνάει ο χρόνος τόσο θα θυμίζει τον περσινό εαυτό του.

Ακόμα ψάχνεται…

Ωστόσο, οι καταστάσεις ποτέ δεν εξελίσσονται έτσι όπως τις περιμένουν οι περισσότεροι, με τον Νέντοβιτς να προσπαθεί ακόμα να βρει τα βήματά του. Ο 30χρονος γκαρντ είναι αρκετά άστοχος στο ξεκίνημα της σεζόν, δείχνοντας ακόμα εμφανώς επηρεασμένος από την περιπέτεια της υγείας του, καθώς ο κορωνοϊός ήταν… σκληρός απέναντί του.

Σε τέσσερις αγώνες της Euroleague, μετρά 7 πόντους σε 16΄ συμμετοχής ανά αγώνα, σουτάροντας με 30,8% στα δίποντα (4/13). 21,4% στα τρίποντα (3/14) και 11/11 βολές (όλες στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε). Στα αξιοσημείωτα είναι πως ακόμα δεν έχει «κατεβάσει» κανένα ριμπάουντ, ενώ μοιράζει 1,5 ασίστ.

Οι εμφανίσεις του μέχρι τώρα στην Euroleague:

vs Μονακό – 0 πόντους (0/6 σουτ), ένα λάθος σε 11:51΄

vs Φενέρμπαχτσε – 20 πόντους (4/12 σουτ, 11/11 βολές), 3 ασίστ, ένα κλέψιμο, ένα λάθος σε 25:!6΄

vs Μπασκόνια – 5 πόντους (1/6 σουτ), μία ασίστ, ένα λάθος σε 10:50΄

vs Ρεάλ Μαδρίτης – 3 πόντους (1/3 σουτ), 2 ασίστ σε 16:10΄

Ανάλογες είναι και οι εμφανίσεις του στη Basket League, εκεί όπου η παραγωγικότητα είναι σαφώς καλύτερη, αλλά η αστοχία στις προσπάθειές του επίσης χαρακτηριστική. Ο Νέντοβιτς σε δύο παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος έχει 13 πόντους σε 22:38΄. σουτάροντας με 57,14% στα δίποντα (4/7), 26,32% στα τρίποντα (5/19) και 100% στις βολές (3/3). Παράλληλα η στατιστική του «γράφει» 2 ασίστ, ένα ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και ένα λάθος κατά μέσο όρο.

Οι εμφανίσεις του στη Basket League:

vs Άρης – 10 πόντους (4/13 σουτ), ένα ριμπάουντ, 3 ασίστ, ένα κλέψιμο, ένα λάθος σε 18:46΄

vs Ιωνικός – 16 πόντους (5/13 σουτ, 3/3 βολές). ένα ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο, ένα λάθος σε 26:31΄

Η εμφάνιση-ρεκόρ με τη Μακάμπι

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σε λίγες ώρες (21:05) τη Μακάμπι στη «Menora Arena» για την 4η αγωνιστική της Euroleague, σε ένα γήπεδο που ξυπνάει όμορφες αναμνήσεις στον Νέντοβιτς. Ο σούπερ σκόρερ των πρασίνων είχε «σπάσει» τα κοντέρ στο αντίστοιχο παιχνίδι της περσινής περιόδου, σημειώνοντας ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα.

Ειδικότερα, ο Νέντοβιτς είχε 39 πόντους (7/9 δίποντα, 7/13 τρίποντα, 4/5 βολές), 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις ένα λάθος σε 29΄ συμμετοχής. Οι πράσινοι γνώρισαν την ήττα με 89-81 για την 16η αγωνιστική της Euroleague, αλλά ο Σέρβος κέρδισε και με το παραπάνω τις εντυπώσεις.

Οι 39 πόντοι και οι 45 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης αποτελούν ρεκόρ για τον 30χρονο σούτινγκ γκαρντ, ενώ οι επιδόσεις του τοποθετούνται στη δεύτερη θέση όσον αφορά τον Παναθηναϊκό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ